Workshop: Hands-on met Internet of Things en Azure Cloud

Workshop: Hands-on met Internet of Things en Azure Cloud

Woensdag 08/09

Workshop: Hands-on met Internet of Things en Azure Cloud

Deze hands-on workshop leert je sensor data verzamelen met een microcontroller die je dan connecteert aan een Cloud platform. 

Dit cursusmateriaal werd ontwikkeld in het kader van een Innovet-project voor leerlingen van de 3de graad in o.a. de richtingen Elektriciteit-Elektronica, Industriële wetenschappen en Industriële-ICT. We leren zowel de esp32 microcontroller als de Raspberry Pi kennen. Daarna maken we kennis met Azure IoT-Central van Microsoft. Met IoT-Central verzamelen we sensordata afkomstig van de esp32 en de Raspberry Pi. 

Er is voor iedere deelnemer een computer beschikbaar. Een eigen laptop meebrengen mag ook. Een hapje en drankje zal voorzien worden tijdens de pauze. 

Doelpubliek

Deze workshop richt zich tot leerkrachten 3de graad Industriële wetenschappen, elektriciteit-elektronica, industriële-ICT …  

Praktisch

Deze STEM nascholing is volledig gratis en wordt aangeboden in het kader van het Innovet-project rond IoT van VTI-Torhout in samenwerking met HoWest, Microsoft, Signpost en RTC-West-Vlaanderen. Per school mogen 2 leerkrachten deelnemen aan de nascholing. Na de nascholing ontvangt je een gratis Raspberry Pi en een ESP32 microcontroller (één per deelnemende school) zodat je de workshop nog kan herhalen in je eigen klas. 
 

Inschrijven

Inschrijven voor deze workshop kan via onderstaand formulier.