Online stagemarkt voor ICT profielen

Online stagemarkt voor ICT profielen

Donderdag 16/09

Online stagemarkt voor ICT profielen

Save the date: 16 september 2021

Welkom op onze online stagemarkt. Howest probeert al heel wat jaren de brug tussen de IT-opleidingen en het werkveld te verkleinen en ook dit jaar willen wij, ondanks de huidige situatie, hier aan tegemoetkomen. 

Deelnemende bacheloropleidingen

Toegepaste informatica

Studenten worden opgeleid tot innoverende en veelzijdige informatici met specialisatie full stack-web ontwikkeling, secure software development, web & mobile native apps, blockchain architectuur en development, digitalisering van bedrijfsprocessen (ERP, CRM, WMS & MES), cybercrime, web- en netwerk pentesten, forensische analyse, malware analyse en reverse engineering. Studenten maken kennis met Big Data, IoT en IT-wetgeving (GDPR) en kiezen vanaf hun tweede jaar één van de specialisatietrajecten.

Meer informatie

MCT (Multimedia & Creative Technologies)

Bij MCT zien studenten de volledige IoT-ketting van user interfaces tot artificial intelligence en augmented reality. Na een stevige algemene basis kiezen MCT-studenten voor één van de specialisatietrajecten: AI-engineer, Web App Developer, Smart Tech & AI Creator of IoT Infrastructure engineer. Tijdens elk academiejaar worden MCT-studenten uitgedaagd om hun talenten uit te spelen in verschillende projecten. Zo maken ze al vroeg in de opleiding kennis met hun toekomstige werkveld.

Meer informatie

Deelnemende graduaatsopleidingen

IoT (internet of things)

Het graduaat Internet of things is de opleiding van de toekomst, omdat via IoT steeds meer zaken met elkaar geconnecteerd worden. Studenten zijn geboeid door deze materie en steken ook graag hun handen uit de mouwen. Elektriciteit en netwerken gecombineerd met nieuwe technologiën is waar zij erg geïnteresseerd in zijn. Ze zijn een kei in de installatie, configuratie, integratie en optimalisatie van IoT-toepassingen. Ze kunnen moeiteloos moderne technologieën in klasieke elekrotechnische installaties implementeren en creëeren meer comfort en veiligheid voor de eindgebruiker.

Meer informatie

MIT (multimedia en informatietechnologie)

MIT-studenten worden opgeleid tot digitaal vormgever. Ze verzamelen kennis en vaardigheden om front-end websites te bedenken, te ontwikkelen en aan te passen aan hun doelpubliek. Photoshop, XD, HTML en Javascript-editor zijn voor hen zeker gekend. Een website technisch opzetten, zorgen voor de visuele content, social video’s editen, user testing, de media en teksten van websites online beheren,… zijn voor hen allemaal geen probleem. 

Meer informatie

Systeem- en netwerkbeheer

Netwerkstudenten staan technisch sterk en werken oplossings- en resultaatsgericht. De netwerkbeheerder verzekert de continuïteit van de IT-infrastructuur. Ze worden opgeleid om netwerkproblemen in bedrijven of organisaties detecteren en formuleren/ introduceren passende oplossingen in samenspraak met de klant.

Meer informatie

Programmeren

In deze opleiding ontwikkelen en integreren studenten na twee hun innovatieve desktop-, web- en mobiele applicaties. Deze studenten ondersteunen organisaties en bedrijven in hun technologische uitdagingen. Studenten hebben een diepgaand inzicht in de specifieke programmeertechnologieën en -methodologieën verworven.

Meer informatie

Navormingen

Levenslang leren is een must voor iedere IT-professional. We volgen bij Howest Toegepaste Informatica en Howest MCT de evoluties op de voet zodat we u van een optimaal aanbod kunnen voorzien.  Als professional hebt u nood aan flexibiliteit en dit staat centraal bij het ontwerp van onze opleidingen.

Ontdek ons rijk aanbod aan navormingen!