CORONA-UPDATE:
Door de coronacrisis kunnen wij de GIP Awards editie 2020 niet laten doorgaan. Wij blijven uiteraard steeds bereid om u te ondersteunen.
Dien je GIP in en maak kans op een mooie prijs voor jou en je school.
Bestaat jouw GIP uit het ontwerpen van een machine of product? Integreer je zonnepanelen of innovatieve energiesystemen in een voertuig? Ontwikkel je een app of slimme koelkast? Staan typografie, kleurgebruik, illustraties of beeldbewerking in jouw GIP centraal? Heb je onderzoek gedaan naar bepaalde micro-organismen of biochemische processen?
Waag dan zeker je kans en dien je GIP in bij één van de vijf categorieën: Design, Engineering, Energy, ICT of Life Sciences.
Dien je GIP in bij een van de volgende categorieën:
In deze categorie zijn alle projecten welkom die zich toespitsen op het ontwerpen van communicatie. Bij beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar een sterk concept en/of boodschap en de creatieve vormgeving (typografie, compositie, kleurgebruik, illustraties of beeldbewerking).
Enkele voorbeelden: Alle grafisch werk, zowel online (websites, applicaties,...) als offline (affiches, boeken, folders,...) komen in aanmerking.
Deze categorie omvat alle GIP’s die gekoppeld zijn aan een mechanisch ontwerp, productie, materialen of innovatieve producten. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking en CAD, de (op)bouw van een prototype of proefstelling en de graad van innovatie.
Enkele voorbeelden: Het ontwikkelen van een sterling motor, technische proefopstelling, gemotoriseerd longboard, 3D zaklamp, drone of slimme koelkast, …
In deze categorie komen alle projecten aan bod die te maken hebben met elektriciteit, elektronica en energie. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking, de (op)bouw van een prototype of proefstelling en de graad van innovatie.
Enkele voorbeelden: De bouw van een zonnevolger of weerstation, het uitwerken van domotica binnen een (school)gebouw, energie halen uit een liter benzine, het maken van een voertuig op zonne-energie, …
In deze categorie komen alle projecten aan bod die te maken hebben met programmeren, schrijven van een specifieke code en het ontwikkelen van een app, tool of website. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking, de (op)bouw van een prototype en de graad van innovatie.
Enkele voorbeelden: Het ontwikkelen van een app, digitale tool of website. Het gebruik van Arduino, schrijven van codes en ander programmeerwerk.
In deze categorie kunnen alle GIP’s ingediend worden waarin het leven, organismen (zoals micro-organismen, planten, dieren en mensen) of biologische, chemische en farmaceutische processen bestudeerd worden.
Bij de beoordeling wordt voornamelijk gekeken naar de wetenschappelijke uitdieping van het onderwerp, het kritisch analyseren van data en eventueel de praktische uitwerking.
Enkele voorbeelden: opsporen en behandelen van ziektes, invloed van voeding, uittesten van moleculaire technieken …