Prototyping 2018

Netwerking en expertise-uitwisseling staan centraal op nieuwe editie Prototyping 2018 Kortrijk op 7 en 8 november

Op 7 en 8 november heeft in Kortrijk Xpo opnieuw de Prototypingbeurs plaats. Howest brengt er letterlijk en figuurlijk de belangrijkste spelers op de markt samen met kleinere bedrijven die met prangende vragen zitten. Netwerking en kennisuitwisseling staan dan ook centraal, onder meer door het gebruik van een speciale matchmaking-app.

Howest Industrieel Productontwerpen staat al lang aan het roer van de beurs waar alles draait rond prototyping. Na eerst zelf een aantal jaar de eigen expo georganiseerd te hebben, wordt sinds een viertal jaar intensief samengewerkt met de beursspecialisten van Kortrijk Xpo. De beurs groeit dan ook gestaag met intussen meer dan 2500 bezoekers uit 17 landen.

Niet alleen op vlak van bezoekersaantallen groeit de beurs. We zien steeds meer een mooie mix van bedrijven. Zowel grote bedrijven/marktleiders zoals Barco, Picanol en Vandewiele als kleinere KMO’s tekenen present.

Als praktijkgerichte hogeschool ingebed in het werkveld neemt Howest graag de centrale rol op om bedrijfsleiders, specialisten en studenten samen te brengen. Op de beursvloer staat de stand van Howest dan ook heel centraal gepositioneerd. Op die manier is Howest als medeorganisator het eerste aanspreekpunt en brengen zij deelnemers met elkaar en met studenten in contact. Studenten zijn trouwens de hele duurtijd van de beurs actief aan het werk aan prototypes voor een producent in slangenhaspels en vragen bij het maken van hun ontwerpen constant feedback van passanten. Praktijkgericht onderwijs in de praktijk dus.

Maar er is meer. Netwerking wordt actief gestimuleerd, niet alleen door het organiseren van interessante workshops, maar ook door het gebruik van een speciale matchmaking-app. Met een app kunnen bezoekers van de beurs aangeven rond welke businesscase zij bijkomende expertise willen opdoen, waarna de app u in contact brengt met de juiste specialist. Vervolgens ontmoet men elkaar in real life op de beurs.

Op die manier kunnen bezoekers van de beurs zich heel snel inwerken in de materie van vaak snel evoluerende domeinen. Een van die takken die centraal staan op de beurs, is Virtual Reality. De Howest-collega’s van Digital Arts and Entertainment nemen er onder andere workshops en demo’s voor hun rekening.

Het wordt met andere woorden opnieuw een interessante beurs, niet alleen voor technische specialisten, maar ook voor creatievelingen die zich graag breed laten inspireren.