Graduaat Travel Support

Graduaat Travel Support
"Als travel agent in een reisbureau luister je aandachtig naar de verwachtingen van je klant. Daarna geef je advies en werk je een reisvoorstel uit op basis van de bestaande producten. Jij kent de toeristische sector en de beschikbare formules namelijk als geen ander."

Nieuw vanaf academiejaar 2023-2024

Wil je tot het uiterste gaan om de droomreis van je klant mogelijk te maken? Kan je goed luisteren, ben je sociaal ingesteld en denk je internationaal? Zijn customer care en hospitality voor jou geen holle woorden en wil je elke klant een vipgevoel geven?

In de gloednieuwe graduaatsopleiding Travel Support stomen we je vanaf september 2023 klaar voor je rol als oplossings- en klantgerichte medewerker in een reisbureau.

Wat leer je?

In dit tweejarige graduaat groei je uit tot een hands-on travel agent die klanten reizen op maat van hun verwachtingen voorschotelt. Zo vertrekken ze op reis zonder dat ze zelf iets moet voorbereiden of uitzoeken.

Je leert hoe je op basis van wat bestaat (hotels, vluchten, rondreizen) een reisvoorstel op maat uitwerkt, maar ook hoe je reizen verkoopt én ze administratief afhandelt en opvolgt. In rollenspelen trainen we je commerciële vaardigheden en leer je boekingsapplicaties, reservatiesoftware en andere IT-tools gebruiken. Ook communiceren in Nederlands, Engels of Frans staan op het programma. Je wordt tot slot ingewijd in digital marketing en social media. Als reisagent van de toekomst word je namelijk zowel offline als online het eerste contact tussen de klant en het reiskantoor.

Voor wie?

Ben je sociaal, open-minded en klantgericht? Zoek je oplossingen en neem je zaken graag in handen? Hou je van reizen en wil je later graag aan de slag in ‘de leukste sector’? Mik je op een diploma van een toeristische opleiding die nog meer hands-on en nog meer praktijkgericht is dan onze bacheloropleiding Toerisme en Recreatiemanagement?

Dan is de nieuwe graduaatsopleiding Travel Support aan Howest in Kortrijk iets voor jou! We leiden je op tot een reisadviseur en reisverkoper die aantrekkelijke reisvoorstellen kan uitwerken, overbrengen en afhandelen.

Waar kom je later terecht?

Met je diploma op zak kan je aan de slag in eender welk reisbureau. Daarnaast kan je klanten ook ontzorgen en een vipgevoel bezorgen in toeristische accommodaties, aan het onthaal van een vakantiepark of resort bijvoorbeeld. 

Reisagenten met een graduaatsdiploma Travel Support zijn vandaag een veelgevraagd profiel. Na moeilijke coronajaren is de toeristische sector weer opgeveerd. Er wordt opnieuw massaal gereisd, maar ondertussen hebben veel medewerkers voor een andere functie en sector gekozen. Met jouw skills en productkennis heb je stevige troeven in handen om de vele vacatures te helpen invullen.

Onze troeven

  • Unieke, nieuwe opleiding: Howest is de enige hogeschool in West- en Oost-Vlaanderen die deze graduaatsopleiding inricht.
  • Veel praktijk: de focus ligt meteen op de praktijk van reisorganisatie en -verkoop. In semester 1 krijg je concrete opdrachten uit de sector (Meet the Industry), in semester 2 loop je vijf weken stage in een reiskantoor, vakantiepark, hotel of resort. Het internationale groepsproject, het reiskantoor op de campus en je afsluitende stage van 15 weken stomen je helemaal klaar voor een boeiende carrière in de toeristische sector.
  • Ervaren lectoren: het opleidingsteam maakt vanuit de eigen professionele ervaring in de toeristische sector de vertaalslag van het werkveld naar het onderwijs. Ze kennen het toeristische aanbod als hun broekzak en weten welke skills nodig zijn om klanten een vipgevoel te geven.
  • Sterke link met het werkveld: de opleiding kiest maximaal voor inbreng van het werkveld. Enerzijds door gastsprekers en opdrachten uit authentieke beroepscontexten, anderzijds door veel aandacht voor werkplekleren. Dat laatste is goed voor niet minder dan 40% van het programma.
  • Laagdrempelig en kleinschalig: aan Howest kennen de lesgevers je naam en krijg je les in kleine groepen. Ze coachen je persoonlijk, geven je individuele feedback en dragen met concrete tips en praktijkgericht advies bij aan je groei.

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de Vlaamse regering.

Passie voor jouw toekomst

Howest is veel meer dan een hogeschool met 25 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen.

Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we je via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.

Word de reisagent van de toekomst

Het graduaat Travel Support bereidt je in de eerste plaats voor op een job als travel agent in een reisbureau. Je maakt er de reisdromen van je klanten waar en ontzorgt ze daarbij helemaal.

Go international

Je kan een deel van het tweede jaar in het buitenland studeren of kiezen voor een internationale stage. Zo kijk je ook écht over de grenzen heen of verbeter je je talenkennis ter plaatse.

Studieprogramma

De opleiding is gebouwd rond de kerntaken van elke travel agent: communicatie, sales, customer care, hospitality, digital marketing, social media, boeking en reservatie.

Meet & greet

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen aan Jan Dauwe, opleidingscoördinator van het graduaat Travel Support.

Waar heb ik les?

Campus Kortrijk Weide - The Penta

Je krijgt les op de gloednieuwe campus The Penta. Die ligt op een boogscheut van het station en vlak bij het centrum van Kortrijk. De ideale bereikbaarheid combineren we met perfect uitgeruste leslokalen, een familiale sfeer en persoonlijke begeleiding. In Kortrijk geniet je ook mee van de kruisbestuiving met de opleidingen uit de pijlers Design & Technologie en Bedrijf & Organisatie. 

Contact details:

Sint-Martens-Latemlaan 1B
8500 Kortrijk
+32 56 28 70 00
kortrijk@howest.be
Meer info en routeplan

Your personal details

We will be happy to keep you updated via email. Simply enter your contact details below.

Please enter your postal address here.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven