Voor ondernemers en managers 

 • Ben je als ondernemer aan de slag?
 • Wil je graag veranderingen doorvoeren, maar weet je niet hoe je dit onderbouwd kan doen?
 • Wil je graag de mogelijkheden bekijken van het gebruik van data?

Dan zit je goed bij het navormingstraject Futureproof ondernemen: Durven met data en duurzaamheid. 

Tijdens de sessies krijg je de handvaten mee om als manager of ondernemer de noodzakelijke veranderingen door te voeren. Als kers op de taart slaat Howest de handen in elkaar met Embuild, de sectorfederatie voor bouwkmo's. Samen organiseren we een aantal sessies gericht op de bouwsector die voor heel uitdagende tijden staat. 

Inschrijven kan binnenkort via deze pagina! 

Heb je vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met bruno.delepierre [at] howest.betitle="Bruno Delepierre"

Nu inschrijven

Twee trajecten

Traject 1: Data en duurzaamheid (focus op managers algemeen) 

Tijdens de eerste vier modules van de opleiding leer je hoe je verandering concreet organiseert. We maken duurzaamheid concreet en brengen in kaart waar voor jou de financiële, sociale en ecologische wins te vinden zijn. We verdiepen in een tweede sessie hoe mensen en organisaties veranderen om zo stap voor stap een duurzaam business model uit te bouwen. Hierbij zorgen we dat dit zowel financieel, sociaal als ecologisch meerwaarde biedt en je data binnen je organisatie zinvol en praktisch kunt inzetten. In een vierde sessie duiken we in data en ontwikkelen we samen een aanpak om data op een zinvolle manier voor je duurzaamheidsactiviteiten in te zetten.

Traject 2: Data en duurzaamheid (focus op managers in bouw) 

In samenwerking met Embuild West-Vlaanderen, de sectorfederatie voor bouwbedrijven, biedt Howest aan managers en ondernemers uit de bouwsector de kans om een traject van 7 modules te volgen, gericht op de uitdagingen van de bouwsector. Tijdens die modules gaan we nog dieper in op jouw organisatie en jouw duurzaamheidsuitdagingen rond circulair bouwen en CO2-reductie. We ondersteunen je met heel praktische inzichten en bekijken hoe wij jou vanuit jouw specifieke situatie ook nog na de opleiding kunnen verder helpen.

Sessies

Duurzaamheid, een kans voor meer inkomsten of toch vooral meer kosten?

Duurzaamheid, een woord dat vele ladingen dekt, dat te pas en te onpas wordt gebruikt en misschien ook wel hol klinkt. Daarom zetten we in een eerste sessie scherp wat duurzaamheid concreet betekent zodat je er mee aan de slag kunt. We bekijken ook concreet hoeveel duurzaamheid jouw organisatie kost én financieel kan opleveren.

 • Datum en tijdstip: 10/05 van 15u30 tot 20u
 • Locatie: Campus Kortrijk Weide - The Penta
 • Kostprijs: De kostprijs voor het volgen van de eerste vier modules bedraagt €425. Kies je ervoor om de zeven modules te volgen, dan betaal je €750. 

 

 

Een duurzaam business model voor mijn organisatie

Een duurzame organisatie betekent dat de manier waarop je dingen doet mogelijks zult moeten bijspijkeren, zowel sociaal en ecologisch en misschien ook financieel. Om dat te bereiken, tekenen we samen jouw huidig business model uit en bekijken we welke facetten al goed zitten en waar nog verbetering mogelijk is. Zo heb je een grondplan om je verandering te organiseren.

 • Datum en tijdstip: 17/05 van 15u30 tot 20u
 • Locatie: Campus Kortrijk Weide - The Penta
 • Kostprijs: De kostprijs voor het volgen van de eerste vier modules bedraagt €425. Kies je ervoor om de zeven modules te volgen, dan betaal je €750. 

Een strategische lens op duurzame verandering

Duurzaamheid betekent verandering en die gebeurt niet zo maar. Om ervoor te zorgen dat je begrijpt hoe je je organisatie duurzaam kunt maken, duiken we daarom in de fundamenten van verandering: hoe veranderen mensen, welk proces kan je volgen en vooral hoe komt het duurzaamheid zo moeilijk te implementeren is? In deze sessie ervaar je het zelf en gaan we dieper in op de onderliggende mechanismen die verandering bemoeilijken.

 • Datum en tijdstip: 24/05 van 15u30 tot 20u
 • Locatie: Campus Kortrijk Weide - The Penta
 • Kostprijs: De kostprijs voor het volgen van de eerste vier modules bedraagt €425. Kies je ervoor om de zeven modules te volgen, dan betaal je €750. 

Data als katalysator voor duurzame verandering binnen je organisatie

Meten is weten. Bruikbare data helpen je om de juiste beslissingen te nemen. Daarom bekijken we in deze sessie, hoe je met data binnen je organisatie aan de slag kunt om duurzaamheid te versterken. We verkennen welke data je in je organisatie hebt, hoe je die op een pragmatische manier kunt inzetten om zo stap voor stap te bouwen aan jouw datagedreven duurzaamheidsaanpak.

 • Datum en tijdstip: 31/05 van 15u30 tot 20u
 • Locatie: Campus Kortrijk Weide - The Penta
 • Kostprijs: De kostprijs voor het volgen van de eerste vier modules bedraagt €425. Kies je ervoor om de zeven modules te volgen, dan betaal je €750. 

Duurzaamheid en de impact op bouwbedrijven

Tijdens de vijfde sessie gaan we dieper in op de bouw als sector en de duurzaamheidsuitdagingen waar bouwbedrijven vandaag tegenaan lopen. Meer specifiek exploreren we materiaalgebruik, CO2-emissies, de uitdaging voor geschoold personeel en hoe je daarmee in je bedrijf aan de slag kunt. 

 • Datum en tijdstip: 08/06 van 15u30 tot 20u
 • Locatie: Embuild Kortrijk, Kortrijksestraat 389a, 8500 Kortrijk
 • Kostprijs: Voor de zeven modules betaal je €750. 

De eerste stappen richting jouw duurzaam bouwbedrijf 

Gestoeld op de theorie van “effectuation” waarbij het vooral de bedoeling is om zaken pragmatisch te verbeteren, zet je de eerste stappen om jouw bouwbedrijf duurzaam te veranderen. In deze zesde sessie maken we een schets van jouw huidige organisatie, identificeren verbeterpunten. We onderzoeken ook hoe je ervoor kunt zorgen dat je zelf sterker in je schoenen staat door dieper in te zoomen op jouw eigen rol en eigen financiële context.

 • Datum en tijdstip: 15/06 van 15u30 tot 20u
 • Locatie: Embuild Kortrijk, Kortrijksestraat 389a, 8500 Kortrijk
 • Kostprijs: Voor de zeven modules betaal je €750. 

Handen uit de mouwen: jouw verdere duurzaamheidsacties

Omdat alle begin moeilijk is, voorzien we in de laatste sessie een gedetailleerde bespreking van jouw grootste uitdagingen en bouwen we op onze collectieve kennis om praktisch haalbare oplossingen te formuleren voor de grootste barrières. We helpen je tijdens deze laatste sessie ook bij het identificeren van partners en ondersteuning, zodat je ook na deze opleiding aan de slag kunt.

 • Datum en tijdstip: 22/06 van 15u30 tot 20u
 • Locatie: Embuild Kortrijk, Kortrijksestraat 389a, 8500 Kortrijk
 • Kostprijs: Voor de zeven modules betaal je €750. 

Inschrijven

Inschrijven voor het navormingstraject Futureproof ondernemen: Durven met data en duurzaamheid kan via onderstaand formulier.

Uw gegevens

Betaling

Keuze sessies

Ik schrijf me in voor volgende reeks