Nooit meer naar de dokter

Nooit meer naar de dokter

Dinsdag 18/02

Nooit meer naar de dokter

Blijf je graag bij in de snel veranderende wereld van gezondheid en gezond leven? Wil je je netwerk wat verder uitbouwen? Neem dan deel aan deze lezing van Howest’s TGW opleiding in samenwerking met spreker en huisarts Servaas Bingé. Een avond waarin we spreker en huisarts Servaas Bingé aan het woord laten. 

Nooit meer naar de dokter.
Hoe u zelf kan zorgen dat u gezond bent en blijft.

Waarom gaan we naar de dokter? Servaas Bingé brengt een nieuwe kijk op gezondheid en de rol van de patiënt en de dokter en andere actoren in het werkveld. Vaak was een consultatie overbodig of onnodig. Want mensen kunnen voor een groot deel hun gezondheid zélf bepalen. Door preventie, dus door anders te leven, te bewegen, te eten. Of door een beroep te doen op andere mensen en tools in de eerste lijn: een verpleegkundige, een diëtist, een gezondheidscoach, maar ook apps, chatbots en digitale technologie. Dokter Bingé reikt in deze lezing alle nodige handvaten aan om je gezondheid zelf in eigen handen te nemen.

Naar een dokter hoef je dan alleen nog wanneer het echt nodig is. Dat betekent een herwaardering van het beroep. Met de patiënt als winnaar. En een betere gezondheidszorg voor iedereen als eindresultaat.

Een avond vol informatie én inspiratie om onze eigen gezondheid en die van anderen nog meer in eigen handen te nemen.

Servaas Bingé

Servaas is huisarts en topsportarts en auteur van de boeken ‘Nooit meer naar de dokter’ en ‘De Lijst’. Daarnaast werkt hij aan Emma, een veelbelovende startup die het medisch preventieve landschap zal veranderen. Servaas is een veelgevraagd spreker die een no-nonsens taal spreekt en moeilijk verteerbare onderwerpen zo tastbaar maakt.

“We moeten van geneeskunde naar een soort ‘voorkomingskunde’ evolueren. In mijn boek noem ik het healthitude, een samentrekking van ‘health’ en ‘attitude’. Optimale en langdurige gezondheid is niet onbereikbaar mits de juiste ingesteldheid. Een goede ‘healthitude' kan je kansen aanzienlijk verhogen op een langer en gelukkiger leven in de beste gezondheid.”

Voor wie?

Deze lezing wil iedereen uit het netwerk rondom de bachelor opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen van Howest samenbrengen. Ze is op maat gesneden voor iedereen die op de hoogte wil blijven van nieuwe ideeën op vlak van gezondheid. 

  • Studenten en alumni van Howest
  • Gezondheidspartners in de eerste lijn - verpleegkundigen, voedingsdeskundigen, bewegingsexperten, gezondheidscoaches, psychologen, … en huisartsen uiteraard ook 
  • Bij uitbreiding, iedereen die zelf geïnteresseerd is in gezondheid, gezond leven, bewegen, mentale gezondheid, …

Praktisch

  • Doelgroep: alle geïnteresseerden 
  • Datum: dinsdag 18 februari 
  • Programma: Onthaal vanaf 19u00, de lezing loopt van 19u30 tot 20u30, receptie aansluitend op de lezing
  • Locatie: Campus Brugge Station - BST1, Rijselstraat 1, 8200 Brugge
  • Route: We zijn makkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het station van Brugge is het vijf minuutjes wandelen. Kom je met de auto? Je kan parkeren aan de campus. 
  • Inschrijven kan via onderstaand formulier tot en met vrijdag 14 februari 
  • Kostprijs: €6 voor studenten en €10 voor niet-studenten

Met de steun van

Wil je ook met ons samenwerken? Neem vrijblijvend contact op met Eva Pelgrims.

Online inschrijven

Persoonlijke informatie

Adres

Bedrijfsinformatie

Adres
Indien van toepassing
De factuur moet verstuurd worden naar: