Vijf goede redenen om in Kortrijk te studeren

Vijf goede redenen om in Kortrijk te studeren

Twijfel over de beste studentenstad? Niet nodig! Kortrijk is de ideale stad voor studenten. Check hieronder de vijf beste redenen om volgend academiejaar in Kortrijk te studeren. 

Alles is dichtbij 

Kortrijk is een compacte studentenstad waardoor alles makkelijk bereikbaar is. Je begeeft je te voet, met de fiets of het openbaar vervoer in een handomdraai tussen de verschillende campussen, leuke ontmoetingsplekjes en het culturele leven. 

Thuis van de mooiste campus van Vlaanderen

In en rond de stad bruist het overal van de studentenactiviteiten, maar de allermooiste campus vind je op een boogscheut van het station.  The Penta is een vijfhoekig gebouw (what’s in a name?) van Howest, waar je fijne opleidingen kan volgen zoals Toerisme, Journalistiek, Communicatie, Marketing- en Communicatiesupport en Netwerkeconomie. Deze architecturale topper is omgeven door groen en heeft speciale troeven zoals een indrukwekkende showtrap, ondergrondse aula’s en leuke terrassen. 

De Leieboorden zijn the place to be 

Wat is er gezelliger dan verzamelen langs het water? In het hart van de stad zijn de oevers van de Leie verbreed om ongestoord te genieten. Bij mooi weer is het een heerlijke plek om te verbinden met elkaar en met de natuur. De imposante bruggen in de buurt geven de Kortrijkse skyline een magistrale look. Met Buda Beach is er zelfs een echt strand én ben je met wat zon op je snoet eigenlijk permanent op vakantie.

Het stikt er van de hippe koffiebars 

Lessen beginnen soms (ontiegelijk) vroeg maar gelukkig is er koffie! Je zal ferm je best moeten doen om alle koffiebars te kunnen testen op een academiejaar, want de lijst is lang. Ga zeker eens langs bij Byttebier, Julia’s, Malmo, Ridder En Hove, De Dingen en Kaffee Renée. Je weet wat ze in Kortrijk zeggen: met genoeg koffie is niets onmogelijk! 

Ambitie richting culturele hoofdstad van Europa

Je vervelen is echt geen optie. Met cultuurhuizen als De Kreun, Track, Budascoop en de Schouwburg kan je altijd wel ergens een leuke performance of tentoonstelling scoren. Kortrijk heeft trouwens grootste plannen op cultureel vlak, want de ambitie is om in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa te worden. Kunst en creativiteit zijn sleutelwoorden in Kortrijk.