5 van 12 Vlaamse beurzen voor The Washington Center gaan naar studenten Howest

Niet minder dan vijf studenten van Howest zijn geselecteerd voor een stage in Washington DC via The Washington Center. Daarmee gaat bijna de helft van de twaalf beschikbare beurzen voor Vlaanderen naar studenten van de hogeschool West-Vlaanderen.

Stage in Washington DC met uitzicht op meer

The Washington Center is een onafhankelijke non-profitorganisatie die stages en academische seminaries aanbiedt aan studenten uit de VS en 25 partnerlanden. Voor het academiejaar 2022-2023 stelt het Departement Onderwijs en Vorming 12 beurzen (van 9000 euro per geselecteerde student) beschikbaar voor Vlaamse studenten die één semester stage willen lopen bij internationale organisaties of bedrijven in Washington DC.

“Dat dit jaar ongeveer de helft van de beschikbare beurzen naar studenten van Howest gaat, illustreert de kwaliteit en internationale focus van de opleidingen in Howest, in het bijzonder van de bachelors Digital Design and Development (Devine) en Multimedia en Creatieve Technologie (MCT). Voor het negende jaar op rij werd minstens één student van beide bachelors geselecteerd, en telkens waren de Amerikaanse stagebedrijven vol lof over onze studenten”, aldus diensthoofd internationalisering Isabelle Pertry. 

Once in a lifetime

De geselecteerde studenten van Howest komen opnieuw uit de opleidingen Devine en MCT. Zij zullen gedurende één semester stage lopen bij een bedrijf in Washington DC, gecombineerd met enkele academische seminaries. Om in aanmerking te komen voor deze once-in-a-lifetime-ervaring moesten de studenten een gemiddeld resultaat van minstens 14/20 over alle modules heen kunnen voorleggen. Deze sterke resultaten in combinatie met het TWC-programma waren in het verleden al voor verschillende alumni van Howest de basis voor een succesvolle carrière in de VS, met felbegeerde functies binnen verschillende bedrijven uit Silicon Valley.