Opening The Vibe

Opening incubatiecentrum The Vibe

Donderdag 27/09

Opening incubatiecentrum The Vibe

Op donderdag 27 september om 17 uur opent viceminister-president van de Vlaamse Regering Bart Tommelein The Vibe, een nieuw Howest-incubatiecentrum voor jonge starters en studenten. Jonge starters en studenten uit de IT-sector krijgen er een werkplek, professionele coaching en advies.

Bij Howest heerst een ondernemende mentaliteit. Studenten, docenten, onderzoekers, … iedereen werkt samen om goede ideeën een extra duwtje in de rug te geven.

Sinds kort krijgen jonge starters dat extra duwtje ook in The Vibe, de gloednieuwe incubator op campus Rijselstraat 5 in Brugge. Want een bedrijf starten gaat nog zo vlot als je samen zit met andere bedrijven, leert uit hun ervaringen en een netwerk kunt uitbouwen. De ondernemerscoaches van Howest Onderneemt helpen bedrijven van studenten bij de opstart, ze coachen de projecten en ze wijzen de weg naar advies van experts uit het werkveld.

In de incubator The Vibe in Brugge worden de ondernemers nu samen gebracht in een open office. Niet alleen studenten zijn er welkom met hun bedrijf. Ook andere jonge starters met projecten die aansluiten bij de thematiek van The Vibe kunnen er werkruimte krijgen. Zo wordt het nog interessanter om te ondernemen.

Vanuit de groeiende noodzaak om bedrijven uit de IT-sector te ondersteunen zet The Vibe volop in op starters uit de IT-sector en specialisaties op vlak van cyber security en blockchain. Komt daar bovenop dat de Howest-onderzoekers in deze domeinen kantoor houden in dezelfde ruimte. Dat houdt iedereen scherp! Ook de Vlaamse overheid ziet het potentieel, want zij nam een deel van de investering voor haar rekening.

The Vibe in Brugge biedt, als incubatiecentrum, dus plaats aan starters op zoek naar een werkplek, professionele coaching en expertise. Zo wordt The Vibe een inspirerende en leerrijke omgeving waar je samen met andere jonge ondernemers aan je project werkt en met de steun en advies van Howest, een groeispurt kunt nemen.

Benieuwd naar hoe het er uit ziet? Kom dan naar de officiële opening in bijzijn van viceministerpresident van de Vlaamse regering Bart Tommelein op donderdag 27/09 om 17u.

Inschrijven kan via deze link