BUMP Festival

Creatieve wereldtop te gast op BUMP Festival Kortrijk

Creatieve wereldtop te gast op BUMP Festival Kortrijk

Op vrijdag 23 juni organiseert de Howest-opleiding Devine opnieuw haar BUMP creativity festival. 7 internationale topsprekers geven in de Kortrijkse schouwburg een inspirerende gastlezing rond grafisch ontwerp, mode, visual effects en de technologieën van morgen.

Het Bump festival is een eendaags evenement van de opleiding Devine (Digital design and development) van Howest, de opleiding die sinds dit voorjaar de Budafabriek als thuishaven heeft en jongeren opleidt tot digitale creatieve professionals. Het festival wil zowel professionals als studenten inspireren met cases die grensverleggend zijn op vlak van digital design, een wereld die meer en meer heel breed verankerd zit in het beroepsleven.

De cases die vrijdag aan bod komen, spreiden zich dan ook over verschillende sectoren en disciplines, gaande van illustraties en visuele effecten tot mode-ontwerp. Die diversiteit blijkt ook uit de line up van internationale topsprekers die komende vrijdag een gastlezing komen geven op Bump.

Zo komt Ash Thorp uit Hollywood vertellen over zijn werk aan de James Bond film Spectre en Ghost in the Shell (Scarlett Johansson) of vertelt Anouk Wippracht over hoe ze technologie combineert met mode. McBess blaast je omver met zijn indrukwekkende illustraties en Moon Ribas gaat als cyborg door het leven met een ingebouwde earthquake sensor.

Meer dan 700 creatievelingen, ondernemers, starters en innovators schreven zich al in om zich te laten onderdompelen in dit creatieve epicentrum. Op korte tijd is het event uitgegroeid tot een must op de agenda van creatieve professionals, getuige ook het grote aantal inschrijvingen van bezoekers uit het buitenland.

Tickets kosten 39 euro en kunnen besteld worden via UIT in Kortrijk of www.bump-festival.be