Callant en Howest slaan de handen in elkaar

Word een Insurance PRO!


Veerle Wanzeele (Howest) en Peter Callant (Callant Verzekeringen & Financieel Advies) slaan de handen in elkaar

Om young potentials in de Brugse regio te inspireren en klaar te stomen voor de stap naar een opleiding bedrijfsmanagement, Financie- en Verzekeringswezen, heeft verzekeringsmakelaar Callant samen met Howest voor verschillende scholen in de Brugse regio een educatief programma uitgewerkt. 

Traditiegetrouw ontvangt Callant Verzekeringen & Financieel Advies sinds jaren ‘De Jozefienen’ uit Brugge in Domein De Cellen te Oostkamp, waar hun West-Vlaamse kantoor gevestigd is. Uit navraag bij deze leerlingen kwam naar boven dat dit studiebezoek doorslaggevend blijkt te zijn in hun keuze voor hogere studies met affiniteit voor Financiën & Verzekeringen.

Howest meets Callant

Veerle Wanzeele, afstudeerverantwoordelijke van de richting Financie- en Verzekeringswezen, is naar Callant gestapt met de vraag om studiebezoeken als deze van ‘De Jozefienen’ open te stellen voor meerdere scholen in Brugge en omstreken. “Het succes van dit studiebezoek bracht ons op het idee om het concept verder open te trekken tot een event met de naam ‘Word een Insurance PRO!’. Door onze sterk uitgebouwde pijler ‘Werkplekleren’ werken we nauw samen met het lokale werkveld. Een samenwerking met Callant, nummer 1 in de regio, lag voor de hand aangezien wij de enige hogeschool zijn in de Brugse regio die de afstudeerrichting Financie- en Verzekeringswezen aanbiedt.” 

“Callant verzekert graag de toekomst van jonge mensen en investeert jaarlijks in het opleiden van stagiairs uit verschillende richtingen. Zo hadden we in het verleden stagiairs uit de richtingen Financie- en Verzekeringswezen, Toegepaste Economische Wetenschappen en Handelswetenschappen. In lijn met ons bedrijfs-DNA en onze innovatieve blik op de toekomst hadden we vorig jaar voor het eerst een student System & Software Engineer en als #sportiefstemakelaar wierven we 3 jaar geleden ook een stagiair sportmanagement aan”, aldus Peter Callant. “Het spreekt voor zich dat we met plezier de jeugd blijven inspireren in functie van hun studiekeuze. Callant wil graag de sector vooruit helpen en het engagement aangaan om ervoor te zorgen dat het aantal studenten in de studierichting Financie- en Verzekeringswezen verdubbelt.” Jaar na jaar daalt het aantal studenten dat kiest voor de richting Financie- en Verzekeringswezen. Nochtans is de job van verzekeringsmedewerker op vandaag een knelpuntberoep. Aan toekomstperspectieven zeker geen gebrek in deze sector.

#InsuPRO

Die diversiteit in het job-aanbod wordt tijdens de inspiratiesessie ‘Word een Insurance PRO!’ duidelijk met gastsprekers uit het werkveld. De sessie begint met een inleiding door Peter Callant over ondernemerschap en bezieling gevolgd door een getuigenis en een dag uit het leven gegrepen van Dominique Vermast, Accountmanager bij Callant. Tot slot is er nog een vragenronde waarbij een team van experts bij Callant Verzekeringen & Financieel Advies tekst en uitleg geven aan de leerlingen. “Met dit goed gevuld programma willen we als verzekeringsmakelaar aantonen dat ons beroep bijzonder aantrekkelijk is én blijft. Verzekeren is immers ontzorgen van alles en iedereen, een leven lang.”

In het tweede deel van de sessie voorzien we drie interactieve workshops rond thema’s die bij de leefwereld van jongeren aansluiten: sport, festivals en cyberrisico’s. Aan de hand van praktische cases wordt de link met verzekeringen aangetoond. 

Na het afwerken van deze workshops geven we de leerlingen graag toelichting over de studierichting Financie- en Verzekeringswezen bij Howest en focussen we op de belangrijkste pijlers van deze opleiding. “Binnen de sector is er een grote vraag naar verschillende talenten. Het beroep van verzekeringsmakelaar blijft ook voor de komende jaren een knelpuntberoep. Het beroep zal echter wel evolueren, maar daar spelen wij als innoverende hogeschool sterk op in. Bovendien is het bachelordiploma dat je bij ons haalt erkend door het FSMA. Onze studenten worden opgeleid tot experts in hun vakgebied en zijn onmiddellijk inzetbaar in het werkveld. Het volgen van een richting Financie- en Verzekeringswezen aan Howest is een 100% zekerheid om snel actief te zijn op de arbeidsmarkt. Uit cijfers van alumni blijkt dat 60% na het afstuderen al aan de slag is. 40% kiest ervoor om verder te studeren.”