Online stagemarkt voor ICT profielen

Online stagemarkt voor ICT profielen

Donderdag 16/09

Online stagemarkt voor ICT profielen

Inschrijven online stagemarkt: 16 september 2021

Welkom op onze online stagemarkt. Howest probeert al heel wat jaren de brug tussen de IT-opleidingen en het werkveld te verkleinen en ook dit jaar willen wij, ondanks de huidige situatie, hier aan tegemoetkomen. 

Inschrijven

Deelnemende bacheloropleidingen

Toegepaste informatica

De studenten Toegepaste Informatica worden opgeleid tot functioneel gerichte, creatieve en veelzijdige informatici. Tijdens de opleiding specialiseren zij zich als solution engineer met een welbepaalde focus. De AI Business Professional adviseert, integreert en ontwikkelt innovatieve data-driven oplossingen. De Cyber Security Professional organiseert, controleert en implementeert de beveiliging van informaticasystemen en spoort cybercrime op. De ICT & Blockchain Consultant installeert en configureert bestaande IT- oplossingen en integreert ze binnen de bestaande omgeving. De Software Engineer ontwerpt adaptieve, evolutionaire softwaresystemen.

Meer informatie

MCT (Multimedia & Creative Technologies)

MCT is een IT bachelor met een uniek onderwijsconcept. Studenten leren de volledige ketting van een IoT applicatie van user interface tot artificial intelligence en augmented reality. 

Na een stevige basis in zowel coding, data analyse, UI design en IoT communicatie technologie  kiezen MCT-studenten in het 4de semester voor één van de specialisatietrajecten: AI-engineer, Web App Developer, Smart Tech & AI Creator of IoT Infrastructure engineer. Tijdens elk academiejaar worden MCT-studenten uitgedaagd om hun verworven competenties te benutten in verschillende projecten. Op die manier leren MCTers technische kennis omzetten in een werkend product, team work, project management en CI/CD in "real world" omstandigheden en maken ze al in het tweede jaar kennis met het werkveld. 

Meer informatie

Deelnemende graduaatsopleidingen

MIT (multimedia en informatietechnologie)

MIT-studenten worden opgeleid tot digitaal vormgever. Ze verzamelen kennis en vaardigheden om front-end websites te bedenken, te ontwikkelen en aan te passen aan hun doelpubliek. Photoshop, XD, HTML en Javascript-editor zijn voor hen zeker gekend. Een website technisch opzetten, zorgen voor de visuele content, social video’s editen, user testing, de media en teksten van websites online beheren,… zijn voor hen allemaal geen probleem. 

Meer informatie

Systeem- en netwerkbeheer

De studenten systeem- en netwerkbeheer verzekeren de continuïteit van de IT-infrastructuur door oplossings- en resultaatsgericht werk. Ze installeren, configureren en beveiligen besturings-en computersystemen; automatiseren taken a.d.h.v. scripting en houden systeemdocumentatie bij. Netwerkinfrastructuur configureren, onderhouden en troubleshooten is geen probleem voor hen. Daarenboven zet de opleiding sterk in op interpersoonlijke vaardigheden, projectmatig en klantgericht werken. De opleiding is sterk praktijkgericht waardoor directe inzetbaarheid wordt gegarandeerd.

Meer informatie

Programmeren

De studenten Programmeren ontwikkelen en integreren innovatieve desktop-, web- en mobiele applicaties. Zij hebben een diepgaand inzicht in de specifieke programmeertechnologieën en -methodologieën verworven. Praktijkgerichtheid staat centraal binnen de opleiding: de studenten hebben een sterk technisch profiel met onmiddellijke inzetbaarheid.

Meer informatie

Navormingen

Levenslang leren is een must voor iedere IT-professional. We volgen bij Howest Toegepaste Informatica en Howest Multimedia & Creative Technology de evoluties op de voet zodat we u van een optimaal aanbod kunnen voorzien.  Als professional hebt u nood aan flexibiliteit en dit staat centraal bij het ontwerp van onze opleidingen.

Ontdek ons rijk aanbod aan navormingen!

 • Cyber Security Professional (afstandsonderwijs)
  Contactpersoon: Gene Vangampelaere
 • Microdegree AI@home (afstandsonderwijs)
  Contactpersoon: Johan De Gelas
 • Microdegree Blockchain Developer and Architect (afstandsonderwijs)
  Contactpersoon: Gene Vangampelaere
 • Navorming AI for Health (afstandsonderwijs)
  Contactpersoon: Marie Dewitte
 • Postgraduaat Advanced Cyber Security (Engelstalig, vanaf sep. 2021)
  Contactpersoon: Gene Vangampelaere
 • Postgraduaat Applied Artificial Intelligence (afstandsonderwijs)
  Contactpersoon: Gene Vangampelaere
 • Postgraduaat Data Protection Officer
  Contactpersoon: Gene Vangampelaere
 • Postgraduaat Industrial Security (vanaf sep.2021)
  Contactpersoon: Gene Vangampelaere