Academiejaar 2020-2021

Academiejaar 2020-2021

Academiejaar 2020-2021

"Hoe ziet het volgend academiejaar eruit? "

Met respect voor de covid-19 maatregelen, gaat Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen volgend academiejaar voor contactrijk onderwijs en warme campussen. Sociaal contact, perfect afgesteld onderwijs op afstand en op de campus zijn daarin cruciale elementen.  Het welbevinden van de studenten staat hierbij centraal.

Vermoedelijk zit je na dit bewogen schooljaar wellicht met nog flink wat vragen over wat je in september te wachten staat. Dat is perfect normaal. Daarom hebben we de meest gestelde vragen gebundeld in een overzichtelijke lijst FAQ coronavirus.

Vind je je vraag niet terug? Dan kan je altijd contact opnemen met Stuvo.

Studiekeuze en inschrijven aan Howest

Ik weet nog niet (helemaal) wat ik wil studeren. Wat raden jullie me aan?

Als je nog niet weet welke opleiding best bij jou past dan kan je gebruik maken van een studiekeuzetool om je daarbij te helpen. Via je schoolaccount kan je gebruik maken van de Columbus test, je leerkrachten secundair onderwijs kunnen je hierbij helpen. Daarnaast kan je buiten de schoolcontext ook gebruik maken van de Simon test of I-prefer.

Deze instrumenten zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Na het afleggen van de test krijg je vrij snel een feedbackrapport in je e-mailbox. Een talentcoach van Howest kan je helpen om op basis van dit rapport een opleiding te kiezen die in de lijn ligt van je interesses en mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op.

Ik wil graag nog een persoonlijk gesprek rond mijn studiekeuze, kan dat?

Jazeker, je kan een afspraak maken bij een talentcoach van Howest of bij de trajectbegeleider van de opleiding.

Kan ik de campus bezoeken alvorens mijn definitieve studiekeuze te maken?

Ja kan de Howest-campussen bezoeken. Weliswaar enkel op afspraak, met maximum 3 personen en met respect voor de afstandsregels. Plan je bezoek via de trajectbegeleider van de opleiding.

Op welke manier kan ik inschrijven aan Howest?

Vanaf zaterdag 27 juni kan je zowel online inschrijven als op de campus. Meer informatie

Op kot

Kan ik op kot?

Jazeker. We nemen maatregelen zodat je op een veilige manier een studentenkamer van Howest kan bezoeken en er ook kan verblijven.  Howest heeft studentenkamers te huur in Brugge en in Kortrijk. Meer informatie

Op welke manier start ik het best de zoektocht naar een kot?

Informatie verzamelen over de verschillende mogelijkheden in combinatie met een plaatsbezoek is de beste manier om het juiste kot te vinden. Op de website van Howest vind je informatie over de studentenkamers van Howest in Brugge en Kortrijk. Wens je op een veilige manier een bezoek te brengen aan: