Miguel Baert

"Als je al een vaste job hebt en je wil toch nog een bachelordiploma halen, dan is afstandsonderwijs een logische keuze. "

Miguel Baert

toerisme en recreatiemanagement

Zelf droomde ik van een job in de luchtvaart, en zo kwam ik bij toerisme terecht. 

Een bachelordiploma halen in afstandsonderwijs is zeker niet eenvoudig. Maar de structuur van de opleiding zit zo goed in elkaar dat het een haalbare kaart wordt, mits de nodige inzet. Zo zijn de examens en de deadlines voor de opdrachten verspreid over het semester en niet in 1 klassieke examenperiode. Dat maakt dat een planning maken voor je studies een stuk eenvoudiger verloopt. Er zijn ook heel veel mogelijkheden om het aantal vakken dat je opneemt per semester uit te breiden of in te perken. Op die manier kan je studeren volgens je eigen tempo en beschikbare tijd. Goed time-management is essentieel want het werk stapelt zich al gauw op. 

De lectoren zijn vakmensen die vele jaren ervaring uit de toerismewereld meebrengen naar de opleiding. Hun feedback heb ik altijd heel waardevol en correct ervaren. Ze zijn heel vlot bereikbaar voor vragen of opmerkingen, ik heb nooit langer dan een dag op antwoord moeten wachten. Ze zijn ook altijd heel vriendelijk en open in de omgang. Als @Home student ben je zeker niet minder belangrijk dan de andere studenten. De lectoren tonen zich ook heel flexibel en begripvol. Inzet en motivatie worden absoluut beloond!
 

Silke Van Parijs

"Howest geeft je de kans om je talenkennis te verbeteren, beter te leren communiceren met andere culturen."

Silke Van Parijs

toerisme en recreatiemanagement

Eigenlijk zou je moeten studeren wat je doet als je geen zin hebt in studeren. Als jij dus graag reisbrochures doorbladert, online op zoek gaat naar welk hotel het best aan jouw eisen voldoet of tijdens de les wiskunde mijmert over je volgende bestemming, dan is Toerisme en recreatiemanagement zeker iets voor jou! Howest geeft je de kans om je talenkennis te verbeteren, beter te leren communiceren met andere culturen en reikt je de nodige tools aan om jouw droomvakantie om te zetten in een recreatief product dat je met een glimlach en de nodige portie zelfvertrouwen aan je toekomstige klanten kan aanbieden.

Fien Buyck

"Mocht ik mijn studies opnieuw doen, dan kies ik ongetwijfeld nog eens voor deze richting."

Fien Buyck

toerisme en recreatiemanagement

Toerisme-en Recreatiemanagement is één van de tofste richtingen die ik ken. Mocht ik mijn studies opnieuw doen, dan kies ik ongetwijfeld nog eens voor deze richting. Vanaf dag 1, tot en met de laatste dag heeft het mij enorm geboeid. Vooral de vakken Luchtvaart, Bestemmingen en Nichetoerisme waren mijn favorieten.

In deze richting maak je ook hele mooie studiereizen. Zo gingen wij onder andere in het 2de jaar naar Berlijn, Londen én China! China was mijn mooiste reis ooit! De sfeer, de cultuur, de mensen, de steden, … Alles is er gewoonweg anders en dit bezorgt je prachtige momenten die voor eeuwig in jouw geheugen gegrift staan. Momenteel zit ik ook voor 3 maanden in Mallorca voor mijn eindstage. Opnieuw een onvergetelijke ervaring dus, maar dit is dan ook waar de richting Toerisme- en Recreatiemanagement voor staat!

Chiara Gevaert

"Je krijgt de kans om te reizen, je maakt vrienden voor het leven en dé meerwaarde aan de opleiding is het contact met de docenten."

Chiara Gevaert

toerisme en recreatiemanagement

Wie had ooit gedacht dat een opleiding toerisme zoveel te bieden heeft? Je krijgt de kans om te reizen, je maakt vrienden voor het leven en dé meerwaarde aan de opleiding is het contact met de docenten. Het zijn stuk voor stuk ervaren mensen die hun passie voor toerisme graag delen.

TRM studeren aan Howest? Dat is nieuwe mensen leren kennen, je kennis over de wereld verbreden tijdens de lessen bestemmingen, andere culturen ontdekken maar bovenal ontdekken wie je zelf bent en wat je wil bereiken in het leven.

Het hoogtepunt van mijn carrière is zonder twijfel de reis naar Japan! Verder staat China from Within op het programma, wat ongetwijfeld ook een onvergetelijke ervaring zal zijn.

Charlotte Groenez

"Niet enkel als professional groei je, maar ook op persoonlijk vlak leer je jezelf beter kennen."

Charlotte Groenez

toerisme en recreatiemanagement

Toerisme is al jarenlang één van mijn passies en ik kan alleen maar zeggen dat deze nog meer gegroeid is tijdens de opleiding Toerisme en recreatiemanagement. Je krijgt enorm veel mooie kansen zo kan je deelnemen aan unieke studiereizen. Vooral China from Within en HowestgoesTokyo zullen me bijblijven. Twee onvergetelijke reizen waarbij je ondergedompeld wordt in totaal verschillende culturen.

Gedurende de opleiding doe je al dankzij de stages ervaring op in de sector. Niet enkel als professional groei je, maar ook op persoonlijk vlak leer je jezelf beter kennen. Bovenal ontmoet je heel wat nieuwe mensen en maak je vrienden voor het leven.

De docenten staan je steeds bij en je kan altijd bij hen terecht. Eén voor één beschikken ze over vele jaren ervaring die ze graag met de studenten delen. Ben je net als mij gebeten door andere culturen en is toerisme je passie dan is deze opleiding zeker iets voor jou.