Skip to main content

Ben jij een oud-student Toegepaste Psychologie?

Kom langs naar het alumni event TP voor alle oud-studenten Toegepaste Psychologie aan Howest.

Wat staat je te wachten?

 • Twee interactieve workshops ingericht door lectoren: Volg één van deze workshops rond 'coaching in en met de natuur' (Hannes Verdru) of 'een update van tools voor online hulpverlening in hulpverlening en zorg' (Elke Baten) - Meer info in programma hieronder

  € 40,00 inschrijving voor één van deze workshops.

 • Meet & Greet met de lectoren: Kom eens napraten met de lectoren die je nog kent van tijdens je opleiding aan Howest maar leer ook de nieuwe lectoren kennen die ons team komen versterken.
 • Impressies uit het Werkveld: Laat je inspireren door getuigenissen van je mede-alumni! Ontdek wat er leeft in het werkveld: nieuwe uitdagingen, recente veranderingen, nieuwe methodieken, aangepaste regelgeving,...
 • Beroepsvereniging BaTP: Maak kennis met de voordelen van lid worden van BaTP - jouw toegangspoort tot een netwerk van professionals, carrièremogelijkheden en continue professionele ontwikkeling.
 • Podcast over Mentaal Welzijn door vzw Ella: Ontdek deze boeiende podcast waar mentaal welzijn bij jongeren met migratieroots centraal staan.

Mis deze kans niet om herinneringen op te halen, nieuwe connecties te maken en geïnspireerd te raken door de kracht van ons alumni-netwerk. Meld je vandaag nog aan!

lectoren Bachelor Toegepaste Psychologie
Studenten Toegepaste Psychologie in een kringgesprek

Programma

Wie interesse heeft om deel te nemen aan een workshop rond één van onderstaande thema’s kan hiervoor in de namiddag terecht in Howest vanaf 14u. Je dient een keuze te maken uit één van deze workshops:

14u-17u: 2 inspirerende workshops voor alumni

 • Workshop 'Coaching in en met de natuur' (Hannes Verdru)
  De workshop ‘coaching in en met de natuur’ geeft een antwoord op het verlangen van veel mensen om terug te keren naar de ervaring om verbonden te zijn met de natuur en daar inspiratie en energie te vinden. Het is een ervaringsgerichte manier om stil te staan bij levensvragen en deze concreet aan te pakken.

  We gaan de natuur in en onderzoeken samen op welke manier we de natuur kunnen inzetten in het coachingsproces van mensen die met vragen zitten omtrent hun identiteit, werk, work-life-balans,… Graag kledij en schoenen aangepast aan het weer.

  Wie hierover een diepgaandere vorming wil volgen kan zeker terecht in het postgraduaat ‘Ervaringsleren in en met de natuur’:

 • Workshop ‘Een update van tools voor online hulpverlening in hulpverlening en zorg’ (Elke Baten)
  Gebruik je wel eens een app met je cliënten? Neem je wel eens een digitale vragenlijst af? Plan je wel eens een sessie via beeldbellen? Je twijfelt hoe je dat het beste aanpakt, of je bent benieuwd naar meer? Of doe je dit nog niet, en wil je leren wat blended hulpverlening kan betekenen voor jou en je cliënten?

  Tijdens deze interactieve workshop gaan we dieper in op de verschillende vormen van blended hulpverlening en staan we stil bij hoe we die doordacht kunnen inzetten en combineren, zodat dit je cliënt en jullie proces samen kan versterken. Inspiratie opdoen staat voorop tijdens deze workshop, die een introductie zal bieden tot de mogelijkheden van blended hulpverlening.

  Wie meer info wil over online tools in hulpverlening kan dit vinden op deze website: https://www.onlinehulp-apps.be/
  Min. 5 – max. 25 deelnemers

Deelname aan een workshop kost € 40,00 en wordt verrekend via overschrijving.

17u-18u30:

 • Impressies uit het werkveld: Enkele oud-studenten getuigen over nieuwe evoluties in de verschillende werkvelden TP:

  - Sophie Bajart – Pattyn Belgium - Talent Acquisition Partner
  - Liesbeth Lanszweert – PC Sint Amandus Beernem - IRIS-project
  - Margot Janssens – Stuvo Howest
  - Jolien Braet - Centrum Kind & Adolescent UGent
  - Kim Wynsberghe – Zorggarantie Jonge kind
  - Fabian Verleye – BAAB – De Patio
  - Margot Verschatse - PZ Onze Lievevrouw Brugge

 • MensenMaat: Lopend onderzoek in cluster SAW aan Howest: Terugkoppeling van lopende onderzoeksprojecten aan Howest (Elia Wyverkens)
 • Beroepsvereniging BaTP: Toelichting van de beroepsvereniging BaTP door Sam Dewaele en Johan De Keyzer. Wat is het belang van deze vereniging en hoe kan je zelf een steentje bijdragen?
 • Ella vzw - podcastreeks over mentaal welzijn: ’Bandbreedte’ is een podcastreeks over mentaal welzijn.
  In verschillende episodes praten we met een persoon op het kruispunt van verschillende kruispunten (gender, migratieachtergrond, kleur, religie...) over hun uitdagingen op vlak van geestelijke gezondheid (burn-out, migratiestress, depressie, intergenerationeel trauma...). Sayira Maruf is oud-lector TP die hier aan meewerkte.

18u30: Bachelorproef beurs – best off

We stellen graag een aantal bachelorproeven door aan onze alumni en ook de beroepsproducten die hieruit komen.

19u-21u: Pizza party & drankje op binnenkoer

Kom bijpraten met andere oud-studenten. We bieden gratis een drankje aan en een stukje pizza.

Graag inschrijven zodat we een inschatting kunnen maken van aantal oud-studenten.

Praktische info

Brugge Centrum

Inschrijven

Inschrijven voor het alumni event van de opleiding Toegepaste Psychologie kan via onderstaand formulier.

 • Current Jouw gegevens
 • Workshop
 • Completed