Howest GIP Awards

CORONA-UPDATE:
Door de coronacrisis kunnen wij de GIP Awards editie 2020 niet laten doorgaan. Wij blijven uiteraard steeds bereid om u te ondersteunen.

Howest daagt je uit!

Dien je GIP in en maak kans op een mooie prijs voor jou en je school.

Bestaat jouw GIP uit het ontwerpen van een machine of product? Integreer je zonnepanelen of innovatieve energiesystemen in een voertuig? Ontwikkel je een app of slimme koelkast? Staan typografie, kleurgebruik, illustraties of beeldbewerking in jouw GIP centraal? Heb je onderzoek gedaan naar bepaalde micro-organismen of biochemische processen?

Waag dan zeker je kans en dien je GIP in bij één van de vijf categorieën: Design, Engineering, Energy, ICT of Life Sciences.

GIP Categorieën

Dien je GIP in bij een van de volgende categorieën:

DESIGN

In deze categorie zijn alle projecten welkom die zich toespitsen op het ontwerpen van communicatie. Bij beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar een sterk concept en/of boodschap en de creatieve vormgeving (typografie, compositie, kleurgebruik, illustraties of beeldbewerking).

Enkele voorbeelden: Alle grafisch werk, zowel online (websites, applicaties,...) als offline (affiches, boeken, folders,...) komen in aanmerking.

ENGINEERING

Deze categorie omvat alle GIP’s die gekoppeld zijn aan een mechanisch ontwerp, productie, materialen of innovatieve producten. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking en CAD, de (op)bouw van een prototype of proefstelling en de graad van innovatie.

Enkele voorbeelden: Het ontwikkelen van een sterling motor, technische proefopstelling, gemotoriseerd longboard, 3D zaklamp, drone of slimme koelkast, …

ENERGY

In deze categorie komen alle projecten aan bod die te maken hebben met elektriciteit, elektronica en energie. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking, de (op)bouw van een prototype of proefstelling en de graad van innovatie.

Enkele voorbeelden: De bouw van een zonnevolger of weerstation, het uitwerken van domotica binnen een (school)gebouw, energie halen uit een liter benzine, het maken van een voertuig op zonne-energie, …

ICT

In deze categorie komen alle projecten aan bod die te maken hebben met programmeren, schrijven van een specifieke code en het ontwikkelen van een app, tool of website. Bij de beoordeling van de ingediende GIP wordt voornamelijk gekeken naar de technische uitwerking, de (op)bouw van een prototype en de graad van innovatie.

Enkele voorbeelden: Het ontwikkelen van een app, digitale tool of website. Het gebruik van Arduino, schrijven van codes en ander programmeerwerk.

LIFE SCIENCES

In deze categorie kunnen alle GIP’s ingediend worden waarin het leven, organismen (zoals micro-organismen, planten, dieren en mensen) of biologische, chemische en farmaceutische processen bestudeerd worden.

Bij de beoordeling wordt voornamelijk gekeken naar de wetenschappelijke uitdieping van het onderwerp, het kritisch analyseren van data en eventueel de praktische uitwerking.

Enkele voorbeelden: opsporen en behandelen van ziektes, invloed van voeding, uittesten van moleculaire technieken …

Prijzen

Per categorie wordt een hoofdprijs toegekend aan zowel het winnende team, als de winnende school. Ook de leerlingen die op de 2de tot en met 3de plaats komen, ontvangen een mooie prijs tijdens de prijsuitreiking.

De prijzen worden na de paasvakantie online geplaatst.

Timing

Prijsuitreiking in Kortrijk

De prijsuitreiking voor d e vijf categorieën Design, Engineering, Energy, ICT en Life Sciences wordt voorzien op vrijdag 26 juni 2020 om 17u00 in onze splinternieuwe campus, The Penta, op de hoek van de Sint-Martens-Latemlaan en de Graaf Karel de Goedelaan.

Inschrijven

Inschrijven is niet langer mogelijk.

Contact

Heb je vragen over deze GIP Awards?

Volg de GIP Awards op Facebook

ALGEMENE VRAGEN

Joachim Gruwez
joachim.gruwez@howest.be
056/24.12.90

DESIGN

Jynse Cremers
jynse.cremers@howest.be
056/24.12.64

ENGINEERING

Ronald Bastiaens
ronald.bastiaens@howest.be
056/24.12.11

ENERGY

Tim Vandendriessche
tim.vandendriessche@howest.be
056/24.12.11

ICT

Anke Knockaert
anke.knockaert@howest.be
056/24.12.11

ICT

Mieke Demeyere
mieke.demeyere@howest.be
050/38.12.77