Online infosessies: het hoger onderwijs toegelicht

Online infosessies: het hoger onderwijs toegelicht voor ouders en toekomstige studenten

Online infosessies: het hoger onderwijs toegelicht voor ouders en toekomstige studenten

Op zoek naar de opleiding die bij je past?

De stap naar het hoger onderwijs gaat gepaard met heel wat vragen. Voor toekomstige studenten, maar ook voor hun ouders. Tijdens de online infosessies op 16, 17 en 18 november geeft de Hogeschool West-Vlaanderen alvast heel wat antwoorden die je kunnen helpen bij je studiekeuze.

Om de inhoud van de infosessies zo goed mogelijk af te stemmen op je specifieke vragen organiseren we drie verschillende infosessies met telkens een eigen insteek: 

  • Maandag 16 november (19u30): online infosessie voor ouders (Brugge en Kortrijk)
  • Dinsdag 17 november (19u30): online infosessie voor studenten over studeren in Kortrijk
  • Woensdag 18 november (19u30): online infosessie voor studenten over studeren in Brugge 

3 specifieke infosessies

Toekomstige studenten en ouders hebben elk hun eigen vragen. Daarom splitsen we de infosessies op in twee sessies voor 17-jarigen en één sessie voor ouders.

Infosessie voor toekomstige studenten

Hoe maak ik de juiste studiekeuze? Hoeveel uur les krijg ik? Wanneer heb ik examens? Hoe zit het met het evenwicht tussen theorie en praktijk? Wat met stages of in het buitenland studeren? En hoe organiseert Howest onderwijs in coronatijden? Op deze en tal van andere vragen geven huidige Howest-studenten vanuit hun eigen ervaring antwoorden aan toekomstige studenten.

De sessie van 17 november is gericht op studeren in Kortrijk, deze van 18 november op studeren in Brugge.

Infosessie voor ouders van toekomstige studenten

Hoe maakt mijn kind de juiste studiekeuze? Welke opleidingen biedt Howest aan? Wat kost studeren aan de hogeschool? Hoe zit dat juist met studiepunten en leerkrediet? Wat is het verschil tussen master, bachelor en graduaat? En hoe organiseert Howest onderwijs in coronatijden? Op deze en tal van andere vragen geven de Howest-opleidingsdirecteurs antwoorden tijdens de specifieke infosessie voor ouders.

Inschrijven