Navorming Hoogbegaafdheidscoach op school

De navorming Hoogbegaafdheidscoach is geschikt voor leerkrachten, leerlingbegeleiders, directieleden, ... uit het lager én secundair onderwijs die binnen hun klas of schoolomgeving met deze doelgroep van sterk functionerende kinderen en jongeren aan de slag willen. 

Programma

De navorming bestaat uit twee modules.

Module 1: Basistraject hoogbegaafdheidscoach

Wat zijn de kernmerken van hoogbegaafdheid? Hoe kan je hoogbegaafde leerlingen herkennen en detecteren? Hoe kan je een uitdagende leeromgeving creëren? In deze module krijg je antwoord op al deze vragen en meer. We vertrekken vanuit de theorie en bieden heel wat praktische voorbeelden aan die meteen inzetbaar zijn.

Module 2: Uitbreidingstraject hoogbegaafdheidscoach

In deze module staan we stil bij het socio-emotionele aspect. We focussen op het welzijn van de leerlingen en kijken ook verder dan de eigen klascontext. Voorbeeldscholen, partnerschappen en essentiële factoren voor een kwalitatieve werking komen in deze module aan bod. 

Praktisch

  • Datum: dinsdag 4 oktober 2022 
    Wekelijks van 18u30 tot 21u30
    2/3 van de lessen vinden online plaats, 1/3 op de campus, in Howest campus Brugge station - BST1 - Spoorwegstraat 4 - 8200 Brugge
  • Kostprijs: €800

Heb je interesse? Neem dan contact op met eva.tytgat@howest.be 

Of toch een postgraduaat?

Wil je liever wegen op het beleid van je school? Krijg je de toestemming van de directie om het voortouw te nemen in een veranderingsproces op school? Dan is het volledige postgraduaatstraject meer iets voor jou.

Inschrijven

Inschrijven is niet langer mogelijk.