Infoavond voor ouders en toekomstige studenten

Infoavond voor ouders en toekomstige studenten

Infoavond voor ouders en toekomstige studenten

Het academiejaar 2020-2021 lijkt nog veraf, maar ongetwijfeld wordt er nu al nagedacht over de stap naar het hoger onderwijs. Als ouder of toekomstige student zit je ongetwijfeld met heel wat vragen: Hoe maak je de juiste studiekeuze? En hoe ziet het opleidingsaanbod eruit?  Leerkrediet, graduaat, bachelor en master, flexibilisering … wat houden deze termen precies in? Tijdens de algemene infoavond wensen we op deze en vele andere vragen een antwoord te geven aan ouders en aan de toekomstige student. 

Deelname aan deze sessie is volledig gratis, inschrijven wel verplicht

Programma

 • 19u00 – 19u30: Onthaal
   
 • 19u30 – 20u30:
  • Infosessie voor de toekomstige student (*)
   De stap naar hoger onderwijs schrikt je als toekomstig student misschien wat af, vandaar dat wij je als hogeschool graag de nodige info geven om de drempel te verlagen. Tijdens deze avond komen onder meer volgende vragen aan bod: hoe maak ik de juiste studiekeuze? Hoeveel uren les krijg ik? Hoe geraak ik op de campus? Wanneer heb ik examens? Studenten van Howest uit verschillende opleidingen geven het antwoord vanuit hun eigen praktijkervaring. Bestook hen gerust met je bijkomende vragen!
    
  • Infosessie voor de ouders van toekomstige studenten  (*)
   Als hogeschool vinden wij het belangrijk om studenten én hun ouders grondig te informeren over de toch wel grote stap van middelbaar naar hoger onderwijs. Wellicht zit ook jij als ouder met vragen: hoe maakt mijn kind de juiste studiekeuze? Wat betekenen termen als studiepunten, graduaat, bachelor en master? Hoe ziet het opleidingsaanbod er concreet uit?  En wat kost studeren aan de hogeschool? Opleidingsdirecteurs Isabel Uitdebroek (Brugge) en Roel Vandommele (Kortrijk) geven hier graag het antwoord op tijdens een specifieke infosessie voor ouders van toekomstige studenten.

   (*) Beide sessies worden parallel ingericht. 
    
 • Vanaf 20u30: Opleidingsbeurs
  Tijdens deze opleidingsbeurs krijg je als ouder en als toekomstige student de kans om de bachelor- en graduaatsopleidingen beter te leren kennen en opleidingsspecifieke vragen te stellen aan een van de lectoren. 

Praktisch

Aanwezigheid

Aantal ouders
Aantal studiekiezers
Sessie

Contactgegevens van de ouders

Gegevens van de toekomstige student(en)

Toekomstige student
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.