Bachelor Human Resources Management (HRM)

Bachelor Human Resources Management
"Je groeit uit tot een direct inzetbare allround hr-professional voor kleine en grote organisaties met een sterke interesse in mensen als essentiële schakels van elke organisatie."

Nieuw vanaf academiejaar 2023-2024

Ben je een teamplayer die geboeid is door mensen en organisaties? Wil je het verschil maken voor werknemers en organisaties met het oog op duurzame tewerkstelling? Wil je je eigen talenten en die van medewerkers helpen ontwikkelen? En heb je daarbij oog voor de maatschappelijke en economische realiteit van de organisatie? 

In de nieuwe bacheloropleiding Human Resources Management leiden we je vanaf september 2023 op tot een steunpilaar van elke organisatie.

Wat leer je?

Het maximum halen uit human capital. Dát wordt de rode draad. Mensen vormen namelijk de spil van elke organisatie. Je leert hoe je hun gedrag en hun functioneren in een organisatie kan beïnvloeden, hoe je ze kan empoweren, hun talenten kan ontwikkelen en hoe je de werking van organisaties kan optimaliseren.

Doorheen deze nieuwe praktijkgerichte opleiding leer je je eigen talenten ontdekken en ontwikkelen, maar ook die van anderen. Op basis van je sociaal-agogische vaardigheden word je een rolmodel op het vlak van leven lang leren en kan je medewerkers op de juiste plaats in de organisatie inzetten. Daarnaast maak je kennis met de werking van organisaties binnen de maatschappelijke, juridische en economische realiteit waarin ze actief zijn. Tegelijk werk je aan projecten in wisselwerking met het werkveld. Soms zelfs internationaal.

Voor wie?

Wil je later werken voor én met mensen? Omdat je beseft dat ‘mensen’ spilfiguren zijn in elke organisatie? Dan is de nieuwe bacheloropleiding Human Resources Management aan Howest in Brugge iets voor jou.

Als hr-professional word je zelf zo’n spilfiguur die anderen versterkt. Je speelt een cruciale rol in het aantrekken, inzetten en ontwikkelen van talenten. Je geeft mee vorm aan het hr-beleid, begeleidt veranderingsprocessen of tekent hr-processen en hr-procedures uit.

Waar kom je later terecht?

Je wordt opgeleid tot een allround hr-professional. Daardoor ben je inzetbaar in zowel brede hr-functies binnen kleine of middelgrote organisaties als in specifieke hr-functies binnen grotere organisaties in de profit- en non-profitsector. 

Je komt typisch terecht op hr-afdelingen van bedrijven, maar ook sociaal secretariaten, VDAB, wervings- en selectiekantoren en assessmentbureaus zijn mogelijke werkplekken. 

Concrete functies zijn die van hr-medewerker, hr business partner, hr officer, personeelsmedewerker, compensation & benefits officer, recruiter, payroll advisor of wellbeing officer.

Onze troeven

  • Generalistische opleiding: door de brede inhoudelijke invulling ben je direct inzetbaar op de arbeidsmarkt. Tegelijk is deze bachelor geschikt als lanceerplatform voor verdere specialisatie.
  • Veel praktijk: de theorie is mooi in balans met de praktijk. Je krijgt concrete opdrachten uit de sector en vanaf het tweede jaar zetten we sterk in op projectwerk. Daarbij ga je in groepjes aan de slag met échte cases. Een eerste stage van 6 weken en de afsluitende stage van 15 weken stomen je helemaal klaar voor een boeiende carrière in de hr-sector.
  • Ruimte voor eigen keuzes: je kan op basis van je interesses kiezen voor Frans of Engels als vreemde taal. Je krijgt daarnaast keuzevrijheid bij de invulling van de interdisciplinaire projecten, de samenwerking met organisaties, je stages en je bachelorproef. Of je al dan niet naar het buitenland gaat, bepaal je uiteraard ook zelf. 
  • Aanspreekbaar opleidingsteam: aan Howest kennen de lesgevers je naam en krijg je les in kleine groepen. Je wordt persoonlijk gecoacht en krijgt individuele feedback, concrete tips en praktijkgericht advies om te groeien.
  • Talentontwikkeling: de ontwikkeling van human capital staat centraal. Dat geldt voor je eigen talenten en die van anderen. Naarmate de opleiding vordert, neem je steeds meer ownership op voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De opleiding is zo als het ware de ideale leerschool voor je latere carrière.
  • Samenwerkend leren: je leert doorheen de opleiding van en met je medestudenten. Groepsprojecten en de uitwisseling van individuele leerervaringen komen dus uitvoerig aan bod.

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse regering.

Passie voor jouw toekomst

Howest is veel meer dan een hogeschool met 25 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen.

Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we je via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.

Word een allround hr-professional

De bacheloropleiding Human Resources Management leidt je op tot een breed inzetbare hr-professional voor zowel kleine als grote organisaties.

Go international

Je kan een deel van het laatste jaar in het buitenland studeren of kiezen voor een internationale stage.

Vier rollen, zes pijlers

De opleiding focust op de vier dynamische rollen van een hr-medewerker. Het studieprogramma is opgebouwd rond zes pijlers.

Meet & greet

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen aan Jochen Delrue, curriculumcoördinator van de bachelor Human Resources Management.

Waar heb ik les?

Campus Brugge Station – BST5

Campus Brugge Station bevindt zich vlak bij het station van Brugge en op wandelafstand van alles waar de stad zo bekend om is: de Reien, de Grote Markt, de Burg of de vele winkeltjes, cafeetjes en koffiebars. Op de campus zitten trouwens bedrijven die er een lokaal huren – het werkveld is dus letterlijk vlakbij!

Contact details:

Rijselstraat 5
8200 Brugge
+32 50 38 12 77
brugge@howest.be
Meer info en routeplan

Your personal details

We will be happy to keep you updated via email. Simply enter your contact details below.

Please enter your postal address here.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven