Meet & greet

Contacteer ons

contacteer ons.JPG

Heb je nog vragen?
Aarzel niet om jouw vraag te stellen: sportenbewegen@howest.be.

Jouw trajectbegeleider

Lynn-Matton.jpg

De stap naar het hoger onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We leveren aan Howest dan ook heel wat inspanningen om je tijdens je studies te ondersteunen en je op een optimale manier je studietraject te laten doorlopen. Voor ons sta je als student werkelijk centraal. Aan Howest staat een persoonlijk contact met de docenten hierbij voorop.

Indien je een enigszins ander traject wenst te volgen binnen een opleiding, kan je bij de trajectbegeleiders terecht. Je kan om diverse redenen voor zo’n individueel traject kiezen:

  • Misschien heb je reeds eerdere diploma’s (EVK’s) behaald of heb je al flink wat werkervaring (EVC’s) opgedaan en nu wil je in het kader daarvan vrijstellingen behalen?
  • Misschien heb je geen diploma secundair onderwijs maar zou je toch studies in het hoger onderwijs willen aanvatten (via het Toelatingsonderzoek)?
  • Misschien is je eerste jaar studeren wat tegengevallen en moet je een aantal vakken hernemen dit academiejaar, maar neem je toch ook al wat vakken van het volgende jaar mee?
  • Misschien studeer je onder bijzondere omstandigheden (heb je een functiebeperking, moet je werken en studeren combineren…) …

De trajectbegeleider zal je in al deze omstandigheden helpen om de voor jou optimale weg uit te stippelen! Contacteer Lynn Matton, trajectbegeleider van de opleiding.

Waar heb ik les?

Waar gaat opleiding door_SIC.jpg

 

De meeste lessen gaan door in onze nieuwe Sportinnovatiecampus, op het domein Sport Vlaanderen Brugge (Nijverheidsstraat Brugge). Met maar liefst 15 sportzalen biedt het sportcentrum Sport Vlaanderen Brugge veel indoorsportmogelijkheden (incl. squash, muurklimmen, fitness, …). Ook in openlucht kan er naar hartenlust gesport worden: de buitenterreinen omvatten een Finse piste, een atletiekterrein, een voetbalveld, en zelfs een wielerpiste met binnenin een skeelerpiste.

waar gaat opleiding door_SJS.jpg

Een aantal theorielessen gaan door in onze campus Sint-Jorisstraat, in hartje Brugge. Onze campus bevindt zich in een historisch gebouw dat uitgerust is met moderne faciliteiten, een beschermde neogotische turnzaal en een gezellige binnentuin voor allerlei activiteiten. Een prachtige combinatie van oud en nieuw dus.

 

Beide campussen zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer (de bus stopt vlak voor de deur). Maar uiteraard zijn wij voorstander van wat beweging: beide campussen liggen op slechts een 10-tal minuten fietsen van het station Brugge.

Brugge is een bruisende stad met meer dan 4000 studenten. Bovendien is ‘die Scone’ een culturele topper en dan hebben we het niet alleen over historische trekpleisters. Er zijn ook tal van jonge en studentikoze activiteiten. Stuvo kan je daar alles over vertellen.

Maak kennis met het docententeam

Annelies-Van-Oost.jpg

Annelies Van Oost

Charlotte Van Tuyckom

Eefje-Battel.jpg

Eefje Battel

Wende Spinnewyn

 

Heleen-Spittaels.jpg

Heleen Spittaels

Jo Roggemans

Joktan-Willems.jpg

Joktan Willem

Joost-Vansteenkiste.jpg

Joost Vansteenkiste

 

Jorgi-Swimberghe.jpg

Jorgi Swimberghe

Karolien-Pruyt.jpg

Karolien Pruyt

Laurens-Wets.jpg

Laurens Wets

Lore Cuypers

 

Lynn-Matton.jpg

Lynn Matton

Ruben-Cherlet.jpg

Ruben Cherlet

Thijs Bouten

Veerle-Dubuy.jpg

Veerle Dubuy

 

Walter-Dewancker.jpg

Walter Dewancker

Tomas Valcke 

Toon Pype

Ruben Crop

 

Laurent Degroote

Volg ons op sociale media