Peggy Debuysere

"Dankzij de praktijkgerichte aanpak maak je vlot de overgang van school naar de werkplek."

Peggy Debuysere

Graduaat Travel Support

Vertel je graag over je eigen reiservaringen en wil je later mensen adviseren tijdens hun zoektocht naar de geschikte reis? Of ontvang en begeleid je liever mensen op hun binnen- of buitenlandse bestemming? Dan is deze opleiding voor jou een goede keuze! Je krijgt een stevige praktijkgerichte basis om onmiddellijk van start te gaan als reisagent of onthaalmedewerker in een vakantiepark of toeristische dienst.

Daarvoor leer je alle aspecten van de toeristische sector kennen in hun authentieke setting. En we zetten onmiddellijk in om praktijkgericht ervaring op te doen door samenwerking met het werkveld. Zowel verkooptechnieken, administratieve tools en vlot communiceren komen aan bod. Kortom, na het volgen van deze opleiding heb je de nodige skills verworven om te beantwoorden aan het juiste reisprofessionalprofiel. Uit mijn eigen ervaring als reisagent weet ik zeer goed dat de nood aan goed opgeleide reisprofessionals zeer hoog is.

Nu aan de slag bij ...

Boodandgo

Shana Devriese

"Dankzij de praktijkgerichte aanpak maak je vlot de overgang van school naar de werkplek."

Shana Devriese

Graduaat Travel Support

Onze voorkeur gaat uit naar mensen die direct inzetbaar zijn en meteen een duidelijke meerwaarde bieden. Doordat ze enerzijds alle technische kennis in huis hebben en anderzijds focussen op de praktijk. Het is het soort profielen dat Howest aflevert. Dankzij de praktijkgerichte aanpak maken ze vlot de overgang van school naar de werkplek. Doorheen hun opleiding krijgen ze alle nodige input over customer care en sales, leren ze werken met de systemen als Travel Note en BTN en leren ze talen. Ze kunnen bovendien direct klantgesprekken voeren, reispakketten samenstellen, de contacten met hotels verzorgen en de klant begeleiden van bij het eerste contact tot na hun terugkeer van hun droomreis.

Nu aan de slag bij ...

zaakvoerder 't Reiswinkeltje Roeselare

Els Denaeghel

"In de opleiding Built Environment bouw je mee aan een toekomst met zin voor groen, energie, water, mobiliteit maar ook voor mensen, connectie, samenleven…"

Els Denaeghel

Bachelor Built Environment

In verschillende ateliers werk je aan realistische projectopdrachten en laat je je creativiteit de vrije loop. Visualisaties worden je middel om je ideeën voor een leefbare gebouwde omgeving kenbaar te maken: betekenisvolle, toekomstgerichte (woon)wijken, afgestemd op onze omgeving. In de zoektocht naar passende oplossingen staan samenwerken, BIM, multidisciplinaire teams, on-the field, ecowijken en energie centraal.

Nu aan de slag bij ...

Howest (lector - architect)

Francis Benoit

"De bronnen van onze aarde mogen dan wel niet onuitputtelijk zijn, de manier waarop we ermee omgaan maakt zoveel meer mogelijk"

Francis Benoit

Bachelor Built Environment

Het klimaat is in volle verandering. Water wordt schaars, we moeten op zoek naar nieuwe energiebronnen, mobiliteit kan anders, bouwen kan esthetisch en circulair. Kortom, we zijn toe aan nieuwe manier om met de leefbare omgeving om te gaan. Als student Built Environment ga je mee de uitdaging aan om de wereld te veranderen en om ons in evenwicht met het klimaat te laten leven. De woning, de buurt, de stad, de regio, de wereld zal er in de toekomst anders uitzien. Built Environment speelt hierop in door specialisten te verbinden en de klik te maken om innovatief te veranderen wat moet. De bronnen van onze aarde mogen dan wel niet onuitputtelijk zijn, de manier waarop we ermee omgaan maakt zoveel meer mogelijk

Nu aan de slag bij ...

Kuurne (Burgemeester) & Howest (Lector)

Delphine Vercruysse

"We zijn continu bezig met het zoeken naar hoe we ons leven zo kwallitatief mogelijk kunnen invullen"

Delphine Vercruysse

Bachelor Built Environment

We willen ruim, gezellig en betaalbaar wonen, we willen een boeiende job en een inspirerende Werkomgeving, we willen zo weinig mogelijk tijd verliezen op de weg zodat we maximaal kunnen genieten van kwalitatief ingevulde tijd met onze vrienden en familie. We willen ook een gezonde en actieve omgeving, met aanbod, variatie en uitdagingen rondom ons en bovenal willen we dat dit voor iedereen kan zowel nu als in de toekomst. Onze omgeving is alom bepalend hiervoor, en daarom moeten we bewust en met zorg met die omgeving omspringen. Built Environment is een opleiding waarin je nadenkt, handelt en omgaat met alle aspecten van de gebouwde omgeving en inzicht verwerkt in de complexiteit ervan door te werken op reële projecten. Je leert ook hoe je met al die eigenschappen van de omgeving kan omgaan en wat de impact van verandering kan zijn, niet alleen voor jou, maar ook voor jouw naasten en nakomelingen, kortweg voor je volledige omgeving.

Nu aan de slag bij ...

Howest (lector - architect)

Peter & Stijn Gheeraert

"We kennen elkaar bij naam en gaan elke dag samen voor het beste resultaat"

Peter & Stijn Gheeraert

Graduaat Transport en Logistiek

Onze mensen zetten zich elke dag opnieuw in om bedrijven, winkels en klanten te bevoorraden. En zo spelen ze een belangrijke rol in tal van sectoren. Het belangrijkste voor een zorgeloos transport? De optimale samenwerking tussen onze magazijnbeheerders, planners en chauffeurs. Het is dus logisch dat mensen met stip op de eerste plaats komen: we kennen elkaar bij naam en gaan elke dag samen voor het beste resultaat. Het managementteam is heel toegankelijk en je kan steeds bij hen terecht. En ook de collega’s staan klaar om nieuwe mensen te begeleiden en op te leiden.

Heb jij ook een passie voor logistiek en transport? Dan willen we je als graduaat Transport & Logistiek graag leren kennen!

Nu aan de slag bij ...

Transport Gheeraert

Zoë Noyen

"De samenwerking tussen het onderwijs en het werkveld is een uitgelezen kans!"

Zoë Noyen

Graduaat Transport en Logistiek

De wereld van transport en logistiek is een levendige sector, vol uitdagingen, recht door zee, met no-nonsensementaliteit en korte deadlines. Kiezen voor een job in deze sector doe je vanuit een uitgesproken passie. En je krijgt er heel wat voldoening voor terug. Ook in moeilijke tijden blijft de transport- en logistieke sector een sterkhouder en een absolute noodzaak. Er is ook altijd nieuw talent nodig om de groei op te vangen. To the point kunnen werken en elk praktisch probleem als een uitdaging zien, zijn daarbij essentiële eigenschappen. Om studenten daarvan te laten proeven, is de samenwerking tussen het onderwijs en het werkveld een uitgelezen kans. Voor de (stage)bedrijven is het een extra kanaal in de zoektocht naar medewerkers. Het levert tijdswinst op tijdens de inwerkingsperiode en de voorkennis vergroot de kans op slagen.

Nu aan de slag bij ...

Transwest

Stefanie Linthout

"In deze opleiding leggen we de nadruk op praktijkgericht leren en de toepassing ervan"

Stefanie Linthout

Graduaat Transport en Logistiek

Je hoort vaak dat er ‘in de logistiek altijd werk is’ of dat een logistieke opleiding leidt naar een ‘job met werkzekerheid’. Niets is minder waar, en toch is ‘logistiek’ vaak nog onbekend en onbemind. Nochtans is het een onmisbare schakel in de (internationale) bedrijfswereld.

In deze opleiding leggen we de nadruk op praktijkgericht leren en de toepassing ervan. Met ons team van ervaren lectoren bieden we persoonlijke begeleiding en delen we onze ervaring uit het werkveld. De wisselwerking tussen de bedrijven, de sector en Howest zorgt ervoor dat we weten wat leeft en wat nodig is. Zo vormen we correct opgeleide profielen die klaar zijn voor de arbeidsmarkt.

Als lector streef ik ernaar dat studenten zich tijdens de opleiding/stage kunnen ontplooien (zowel qua hard skills als soft skills), met als kers op de taart een jobaanbieding bij hun stagebedrijf.

Jarne Desmet

"Ik ben altijd al geïntrigeerd geweest door hoe een product van bij de productie tot bij de consument belandt."

Jarne Desmet

Graduaat Transport en Logistiek

Zeker nu meer en meer via internet wordt gekocht. Computers, voedingsmiddelen, geneesmiddelen of een auto, allemaal leggen ze een hele weg af voor ze bij de klant terechtkomen. De graduaatsopleiding Transport & Logistiek is de ideale richting om inzicht te krijgen in dit proces. Het is ook een zeer afwisselende richting met veel mogelijkheden na het behalen van je diploma. Nog een belangrijk pluspunt: vacatures voor gediplomeerde logistieke medewerkers zijn er momenteel in overvloed.

Stijn De Jongh

"De opleiding gaf mij een onmisbare schat van informatie rond het gebruik van digitale middelen in het onderwijs."

Stijn De Jongh

Postgraduaat Digitale Didactiek

Hierdoor kan ik mijn collega’s probleemloos op weg zetten om zelf te experimenteren.

Yoni Broucke

"Ik zocht al een tijdje naar een degelijke ICT-opleiding die te combineren was met gezin en fulltime job"

Yoni Broucke

Postgraduaat Digitale Didactiek

Deze postgraduaatsopleiding was daar uitermate voor geschikt dankzij de flexibele en mature omgeving die door Howest wordt aangeboden! 

Kim Dekeyser

"Dankzij dit traject barst ik terug van de ideeën"

Kim Dekeyser

Postgraduaat Digitale Didactiek

Het was fijn om te horen dat het ook voor anderen niet altijd van een leien dakje loopt en om nog eens de bevestiging te krijgen dat falen wél een optie is. Dankzij dit traject barst ik terug van de ideeën en zie ik weer beter wat ik precies wil aanpakken en waarheen ik graag zou evolueren.

Griet Geldof

"Door deze opleiding ben ik opnieuw wat kritischer mijn lessen gaan voorbereiden."

Griet Geldof

Postgraduaat Digitale Didactiek

De theoretische basis die werd gelegd vond ik altijd heel interessant en oversteeg mijn verwachtingen. De afwisseling tussen filmpjes, artikels en opdrachten via de vele tools, zorgden ervoor dat het nooit saai was.

Cynthia Barremaecker

"Ik heb vooral veel nieuwe inzichten verworven waardoor ik nog bewuster en doelgerichter aan de slag kan gaan"

Cynthia Barremaecker

Postgraduaat Digitale Didactiek

Ik heb vooral veel nieuwe inzichten verworven waardoor ik nog bewuster en doelgerichter aan de slag kan gaan. Ik kreeg extra zelfvertrouwen om zaken te delen met collega's en in overleg te gaan.

Sylvester Vanden Eede

"De lijn tussen docent en student is fijn, waardoor je dus een vertrouwensband opbouwt"

Sylvester Vanden Eede

Verkort traject Verpleegkunde na graduaat (HBO5)

Mijn ervaring met de brugopleiding is enkel positief. De lessen en cursussen zijn aangepast aan ons. Doordat wij reeds verpleegkundige zijn wordt hier wel rekening mee gehouden. Onze ervaring van op de werkvloer wordt geïntegreerd tijdens de lessen, wat het voor ons wel aangenaam en leerrijk maakt. De begeleiding van de docenten is zeer aangenaam. De lijn tussen docent en student is fijn, waardoor je dus een vertrouwensband opbouwt dat doorheen de opleiding alsmaar sterker wordt. 

De combinatie van werken en studeren vergt een grote planning. Ook daar geeft de school ondersteuning in. Kortom heb ik nog geen spijt gehad om te starten aan de opleiding. Ik raad het iedereen ten sterkste aan.

Nathalia Wynthein

"Ik zie de opleiding als een nieuw begin"

Nathalia Wynthein

Verkort traject Verpleegkunde na graduaat (HBO5)

Door deze opleiding te volgen vergroot ik mijn kansen om in de toekomst eventueel een andere weg te kiezen. Ik zie de opleiding als een nieuw begin. Door de geziene leerstof te implementeren op het werkveld, leer je snel linken leggen. De combinatie van werken en studeren is niet vanzelfsprekend, maar door goed te plannen en de goede begeleiding van de lectoren is dit voor iedereen haalbaar.

Vincent Vyncke

" De individuele ondersteuning van de docenten zorgt ervoor dat de opleiding haalbaar en draagbaar is"

Vincent Vyncke

Verkort traject Verpleegkunde na graduaat (HBO5)

Ik heb lang getwijfeld om de brugopleiding te doen. Ik twijfelde aan de meerwaarde en ik had schrik voor het niveau van een hogeschool opleiding. 1 jaar veder merk ik dat ik al op een andere manier in het werkveld sta. Daarnaast zorgt de individuele ondersteuning van de docenten ervoor dat de opleiding haalbaar en draagbaar is.

Emilia Lambert

"Ik wou een extra opleiding volgen die mijn kennis zou verruimen op vlak van leiderschap en ondernemerschap."

Emilia Lambert

Track E (Verkort traject)

Netwerkeconomie na een bachelor secundair onderwijs doet soms wel wat hoofden draaien, maar ik ben zeer blij met mijn keuze. Ik wou een extra opleiding volgen die mijn kennis zou verruimen op vlak van leiderschap en ondernemerschap. De autonomie, creativiteit en aandacht voor duurzaamheid daarbovenop hebben mij volledig overtuigd om dit verkort traject te volgen.  Ondertussen nadert het einde van deze eenjarige bachelor en ik ben benieuwd wat de toekomst zal brengen. 

Zit er een ondernemer in je die dolgraag naar buiten wil komen? Neem dan zeker een kijkje naar het programma van TRACK-E.
 

Stijn Vandamme

"De opleiding reikte me innovatieve tools aan om in een steeds complexere en veranderlijke wereld te functioneren."

Stijn Vandamme

Track E (Verkort traject)

Als je al wat langer uit de schoolbanken bent, is Track-E een goede deep dive om je digitale en sociale skills een fikse update te geven. De opleiding reikte me innovatieve tools aan om in een steeds complexere en veranderlijke wereld te functioneren.

Nu aan de slag bij ...

Deskundige Energie en Klimaat bij Provincie West-Vlaanderen

Vincent Vandamme

"Ik heb het gevoel dat ik iets waardevol kan en dus ook iets kan betekenen in de bouwwereld. "

Vincent Vandamme

Graduaat Bouwkundig tekenen

Als ik mijn getekende plannen toon aan mijn maten, dan voel ik me écht trots. Ik heb het gevoel dat ik iets waardevol kan en dus ook iets kan betekenen in de bouwwereld.