Cursus Interne audit

Op donderdag 29 oktober 2020 organiseert de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie van de Hogeschool West-Vlaanderen (Brugge) een cursusdag ‘Interne audit’.

Doelgroep

Deze cursus wordt ingericht voor (hoofd)laboranten en kwaliteitscoördinatoren die werkzaam zijn in een (routine)laboratorium en regelmatig in aanraking komen met het uitvoeren van audits of hier beter mee vertrouwd willen geraken.

Opzet en leerdoelen cursus

Interne audits zijn in ieder laboratorium een normaalste zaak van de wereld. Om te controleren of het laboratorium voldoet aan de eisen van de diverse kwaliteitssystemen auditen we regelmatig en structureel de afdelingen. 

Hiervoor kunnen we op verschillende manieren  auditen. Hoe meer variatie in de methode van auditen hoe meer informatie je kunt vinden om te toetsen of het kwaliteitssysteem goed draait op het laboratorium. 

In de cursus “interne audit” gaat de docent in op de verschillende manieren van auditen die je kan gebruiken om zo veel mogelijke informatie te vergaren. Naast een kwaliteitssysteem gerichte audit kan men ook proces gericht auditen, maar ook riskbased auditen behoort tot de mogelijkheden.

Om zoveel mogelijk informatie te vergaren is een goede gesprekstechniek van belang, ook zal aandacht zijn voor het waarderend auditen, hier ga je van de positieve werk ervaringen van de medewerkers uit om informatie te vergaren om het laboratorium op een hoger kwaliteitsplan te krijgen. Tot slot is in deze cursus nog aandacht voor een audit manier die onderzoekt hoe bestaande processen op de werkvloer worden uitgevoerd t.o.v. de diverse beschreven protocollen.

Aan het einde van de dag kun je op verschillende manieren auditen om informatie te verzamelen over de status van het kwaliteitssysteem.

Docent

De cursus wordt gegeven door een Nederlandse expert, Norbert Boeren, die reeds meer dan 25 jaar werkzaam is als analist in het medisch laboratorium in diverse functies, zowel binnen de pathologie als de klinische chemie, en die zicht de laatste jaren intensief bezighoudt met de toepassing van risicoanalysemethoden op het terrein van medische laboratoria. Ook is hij werkzaam als freelance docent.

Praktisch

Kostprijs

  • €150 BVLT-leden 
  • €180 niet-BVLT leden

Deelname aan de cursus, koffie/thee, lunch en studiemateriaal zijn inbegrepen.

Programma

  • 09u15-09u30: Onthaal
  • 09u30-12u30: Cursus deel 1
  • 12u30-13u30: Broodjelunch
  • 13u30-16u30: Cursus deel 2

Aantal deelnemers

De cursus wordt ingericht vanaf zes deelnemers. Er worden maximaal 12 deelnemers toegelaten tot de cursus.

Inschrijven

Inschrijven voor de cursus kan via onderstaand formulier. De uiterste inschrijvingsdatum is maandag 28 september 2020. Annuleren na inschrijving kan enkel via email vóór 28 september 2020. Bij annulering na deze datum blijft het volledige bedrag verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich evenwel steeds laten vervangen door een collega.

Uw inschrijving is pas geldig na overschrijving van het gepaste bedrag op rekeningnummer BE 22 001 2653115 47 met vermelding BDB1302 – STUDIEDAGEN1920 – Interne audit - Naam en voornaam. Indien u een factuur wenst te ontvangen, kan u dit per email aanvragen via griet.vanbillemont@howest.be