Hristiana Dimitrova (Scotland) & Oriane Paralté (France)

"Howest provided us with a unique Erasmus experience! We had the opportunity to meet people from all over the world - people who are not friends but family to us now. "

Hristiana Dimitrova (Scotland) & Oriane Paralté (France)

internationalisering

Also, their 'Buddy' programme ensures you have Belgian student to help you settle down quickly and make friends as soon as you arrive. The university is modern and classes are small so teachers are also coaches and mentors and are very helpful and professional. Howest provided us with new learning practices and methods - it was great to get more practical and hands-on experience.

Howest was the best choice for Erasmus experience and offered us much more than we expected - this is why we both chose to stay for 2 semesters!

Akvilé Noreikaité (Lithuania)

"Erasmus is the best opportunity you can use while being a student. The international environment makes you realize that in every situation, the people that surround you matter the most. You make so many unforgettable friendships and memories that you wil"

Akvilé Noreikaité (Lithuania)

internationalisering

Erasmus is the best opportunity you can use while being a student. The international environment makes you realize that in every situation, the people that surround you matter the most. You make so many unforgettable friendships and memories that you will remember for the rest of your life. Howest was a part of that too - all the teachers and the international office were always very friendly and helpful.

Hüdai Karabulut (Turkey)

"During your exchange semester at Howest, first, you start discovering people, and then you start discovering yourself again."

Hüdai Karabulut (Turkey)

internationalisering

During your exchange semester at Howest, first, you start discovering people, and then you start discovering yourself again.

Sylvaine Chan-Tave (France)

"Howest is an excellent university, and the people working there are amazing! Indeed, by remaining human, they develop people!"

Sylvaine Chan-Tave (France)

internationalisering

Howest is an excellent university, and the people working there are amazing! Indeed, by remaining human, they develop people!

Kim Hui Jin (South Korea)

"Every moment was precious and valuable for me. When I return to South Korea, I will really miss Howest and Belgium."

Kim Hui Jin (South Korea)

internationalisering

Every moment was precious and valuable for me. When I return to South Korea, I will really miss Howest and Belgium.

Amelia Dehouck

"Als ergotherapeut zal ik mijn patiënten een meerwaarde kunnen bieden."

Amelia Dehouck

ergotherapie

Na 2 jaar kinesitherapie te hebben gestudeerd, bleek deze richting wetenschappelijk te zwaar voor mij. Mijn interesse in de fysieke revalidatie was echter niet afgenomen. Daarom besloot ik ergotherapie te studeren. Ik was aangenaam verrast dat ergotherapie zo’n breed werkdomein heeft en zich op de mens in zijn geheel richt en niet enkel op de fysieke kwaal.

Als ergotherapeut zal ik mijn patiënten een meerwaarde kunnen bieden. Ik koos voor de opleiding Ergotherapie aan Howest omwille van de sterke nadruk op praktijk en de gemoedelijke omgang met lectoren. Het kiezen van een minor vond ik niet eenvoudig omdat beide mij aanspraken. Uiteindelijk koos ik voor Wellbeing & Coaching waar ik vaardigheden aanleerde die ik als therapeut kan gebruiken.

Dominieke, leerkracht en leerlingenbegeleidster

"Leerlingenparticipatie betekent dat leerlingen inspraak hebben, zelf initiatief nemen."

Dominieke, leerkracht en leerlingenbegeleidster

Navormingen

Ik heb in het postgraduaat geleerd om meer in team te werken, om meer de leerlingen aan bod te laten komen. Leerlingenparticipatie betekent dat leerlingen inspraak hebben, zelf initiatief nemen. Dus het postgraduaat leerde me om meer te luisteren naar wat er leeft onder de leerlingen, geduldiger te zijn. ‘Wie alleen gaat, gaat snel. Wie samen gaat, geraakt verder.’ Wat er groeit, groeit beter als het door de groep wordt gedragen.

Nu aan de slag bij ...

Handelsinstituut Regina Pacis, Tielt

Sharon, leerlingenbegeleidster

"Voor en met leerlingen op weg naar een warmer schoolklimaat!"

Sharon, leerlingenbegeleidster

Navormingen

Een verdiepende opleiding die je in uw kracht laat staan rond projecten die op school reeds lopen, maar je vooral veel handvaten en concrete tools bezorgt om door, voor en met leerlingen op weg te gaan naar een warmer schoolklimaat.

Nu aan de slag bij ...

GO! Atheneum Campus De Reynaert & Middenschool Salto Humano, Tielt

Bart, leerkracht

"Ik weet nu wat échte leerlingenparticipatie inhoudt en hoe dit een voorwaarde en reden tot succes kan zijn. "

Bart, leerkracht

Navormingen

Na de opleiding kan ik peer support implementeren binnen en aanpassen aan onze schoolcultuur. Door de opleiding weet ik hoe we het onderwijs van binnenuit kunnen vernieuwen.

Nu aan de slag bij ...

Sint-Jozefinstituut, Tielt

Scheirlynck Jelle

"Een student die actief aan de slag wil gaan met de leerstof, is bij Howest aan het juiste adres"

Scheirlynck Jelle

ergotherapie

Ik koos voor de opleiding tot Ergotherapeut omdat het een sociaal beroep is waarin ik geloof. Hierbij heeft de opleiding aan Howest als troeven dat ze nauw samenwerkt met Zorggroep H.Hart te Kortrijk, ze verscheidene keuzeminoren heeft, je altijd bij de lectoren terecht kan en je welkom voelt vanaf de eerste dag. Persoonlijk koos ik voor de opleiding aan Howest omdat hier de lessen in ‘kleine’ groepen doorgaan en vanwege de unieke keuzeminoren. Ik koos voor de minor “Adaptation & Design” omdat ik er mijn creativiteit in kwijt kon. Daarnaast is de variatie tussen lessen en opdrachten/praktijk een meerwaarde. Een student die actief aan de slag wil gaan met de leerstof, is bij Howest aan het juiste adres.

Axelle Matton

"Voor mijn bachelorproef heb ik mijn eigen idee kunnen uitwerken."

Axelle Matton

ergotherapie

Marie-Lou Bourgeois

"Door deze opleiding krijg je ook een zeer brede blik op de maatschappij."

Marie-Lou Bourgeois

toegepaste gezondheidswetenschappen

De opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen is een richting met een zeer breed werkveld. De opleiding is vooral heel interessant omdat we 'een beetje van alles zien'. We gaan dieper in op voeding, beweging, roken, alcohol, seksuele gezondheid ...
Maar dit is natuurlijk niet het enige. We leren ook om een goede gezondheidscoach te zijn waarbij we mensen coachen zodat men kiest voor een gezonde levensstijl. We leren ook veel verschillende organisaties kennen waarmee we later zullen samenwerken en hoe we een gezondheidsbevorderend project opstellen voor een individu of een groep. Door deze opleiding krijg je ook een zeer brede blik op de maatschappij.

Eva Stroo

"Ik koos voor de opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen omdat er op alle vlakken van gezondheid gewerkt wordt."

Eva Stroo

toegepaste gezondheidswetenschappen

Ik koos voor de opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen omdat er op alle vlakken van gezondheid gewerkt wordt. Gezonde voeding, bewegen, psychologie, innovatieve middelen, gezondheidsprojecten opzetten, mensen coachen naar een gezonde levensstijl en de werking van ons lichaam zijn o.a. onderwerpen die mij interesseren en die in de opleiding ook allemaal aan bod komen. Je ziet heel veel in de opleiding en dit geeft je ook veel mogelijkheden in de toekomst!

Joke De Wispelaere

"De drie pijlers zijn dan ook mentaal-, fysiek- en sociaal welzijn."

Joke De Wispelaere

toegepaste gezondheidswetenschappen

Ik heb zelf heel wat interesses (gaande van psychologie en biologie tot gezonde voeding en communicatie) en had moeite om een richting te vinden die daarbij aansloot.  De opleiding TGW sprak mij daarom ook direct aan omdat mijn belangstellingen hier in aan bod komen. De drie pijlers zijn dan ook mentaal-, fysiek- en sociaal welzijn. Daarnaast vind ik het leuk dat we veel praktijk hebben en ook over ons zelf bijleren. Om een goede gezondheidscoach te zijn is het namelijk belangrijk dat je jezelf goed kent.

Laura Ulrichts

"Doordat coaching één van de centrale pijlers is, zijn mijn communicatieskills er ook op vooruit gegaan."

Laura Ulrichts

toegepaste gezondheidswetenschappen

Ik ben al mijn hele leven bezig rond gezondheid en hoe deze te optimaliseren.

Toen ik in het begin van het 6de middelbaar het welgekende boekje met alle studierichtingen kreeg, sprong Toegepaste Gezondheidswetenschappen er dan ook meteen voor mij uit. Tijdens de openlesdag en het infomoment kreeg ik een nog beter beeld van de opleiding en schreef ik mij meteen in.

Nu in mijn 2de jaar merk ik dat ik al veel meer kennis heb over gezondheid. Doordat coaching één van de centrale pijlers is, zijn mijn communicatieskills er ook op vooruit gegaan. De goede begeleiding van de lectoren is ook absoluut een meerwaarde. TGW is zeker top voor mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Axana Vyncke

"Echt een aanrader voor iemand die een richting zoekt waar je telkens opnieuw voor een uitdaging komt te staan."

Axana Vyncke

toegepaste gezondheidswetenschappen

Waarom Toegepaste Gezondheidswetenschappen, het is een uitdagende richting waar je leert omgaan hoe je preventief te werk kan gaan omtrent gezondheid.

Wat mij vooral aanspreekt is dat het niet alleen focust op voeding en beweging maar ook op de mentale gezondheid van een persoon. Jij bent de coach die de aspecten combineert met elkaar en zo een gezondheid bevorderend verschil maakt in het leven van een persoon.

Echt een aanrader voor iemand die een richting zoekt waar je telkens opnieuw voor een uitdaging komt te staan.

Chiara Sartor

"Naast het ruime aanbod over gezondheid, leer je ook effectief samenwerken met het werkveld, coachen, gezond koken en o.a. workshops begeleiden."

Chiara Sartor

toegepaste gezondheidswetenschappen

TGW zou ik omschrijven als een opleiding met een toekomst.
Gezondheid is momenteel een hot topic ...

In onze bachelor focussen we op preventie, een holistische visie, een gezonde levensstijl en levenskwaliteit voor iedereen. Thema’s als stress, beweging, slapen, gezonde voeding zijn dagelijkse kost! Naast het ruime aanbod over gezondheid, leer je ook effectief samenwerken met het werkveld, coachen, gezond koken en o.a. workshops begeleiden.

Overtuiging nodig? Het docententeam is erg aanspreekbaar en steunt je door dik en dun.
Niet twijfelen, gewoon doen!

Cindy De Laet

"‘The expert in anything was once a beginner’ – Howest-studenten als schakel van een One Accenture team
"

Cindy De Laet

toegepaste informatica

De rol van een IT consultant binnen Accenture is zeer gevarieerd:

  • Technologie staat centraal in de loopbaan van al onze IT consultants
  • Het wereldwijde Accenture network & klanten waaraan we onze diensten verlenen, geven onze mensen de gelegenheid om hun bestaande kwaliteiten verder uit te diepen en de experten van morgen te worden.
  • In een notendop, IT is meer dan coderen of computers in elkaar knutselen alleen . Elk profiel - technisch/functioneel of anderen eerder in een adviserende rol naar onze klanten toe - zal zijn uitdaging vinden in ons breed portfolio

De laatste jaren hebben wij verschillende HOWEST-studenten mogen verwelkomen voor hun stage binnen Accenture Technology. Deze projecten maken deel uit van een stage programma, met aangepaste coaching en begeleiding. Tijdens de stageperiode (3 maanden), maken ze deel uit van een groter Accenture team, waarin ze samen kunnen bouwen aan hun gemeenschappelijk doel.

Enkele voorbeelden uit wat we de voorbije jaren hebben kunnen realiseren met de HOWEST-studenten:

  • Online capacity platform – Delen van onze expertise en ervaring op het gebied van New IT  - Agile
  • Op maat gebouwd knowledge management systeem voor het Accenture Shared Service Center -  Onderdeel van een groter intern transformatie programma
  • Mobile Check-in app - Delen van onze expertise en ervaring op het gebied van New IT - Mobile

We staan er telkens opnieuw van versteld, hoe snel deze jonge mensen geïntegreerd zijn en met hun typische out of the box thinking een nieuwe wind kunnen geven binnen het team.

Verschillende van deze studenten maken ondertussen deel uit van het Accenture network!

Nu aan de slag bij ...

Accenture

Joanna Ceenaeme

"In deze richting leren we over al de factoren die gezondheid beïnvloeden."

Joanna Ceenaeme

toegepaste gezondheidswetenschappen

Ik koos de richting Toegepaste Gezondheidswetenschappen omdat ik zeer veel interesse heb in voeding en beweging maar ook de psychologie en de omgeving erachter belangrijk vind. In deze richting leren we over al de factoren die gezondheid beïnvloeden. Ik wil graag mensen preventief begeleiden naar een gezonde levensstijl en een kwalitatief en gezonder leven.

Jasper D'helft

"De toekomstgerichtheid en werkzekerheid die dit met zich meebrengt zijn een groot pluspunt."

Jasper D'helft

energiemanagement (Kortrijk)

Jasper D’helft is na zijn studies Elektriciteit-Elektronica in het secundair gestart met Energiemanagement omdat ons energielandschap voor enorme uitdagingen staat. De toekomstgerichtheid en werkzekerheid die dit met zich meebrengt zijn een groot pluspunt. Ook zijn interesse in technologie en wetenschappen en de veelzijdigheid aan vakken waren een belangrijkste drijfveer om aan deze opleiding te beginnen.

Een belangrijke troef van Energiemanagement, volgens Jasper, is dat je wordt opgeleid tot energiespecialist met meer dan alleen technische kennis. Door het verduurzamen van de energiesector is de kennis van economie en management essentieel. Ook deze zaken komen grondig aan bod in de opleiding. Je hoeft dus zeker geen pure techneut te zijn om deze opleiding te volgen.

Door de vele projecten en samenwerking met de industrie wordt de kloof tussen de opleiding en de arbeidsmarkt heel klein. Er zijn ook heel wat docenten die zelf een eigen bedrijf hebben in de sector en zo dus uit de pure praktijk kunnen spreken.