Pieter De Bleser

"Dankzij het voor Vlaanderen unieke banaba Bio-informatica komen nu waardevolle medewerkers op de arbeidsmarkt die perfect passen in deze niche."

Pieter De Bleser

Banaba

Biologische experimenten worden grootschaliger en de nood aan gestroomlijnde analyses neemt toe. Er is een overgang van gen-centrale naar genoomwijde studies met implicaties voor een gevorderd gebruik van computer en statistiek. Terwijl grootschalige experimenten goedkoper en sneller worden, wordt de analyse van de resultaten arbeidsintensiever.

Een mogelijkheid om de kloof tussen de bio-informatica en de traditionele biologie en biomedische research te dichten, is de beschikbaarheid van ‘bio-informatici’.
Hier speelt Howest een belangrijke voortrekkersrol. Dankzij het voor Vlaanderen unieke banaba Bio-informatica komen nu waardevolle medewerkers op de arbeidsmarkt die perfect passen in deze niche. We zijn van mening dat deze mensen zullen bijdragen aan het Wetenschappelijk Onderzoek in Vlaanderen!

Nu aan de slag bij ...

expert Bio-informatica, VIB-UGent

Jasper Anckaert

"In kleine klasgroepjes wordt de student prima begeleid."

Jasper Anckaert

Banaba

De opleiding Bio-informatica is een unieke opleiding voor wie wetenschappen en labowerk op een andere manier wil benaderen. Dankzij het toenemend gebruik van informatica komt het domein van de Bio-informatica steeds meer op de voorgrond. In kleine klasgroepjes wordt de student prima begeleid. Op die manier ontstaat een unieke sfeer en leer je op een ontspannen manier heel wat bij.
In het begin worden velen misschien wat afgeschrikt door het informaticagedeelte van de opleiding, maar dankzij de goede opbouw van het lessenpakket worden verschillende puzzelstukjes langzaam één geheel.

Wist je dat ...

Jasper is afgestudeerd in 2010.

Nu aan de slag bij ...

Bio-informaticus in Centrum voor Medische Genetica