Infosessies ‘Het hoger onderwijs toegelicht’

Infosessies ‘Het hoger onderwijs toegelicht’

Infosessies ‘Het hoger onderwijs toegelicht’

Maak kennis met het hoger onderwijs én met onze opleidingen

Als hogeschool met een passie voor jouw toekomst maakt Howest je met plezier wegwijs in het hoger onderwijs. Tijdens de infosessies ‘Het hoger onderwijs toegelicht’ van dinsdag 18 januari 2022 (online) en donderdag 17 februari 2022 (op de campussen) geven we je zowel algemene informatie over studeren na het middelbaar als concrete info over onze individuele opleidingen.

Wat kom je te weten tijdens de infosessies?

Algemene informatie over hoe het hoger onderwijs in elkaar zit. Onze opleidingsdirecteurs gaan onder meer in op deze vragen:

  • Hoeveel kost studeren aan de hogeschool
  • Hoe zit dat juist met studiepunten en leerkrediet?
  • Wat is het verschil tussen bachelor, graduaat en master?
  • Hoe ziet de mix tussen theorie en praktijk eruit aan Howest?

Informatie per individuele opleiding van Howest: Je maakt in detail kennis met de opleiding(en) van je voorkeur. In januari door aan te sluiten bij de aparte (online) voorstelling van elke opleiding (met vragensessie), in februari tijdens de opleidingsbeurs aan de stand van elke opleiding.

Programma

Dinsdag 18 januari 2022 (online)

  • Algemene toelichting hoger onderwijs (19u-20u): aan de hand van een onlinepresentatie geven onze opleidingsdirecteurs uitleg bij de werking van he hoger onderwijs.
  • Voorstelling per opleiding (20u-21u): aparte (online) voorstellingen per opleiding. De break-outruimtes bieden ook de mogelijkheid tot vragen stellen.

Donderdag 17 februari 2022 (op de campussen)

  • Algemene toelichting hoger onderwijs (19u-20u): aan de hand van een presentatie geven onze opleidingsdirecteurs uitleg bij de werking van het hoger onderwijs.
  • Opleidingsbeurs (20u-21u): face-to-face kennismaking per opleiding. Aan de beursstand van elke opleiding kan je al je vragen stellen aan lectoren en studenten, het studieprogramma overlopen of cursusmateriaal inkijken. 

Voor wie zijn deze infosessies?

Voor laatstejaarsstudenten uit het middelbaar – de studiekiezers – en hun ouders.

Waar en wanneer?

Inschrijven

Zowel voor de online infosessies als de infosessies op de campus kan je online inschrijven.

Nu al een blik op ons aanbod?

Howest biedt 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen aan, waarvan er 10 uniek zijn in Vlaanderen. Vanuit het overzicht op de homepage van deze website kan je doorklikken naar de specifieke pagina van elke opleiding.
Voor elke opleiding kan je ook de brochure aanvragen via onderstaande knop. Of download de digitale versie op de opleidingspagina’s. 

Brochure aanvragen

Blijf op de hoogte

We brengen je graag op de hoogte van onze andere contactmomenten. Vul daarvoor je e-mailadres in via de button hieronder. 

Hou me op de hoogte