Howest zet sociale interactie in de kijker tijdens eerste Social Creativity Congress

Howest zet sociale interactie in de kijker tijdens eerste Social Creativity Congress

Donderdag 01/10

Howest zet sociale interactie in de kijker tijdens eerste Social Creativity Congress

Sociale interactie op een creatieve, positieve manier stimuleren. Daar zet Howest al vele jaren op in. Om deze ‘sociale creativiteit’ breder in de kijker te zetten, organiseert de Hogeschool West-Vlaanderen op 1 oktober het allereerste ‘Social Creativity Congress’ in Brugge.

“Als innovatieve hogeschool integreren wij sociale en technologische creativiteit al langer in onze opleidingen en onderzoeksprojecten”, legt Jochen Matthys, stafmedewerker cultuur en creativiteit uit. “Dat doen we samen met partners uit het werkveld, sociale en culturele organisaties. Omdat we ervan overtuigd zijn dat creativiteit meer dan ooit een noodzaak wordt om de sociale uitdagingen van de toekomst aan te gaan, zetten we onze initiatieven sinds kort sterk in de kijker. Alle projecten en evenementen op dit vlak hebben we gebundeld op de website www.socialcreativity.be en nu pakken we ook uit met het allereerste Social Creativity Congress. Ook in MaM, de Mind- and Makerspace en het Incubatiecentrum The Vibe zetten we trouwens volop in op creativiteit.”

Sprekers, creatieve activiteiten en doe-workshops

Op 1 oktober wordt de Howest Campus Brugge Station het toneel van de eerste editie van het Social Creativity Congress. Tussen 14u en 18u30 worden inspirerende lezingen afgewisseld met creatieve opdrachten en workshops. Onder meer Joris Hessels en Dominique van Malder (bekend van ‘Radio Gaga’) komen toelichten hoe zij met hun tv-programma op een creatieve manier sociale interactie stimuleren. Ze delen het podium met diverse sociaal-artistieke projecten, vrijwilligersorganisaties, burgerinitiatieven en tal van andere creatieve initiatieven.

Het congres zal volledig coronaproof verlopen, waarbij telkens 50 personen zich binnen een bubbel doorheen de verschillende ruimtes zullen verplaatsen. Die locaties zijn de Mind- en Makerspace, de garage en de sprookjesachtige resto Dad. Inschrijven kan op www.socialcreativity.be/. Het Social Creativity Congress is gratis voor Howest-studenten, maar ook iedereen die meer te weten wil komen over sociale creativiteit is welkom (35 euro).