Investeren in de loopbaan van je leerkrachten

Webinar: Investeren in de loopbaan van je leerkrachten

Dinsdag 15/06

Webinar: Investeren in de loopbaan van je leerkrachten

Net zoals de leerkrachten van je school elke dag investeren in hun leerlingen, investeer je als directie in het aantrekken en het aan boord houden van deze leerkrachten. Even evident is dat niet altijd, en daarom organiseert Howest op dinsdag 15 juni (om 17u) een webinar met als centrale vraag: “Hoe zet je een HR-beleid op dat leraren kan overtuigen om voor jouw school te kiezen én je huidige leerkrachten de kans biedt om bij te blijven of hun kennis of onderwijsgebied te verbreden?”

Gastspreker Jeroen Smeulders van HR-dienstverlener Motmans & Partners zal focussen op hoe je met een kwalitatief personeelsbeleid je school aantrekkelijk maakt én houdt. Hij geeft tips over hoe je genoeg sterke kandidaten kan aantrekken door van je school een sterk merk te maken. En hij deelt inzichten over hoe je deze leerkrachten ook aan je school bindt door ze kansen te geven om verder te groeien via vervolgopleidingen en navormingen.

Tijdens dit webinar stellen we graag ook enkele professionaliseringstrajecten van onze lerarenopleiding voor. Howest biedt onder meer het leraar-in-opleiding (LIO) traject voor pedagogische bekwaamheid aan en een aangepast traject voor de uitbreiding van de onderwijsbevoegdheid met een extra vak. Daarnaast is een aantal van onze postgraduaten specifiek gericht naar leerkrachten.

Doelgroep

Directies secundaire scholen

Programma

  • 17u00-17u10: Inleiding – Lode De Geyter (algemeen directeur Howest)
  • 17u10-18u00: HR-beleid in het secundair onderwijs – Jeroen Smeulders (Motmans & Partners)
  • 18u00-18u10: Voorstelling LIO-traject pedagogische bekwaamheid + extra onderwijsvak
  • 18u10-18u20: Voorstelling postgraduaten voor leerkrachten
  • 18u20-18u30: Q&A

Inschrijven

Graag bevestiging van uw deelname vóór 12 juni 2021 via onderstaand formulier.