Infoavond voor ouders en toekomstige studenten

Infoavond voor ouders en toekomstige studenten

Infoavond voor ouders en toekomstige studenten

Het academiejaar 2020-2021 lijkt nog veraf, maar ongetwijfeld wordt er nu al nagedacht over de stap naar het hoger onderwijs. Als ouder of toekomstige student zit je ongetwijfeld met heel wat vragen: Hoe maak je de juiste studiekeuze? En hoe ziet het opleidingsaanbod eruit?  Leerkrediet, graduaat, bachelor en master, flexibilisering … wat houden deze termen precies in? Tijdens de algemene infoavond wensen we op deze en vele andere vragen een antwoord te geven aan ouders en aan de toekomstige student. 

Deelname aan deze sessie is volledig gratis, inschrijven wel verplicht. 

Presentatie Brugge Presentatie Kortrijk

Programma

 • 19u00 – 19u30: Onthaal
   
 • 19u30 – 20u30: infosessie voor de toekomstige student en de ouders
  Als hogeschool vinden wij het belangrijk om studenten én hun ouders grondig te informeren over de toch wel grote stap van middelbaar naar hoger onderwijs. Wellicht zit ook je als studiekiezer en ouder met vragen: hoe je de juiste studiekeuze? Wat betekenen termen als studiepunten, graduaat, bachelor en master? Hoe ziet het opleidingsaanbod er concreet uit? Wanneer gaan de examens door? Hoeveel uren les krijg je?  En wat kost studeren aan de hogeschool?  Opleidingsdirecteurs Isabel Uitdebroek (Brugge) en Roel Vandommele (Kortrijk) geven hier graag het antwoord op tijdens een specifieke infosessie voor ouders van toekomstige studenten.
   
 • Vanaf 20u30: Opleidingsbeurs
  Tijdens deze opleidingsbeurs krijg je als ouder en als toekomstige student de kans om de bachelor- en graduaatstopleidingen beter te leren kennen en opleidingsspecifieke vragen te stellen aan een van de lectoren. 

Praktisch

Online inschrijven

Inschrijven is niet langer mogelijk.