Peter & Stijn Gheeraert

"We kennen elkaar bij naam en gaan elke dag samen voor het beste resultaat"

Peter & Stijn Gheeraert

Graduaat Transport en Logistiek

Onze mensen zetten zich elke dag opnieuw in om bedrijven, winkels en klanten te bevoorraden. En zo spelen ze een belangrijke rol in tal van sectoren. Het belangrijkste voor een zorgeloos transport? De optimale samenwerking tussen onze magazijnbeheerders, planners en chauffeurs. Het is dus logisch dat mensen met stip op de eerste plaats komen: we kennen elkaar bij naam en gaan elke dag samen voor het beste resultaat. Het managementteam is heel toegankelijk en je kan steeds bij hen terecht. En ook de collega’s staan klaar om nieuwe mensen te begeleiden en op te leiden.

Heb jij ook een passie voor logistiek en transport? Dan willen we je als graduaat Transport & Logistiek graag leren kennen!

Nu aan de slag bij ...

Transport Gheeraert

Zoë Noyen

"De samenwerking tussen het onderwijs en het werkveld is een uitgelezen kans!"

Zoë Noyen

Graduaat Transport en Logistiek

De wereld van transport en logistiek is een levendige sector, vol uitdagingen, recht door zee, met no-nonsensementaliteit en korte deadlines. Kiezen voor een job in deze sector doe je vanuit een uitgesproken passie. En je krijgt er heel wat voldoening voor terug. Ook in moeilijke tijden blijft de transport- en logistieke sector een sterkhouder en een absolute noodzaak. Er is ook altijd nieuw talent nodig om de groei op te vangen. To the point kunnen werken en elk praktisch probleem als een uitdaging zien, zijn daarbij essentiële eigenschappen. Om studenten daarvan te laten proeven, is de samenwerking tussen het onderwijs en het werkveld een uitgelezen kans. Voor de (stage)bedrijven is het een extra kanaal in de zoektocht naar medewerkers. Het levert tijdswinst op tijdens de inwerkingsperiode en de voorkennis vergroot de kans op slagen.

Nu aan de slag bij ...

Transwest

Stefanie Linthout

"In deze opleiding leggen we de nadruk op praktijkgericht leren en de toepassing ervan"

Stefanie Linthout

Graduaat Transport en Logistiek

Je hoort vaak dat er ‘in de logistiek altijd werk is’ of dat een logistieke opleiding leidt naar een ‘job met werkzekerheid’. Niets is minder waar, en toch is ‘logistiek’ vaak nog onbekend en onbemind. Nochtans is het een onmisbare schakel in de (internationale) bedrijfswereld.

In deze opleiding leggen we de nadruk op praktijkgericht leren en de toepassing ervan. Met ons team van ervaren lectoren bieden we persoonlijke begeleiding en delen we onze ervaring uit het werkveld. De wisselwerking tussen de bedrijven, de sector en Howest zorgt ervoor dat we weten wat leeft en wat nodig is. Zo vormen we correct opgeleide profielen die klaar zijn voor de arbeidsmarkt.

Als lector streef ik ernaar dat studenten zich tijdens de opleiding/stage kunnen ontplooien (zowel qua hard skills als soft skills), met als kers op de taart een jobaanbieding bij hun stagebedrijf.

Jarne Desmet

"Ik ben altijd al geïntrigeerd geweest door hoe een product van bij de productie tot bij de consument belandt."

Jarne Desmet

Graduaat Transport en Logistiek

Zeker nu meer en meer via internet wordt gekocht. Computers, voedingsmiddelen, geneesmiddelen of een auto, allemaal leggen ze een hele weg af voor ze bij de klant terechtkomen. De graduaatsopleiding Transport & Logistiek is de ideale richting om inzicht te krijgen in dit proces. Het is ook een zeer afwisselende richting met veel mogelijkheden na het behalen van je diploma. Nog een belangrijk pluspunt: vacatures voor gediplomeerde logistieke medewerkers zijn er momenteel in overvloed.

Stijn De Jongh

"De opleiding gaf mij een onmisbare schat van informatie rond het gebruik van digitale middelen in het onderwijs."

Stijn De Jongh

Postgraduaat Digitale Didactiek

Hierdoor kan ik mijn collega’s probleemloos op weg zetten om zelf te experimenteren.

Yoni Broucke

"Ik zocht al een tijdje naar een degelijke ICT-opleiding die te combineren was met gezin en fulltime job"

Yoni Broucke

Postgraduaat Digitale Didactiek

Deze postgraduaatsopleiding was daar uitermate voor geschikt dankzij de flexibele en mature omgeving die door Howest wordt aangeboden! 

Kim Dekeyser

"Dankzij dit traject barst ik terug van de ideeën"

Kim Dekeyser

Postgraduaat Digitale Didactiek

Het was fijn om te horen dat het ook voor anderen niet altijd van een leien dakje loopt en om nog eens de bevestiging te krijgen dat falen wél een optie is. Dankzij dit traject barst ik terug van de ideeën en zie ik weer beter wat ik precies wil aanpakken en waarheen ik graag zou evolueren.

Griet Geldof

"Door deze opleiding ben ik opnieuw wat kritischer mijn lessen gaan voorbereiden."

Griet Geldof

Postgraduaat Digitale Didactiek

De theoretische basis die werd gelegd vond ik altijd heel interessant en oversteeg mijn verwachtingen. De afwisseling tussen filmpjes, artikels en opdrachten via de vele tools, zorgden ervoor dat het nooit saai was.

Cynthia Barremaecker

"Ik heb vooral veel nieuwe inzichten verworven waardoor ik nog bewuster en doelgerichter aan de slag kan gaan"

Cynthia Barremaecker

Postgraduaat Digitale Didactiek

Ik heb vooral veel nieuwe inzichten verworven waardoor ik nog bewuster en doelgerichter aan de slag kan gaan. Ik kreeg extra zelfvertrouwen om zaken te delen met collega's en in overleg te gaan.

Sylvester Vanden Eede

"De lijn tussen docent en student is fijn, waardoor je dus een vertrouwensband opbouwt"

Sylvester Vanden Eede

Verkort traject Verpleegkunde na graduaat (HBO5)

Mijn ervaring met de brugopleiding is enkel positief. De lessen en cursussen zijn aangepast aan ons. Doordat wij reeds verpleegkundige zijn wordt hier wel rekening mee gehouden. Onze ervaring van op de werkvloer wordt geïntegreerd tijdens de lessen, wat het voor ons wel aangenaam en leerrijk maakt. De begeleiding van de docenten is zeer aangenaam. De lijn tussen docent en student is fijn, waardoor je dus een vertrouwensband opbouwt dat doorheen de opleiding alsmaar sterker wordt. 

De combinatie van werken en studeren vergt een grote planning. Ook daar geeft de school ondersteuning in. Kortom heb ik nog geen spijt gehad om te starten aan de opleiding. Ik raad het iedereen ten sterkste aan.

Nathalia Wynthein

"Ik zie de opleiding als een nieuw begin"

Nathalia Wynthein

Verkort traject Verpleegkunde na graduaat (HBO5)

Door deze opleiding te volgen vergroot ik mijn kansen om in de toekomst eventueel een andere weg te kiezen. Ik zie de opleiding als een nieuw begin. Door de geziene leerstof te implementeren op het werkveld, leer je snel linken leggen. De combinatie van werken en studeren is niet vanzelfsprekend, maar door goed te plannen en de goede begeleiding van de lectoren is dit voor iedereen haalbaar.

Vincent Vyncke

" De individuele ondersteuning van de docenten zorgt ervoor dat de opleiding haalbaar en draagbaar is"

Vincent Vyncke

Verkort traject Verpleegkunde na graduaat (HBO5)

Ik heb lang getwijfeld om de brugopleiding te doen. Ik twijfelde aan de meerwaarde en ik had schrik voor het niveau van een hogeschool opleiding. 1 jaar veder merk ik dat ik al op een andere manier in het werkveld sta. Daarnaast zorgt de individuele ondersteuning van de docenten ervoor dat de opleiding haalbaar en draagbaar is.

Emilia Lambert

"Ik wou een extra opleiding volgen die mijn kennis zou verruimen op vlak van leiderschap en ondernemerschap."

Emilia Lambert

Track E (Verkort traject)

Netwerkeconomie na een bachelor secundair onderwijs doet soms wel wat hoofden draaien, maar ik ben zeer blij met mijn keuze. Ik wou een extra opleiding volgen die mijn kennis zou verruimen op vlak van leiderschap en ondernemerschap. De autonomie, creativiteit en aandacht voor duurzaamheid daarbovenop hebben mij volledig overtuigd om dit verkort traject te volgen.  Ondertussen nadert het einde van deze eenjarige bachelor en ik ben benieuwd wat de toekomst zal brengen. 

Zit er een ondernemer in je die dolgraag naar buiten wil komen? Neem dan zeker een kijkje naar het programma van TRACK-E.
 

Stijn Vandamme

"De opleiding reikte me innovatieve tools aan om in een steeds complexere en veranderlijke wereld te functioneren."

Stijn Vandamme

Track E (Verkort traject)

Als je al wat langer uit de schoolbanken bent, is Track-E een goede deep dive om je digitale en sociale skills een fikse update te geven. De opleiding reikte me innovatieve tools aan om in een steeds complexere en veranderlijke wereld te functioneren.

Nu aan de slag bij ...

Deskundige Energie en Klimaat bij Provincie West-Vlaanderen

Vincent Vandamme

"Ik heb het gevoel dat ik iets waardevol kan en dus ook iets kan betekenen in de bouwwereld. "

Vincent Vandamme

Graduaat Bouwkundig tekenen

Als ik mijn getekende plannen toon aan mijn maten, dan voel ik me écht trots. Ik heb het gevoel dat ik iets waardevol kan en dus ook iets kan betekenen in de bouwwereld. 

Hassan

"Elk vak dat ik heb gekregen bij Howest had een toegevoegde waarde!"

Hassan

Graduaat Bouwkundig tekenen

Ondertussen ben ik al 2 jaar afgestudeerd als Bouwkundig Tekenaar en heb ik gekozen om een BIM-modelleur te worden in infrastructuur of civiele bouwkunde. Door het grote aanbod aan jobs had ik echt een ruime keuze om te kiezen welke richting ik zou uitgaan. Ik had tijdens de opleiding genoeg kennis vergaard om mezelf BIM-Modelleur te mogen noemen. Bij de sollicitatie had ik echt nog wat schrik en dacht dat ik er niet klaar voor was. Maar eens tewerkgesteld begin je te beseffen dat je meer dan voldoende kennis bezit om gewoon mee te draaien.

Als ik aan mijn collega’s, met jaren ervaring, sommige werken van mijn schooltijd laat zien vinden ze dat echt héél indrukwekkend. Elk vak dat ik heb gekregen bij Howest had een toegevoegde waarde. Ondertussen ben ik een BIM-Engineer geworden. En ben ik meer bezig met het implementeren van BIM en automatisatie van processen. Héél uitdagend voor mij.

Nu aan de slag bij ...

Bim-engineer

Jessica Navarro (USA)

"Howest was such a welcoming community, from the faculty and professors to my fellow students"

Jessica Navarro (USA)

My time abroad gave me so much insight into myself, it was the best decision I have ever taken. Howest was such a welcoming community, from the faculty and professors to my fellow students. The culture that Howest cultivates for its international students in nothing short of exceptional.

Sabine Steffens (Austria)

"What really surprised me though was how fast I was able to make friends and build a social network here"

Sabine Steffens (Austria)

If I had to describe my exchange semester in Bruges to someone, I probably wouldn’t even really know where to start because I associate so many memories with it. It was exciting, surprising, emotional, fun, and all around a great experience.

Going to another country and not knowing what to expect can be thrilling and a little bit scary but, personally, I only had positive and excited feelings towards starting this journey to Belgium. It took me over 9 hours and some paperwork to get here, but once I had entered the city I immediately fell in love with Bruges’ charm and beautiful architecture. Experiencing another mentality and culture was also really interesting as the Belgians are actually different from what I expected. 

What really surprised me though was how fast I was able to make friends and build a social network here. Being an Erasmus student and spending a lot of my time with other internationals made it pretty easy to find connections and befriend people from all over the world – and some Belgians too! These friendships might actually be the most important and precious thing that I am taking away from this semester and hopefully they will last me for a long or even a lifetime. 

I made incredible memories with my friend group, like cycling over an hour to the beach, travelling through France or exploring Belgian cities! Obviously, we also ate our way through the Belgian cuisine and took part in some fun beer-tasting activities and party nights. If anybody tells me they are scared or hesitant to do an exchange semester abroad because they might feel lonely or not find people to hang out with, I can only tell them the complete opposite! At least for an exchange semester at Howest it is basically guaranteed that you will meet others and make friends because Howest actually does a lot to get people connected and organise bonding experiences. There is also a support system of international coordinators and lecturers who have tried their best to make this stay as comfortable and enjoyable as possible for me, which I really appreciate. Studying at Howest as an international student is great as the schedule is relaxed enough to still enjoy your free time and explore the country, but also interesting and diverse enough to gain lots of new knowledge and get insight into some aspects that your home university might not deal with in your regular study programme.

Overall, I have to say that going to Bruges for my semester abroad and studying Applied Health & Lifestyle Sciences here was for sure the right decision and helped me make unexpected experiences and grow as a person.
 

Marie Essert (Austria)

"Coming to a country I had never been in and studying at Howest challenged me in ways I never expected"

Marie Essert (Austria)

Going on an exchange semester sucks - but it is the best decision I have ever made. Why? Coming to a country I had never been in and studying at Howest challenged me in ways I never expected. Every day I had to get out of my comfort zone and was confronted with cultural differences and language barriers. During the last five months, I grew so much as a person and I know I would have never had the same growth if I had not taken the step to go to Kortrijk. I was not only able to grow my academic knowledge, but also my knowledge of cultures, languages and people skills. 

While on an exchange, it seems like everyone has one shared thing in their DNA: the love of experiences. No matter if it is cycling to France, bouldering together, taking the train to London, going to karaoke, or just drinking Belgian beers – it is never boring with such amazing people surrounding you. 

When you decide to go on an exchange at Howest, you might expect to just do a semester abroad. But it is so much more: you will meet the best people from all over the world and call Belgium your new home.

Kaisa Gutman (Estonia)

"Howest's staff and lecturers are smart, respectful and understanding, and a solution can be found together for every problem. "

Kaisa Gutman (Estonia)

In my case, being part of an Erasmus program and moving with my family to Belgium to study in Howest (Brugge) is quite unique. Coming abroad to study with family and young children takes a good piece of courage and planning in advance, but it has made us and me stronger and more determined as a family and as a person. Yes, it has been challenging and sometimes there have been obstacles, but it was all worth it. 

Studying in Howest has been useful, experiential and educational. While following the Health and Lifestyle sciences programme, I also learned new skills and learned that I am capable of more. Especially educational and the most enjoyable and favorite courses were eHealth, Solution-Focused Health Coaching, Entrepreneurship and Trends, and a personal development course.

Howest's staff and lecturers are smart, respectful and understanding, and a solution can be found together for every problem. 

My fellow students have been nice, friendly and good communicators. Regardless of the age difference, all of the students communicated freely and in a friendly way, which made integration very easy. I am very grateful to have had this opportunity to study in Howest.