Circulaire stedenbouw

Lessenreeks Circulaire Stedenbouw

Lessenreeks Circulaire Stedenbouw

De uitbouw van circulaire steden & gemeenten is een heuse opdracht voor beleidsmakers, stedenbouwkundigen en andere bouwprofessionals. Deze lessenreeks geeft je de handvaten om zelf aan de slag te gaan in jouw stad of gemeente.

In deze lessen wordt, samen met gerenommeerde experten en lesgevers, dieper ingegaan op de mogelijkheden van circulaire stedenbouw. 

Deze lessen wensen handvaten aan te reiken om deze transitie op gang te brengen en te versnellen, zowel wat betreft het gezonder maken van het metabolisme van de stad/de gemeente en sluiten van kringlopen (denk aan hergebruik van sites en gebouwen, modulair en veranderingsgericht bouwen, lokale energieopwekking en opslag, lokale waterzuivering…) en het integreren van korte ketens (stadslandbouw, lokale bouwmaterialen, hergebruik van warmte van nabijgelegen industrie…), als wat betreft nieuwe samenwerkings- en participatiemodellen, beleidsinstrumenten… die deze systeemverandering ondersteunen of kunnen sturen.

In het kader van het Postgraduaat Circulair Bouwen kunnen de volgende lessen met specifieke thema’s afzonderlijk gevolgd worden:

De les gaat telkens door van 9u tot 12u30 in Howest Campus Brugge Station - BST1 of kan ook online gevolgd worden.

Elke les kan individueel worden gevolgd, afhankelijk van de interesses, behoeftes en persoonlijke agenda. Voor het bijwonen van de events is geen specifieke voorkennis vereist. 

Inschrijven

Inschrijven voor een of meerdere lessen uit de reeks kan via onderstaand formulier.

Jouw gegevens

Facturatiegegevens

Lessen

Hergebruik - Participatie (vrijdag 18/11/2022 van 9u tot 12u30)
Sluiten van water- & energiekringlopen (vrijdag 25/11/2022 van 9u tot 12u30)
Kwaliteitsbewaking (vrijdag 02/12/2022 van 9u tot 12u30)
Rol van het beleid (vrijdag 16/12/2022 van 9u tot 12u30)