STEM-opleidingen herdenken Da Vinci

Internationaal bezoek aan Howest

STEM-OPLEIDINGEN HERDENKEN DA VINCI

Donderdag 05/03

Internationaal bezoek aan Howest

STEM-opleidingen herdenken Da Vinci

Op 5 maart ontvangt Howest in het MaM (Mind and Makerspace) een internationale delegatie. Dit in het kader van het project STEAM like Leonardo, dat de STEM-opleidingen koppelt aan de 500-jarige sterfdag van het genie Da Vinci.

Maar liefst 48 leerlingen uit het secundair en hun begeleidende leerkrachten uit vier Europese partnerlanden zullen op 5 maart afzakken naar het MaM aan campus Brugge Station van Howest. Niet toevallig daar, aangezien de ruimte expliciet werd ingericht als ontmoetingsplek voor denkers en doeners die zich creatief willen uitleven met de nieuwste technologische snufjes. Net zoals Da Vinci dat destijds deed. Tijdens die dag zal een actieve workshop met concrete uitdagingen worden gehouden.

In de kijker plaatsen

“Howest werkt om meerdere redenen graag mee aan STEAM like Leonardo”, vertelt Diederik Maebe, coördinator van het project. “Ten eerste stimuleert het internationale betrekkingen tussen meerdere partijen. Ten tweede is het de ideale manier om STEM-onderwijs te promoten. Ten derde is er de link met het werkveld: aangezien het om middelbare scholieren gaat, kunnen we dat mooi koppelen aan onze opleiding Educatieve Bachelor in het Secundair Onderwijs. En dat we op deze manier Howest en het MaM in de kijker kunnen plaatsen, is natuurlijk mooi meegenomen.”

Meer informatie