Begeleiding bij de studiekeuze Begeleiding bij de studiekeuze

Howest komt naar je school – fysiek of virtueel

Howest biedt tal van mogelijkheden om leerlingen kennis te laten maken met het hoger onderwijs en met ons eigen opleidingsaanbod. Dat kan tijdens de infodagen op onze campussen of via proefstuderen, maar we komen even graag zelf naar je secundaire school.

We geven er zowel infosessies rond het hoger onderwijs in het algemeen als rond de bachelor- en graduaatsopleidingen die we aan Howest aanbieden. Goed om weten: de invulling kunnen we helemaal op maat van je school samenstellen.

'Het hoger onderwijs toegelicht'

Interesse in een algemene infosessie?

Registreer hier

Voorstelling ‘Howest toegelicht’ voor laatstejaars

Je school organiseert een infomoment of een beurs – fysiek of online – om de laatstejaars kennis te laten maken met de Hogeschool West-Vlaanderen? Wij komen zeer graag ons volledige aanbod aan bachelor- en graduaatsopleidingen voorstellen. 

Registreer hier

Infomoment ‘Ondersteuning in het hoger onderwijs’ voor laatstejaars en/of ouders

Je school organiseert een infomoment – fysiek of online – voor laatstejaars en/of hun ouders, waarbij de ondersteuningsmogelijkheden in het hoger onderwijs toegelicht worden? Tijdens deze infosessie gaan we onder meer in op volgende thema’s:

  • Sociale dienstverlening: studiebeurzen, huisvesting…
  • Psychosociale ondersteuning
  • Bijzondere faciliteiten en statuten (vb. topsportstatuut)
  • Studiecoaching: individuele oriënteringsgesprekken met onze talentcoaches, oriënteringstools (Columbus, Vraag het aan Simon)

Registreer hier

Infomoment met getuigenissen

Ongetwijfeld stromen elk jaar leerlingen van jouw school door naar Howest. En ongetwijfeld keren zij ook graag nog eens terug naar hun middelbare school om als ervaringsdeskundige uitleg te geven over hun huidige opleiding.

Samen met een aantal huidige studenten en lectoren komen ze naar jullie toe. Wij zorgen ervoor dat onze ‘delegatie’ een mix van opleidingen vertegenwoordigt.

Registreer hier

Infosessie voor leerkrachten

Onze dienst Studentenvoorzieningen geeft leerkrachten advies over hoe ze leerlingen kunnen begeleiden bij hun studiekeuze.

Registreer hier

Kom met je school naar Howest

We geven ook rondleidingen en infosessies aan scholen en klassen op onze campussen in Kortrijk, Brugge en Oudenaarde.

Je krijgt dan uitleg over het hoger onderwijs, ons opleidingsaanbod en onze onderwijsaanpak. Tegelijk kan je een bezoek brengen aan de leslokalen, praktijklabo’s, aula’s, ontspanningsruimtes, het studentenrestaurant of de bibliotheek.

Registreer hier

Online registreren

Ik wens gecontacteerd te worden in verband met
vorige volgende

Volg alle initiatieven van Howest