Workshop VEG-i-TEC

Workshop Energiemanagementsystemen

"Interreg GoToS3"

Energie is kostbaar dus moeten we er verstandig mee omspringen. Daar zijn we ons binnen het Interreg FWVL project VEG-i-TEC zeer goed van bewust.

Daarom organiseren we workshops voor bedrijven om de reeds opgedane kennis in het project over te dragen aan het bredere publiek.

De focus van de sessie is gericht op energiemanagementsystemen (EMS) – gaande van integratie van sensoren tot data-analyse van de opgemeten data.

Programma

Inleiding ‘Wat is de meerwaarde van energiemonitoring & dashboards
Deel 1 ‘Sensoren & datacaptatie’
In dit luik gaan we dieper in omtrent de verschillende type sensoren, communicatieprotocollen en de integratie van deze systemen binnen de industrie.
Deel 2 ‘Cloud & Storage’
De keuze van een sensor is slechts maar een beperkte stap in het proces van energiemonitoring & analyse. Hier wordt de volgende stap gezet om data te verzamelen en dashboards te maken.
Deel 3 ‘Data-analyse’
Als laatste deel is het essentieel om de verkregen data ook correct te interpreteren en analyseren, kunnen KPI’s gelinkt worden met energie en hoe kan men energiebesparingen of een verhoogde energie-efficiëntie bereiken?
Deel 4: Uitgebreide Q&A

Doelpubliek van de workshop (max. 15 personen)

 • Energieverantwoordelijken van ondernemingen
 • Facility managers
 • Productie-verantwoordelijken
 • IT-medewerkers die energie- en productiedata beheren en visualiseren
 • Iedereen met de nodige interesse in energie en informatica.
   

  Waar en Wanneer:

  Dinsdag 16 maart van 15.00 uur tot 17.30 uur

  Deze workshop zal online doorgaan omwille van corona.

  Indien grote interesse zal deze workshop later in het jaar herhaald worden (live of online) en zal een praktische workshop op deze sessie georganiseerd worden. Tijdens de looptijd van het project zullen ook nog praktische events georganiseerd worden, dus blijf ons volgen!