Jouw toekomst

Voor wie?

Toerisme_001.jpg

Je houdt van reizen!

Als toerismeprofessional ben je een global traveler, of je nu in binnen- of buitenland werkt. Met passie en met een open geest absorbeer je de wereld en andere culturen. Respect is het sleutelwoord. Je werkt actief mee aan duurzame toeristische ontwikkeling en je weet als geen ander dat toerisme bijdraagt tot interculturele ontmoetingen en verdraagzaamheid.

Je werkt graag met mensen!

Je werkt graag met en voor mensen. Jouw inbreng is doorslaggevend voor het slagen van de vakantiebeleving van je klant, wat ook je functie is. Je neemt je verantwoordelijkheid ernstig en streeft naar topkwaliteit in alle schakels van het reisgebeuren. Je helpt reizigers met vragen en problemen en bedenkt creatieve oplossingen. Je communiceert klantgericht en in zoveel mogelijk vreemde talen. Je onderzoekt de noden van de hedendaagse toerist en ontwikkelt innovatieve reisformules die aanslaan.

Je wil mee het verschil maken!

Je beseft dat toerisme méér is dan zelf op reis gaan. Toerisme is big business en wordt meer en meer als hefboom gebruikt voor meer economische welvaart wereldwijd.

Welke jobs?

Toerisme is een heel brede sector. Zoveel verschillende jobs, en zoveel verschillende bedrijven: echt, je hebt géén idee! De grootste uitdaging voor jou is om uit te zoeken waar jij het best past in het plaatje. Misschien herken je jezelf wel in één van de volgende profielen?

Love people

Wil je je passie voor reizen doorgeven aan klanten? Kun je goed overweg met verschillende soorten van mensen? Pas je graag je talen toe in de praktijk? Haal jij voldoening uit het maken van interessante en aantrekkelijke reisvoorstellen en reisdossiers? Verwelkom je graag toeristen op hun bestemming? Dan kan je aan de slag als vakantieadviseur, reisbegeleider, locale vertegenwoordiger, baliemedewerker, host, service agent...

Love product

Werk je liever achter de schermen aan een nieuw toeristisch product? Onderhandel je graag met leveranciers? Ben je geboeid door innovatie in de sector en wil je dit ook toepassen in je eigen job? Bijt je je graag vast in uitdagende projecten die je van A tot Z tot een goed einde brengt? Dan kan je aan de slag als productmanager, projectmanager, organisator, event manager, marketing medewerker...

Bij welke bedrijven kan je terecht?

  • Attracties
  • Toeristische diensten
  • Touroperators
  • Reisagenten
  • Evenementenbureaus
  • Luchthaven
  • ….

De wereld is je werkterrein!

De toeristische sector is dé internationale sector bij uitstek! Je bachelordiploma opent deuren in binnen- en buitenland.