XR for Training & Development, Edtech

Thursday 08/12

XR for Training & Development, Edtech

Moet je binnen je bedrijf vaak mensen opleiden, opleidingen vormgeven, werknemers herscholen of heroriënteren? Dan kan Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (VR) veel voor jou betekenen!

Maak kennis met deze technologie en haar meerwaarde voor educatieve doeleinden via interessante toepassingen in diverse sectoren op ons 4de event van XR Academy.

Het event wordt bovendien georganiseerd op een unieke locatie, namelijk in Hangar K, waar <edtech/station> zetelt, dé hub voor educatieve technologie voor onderwijs en training binnen bedrijven.

Doelgroep van dit event zijn: HR-professionals, L&D managers, innovatiemanagers, volwassenonderwijs, hoger onderwijs, onderzoekers en mensen die interesse hebben in XR.

Programma

  • Ontvangst vanaf 17u30
  • Avondcongres vanaf 18u (tot 20u)

Inleiding 

Jelle Demanet

Dr Jelle Demanet heeft een achtergrond in experimentele psychologie en cognitieve neurowetenschappen. Momenteel is hij manager van het Human Interface Technology lab (HITlab) aan de Howest. In zijn HITlab geeft hij leiding aan een interdisciplinair team van gameontwikkelaars, pedagogen, psychologen, ergotherapeuten en AI-ingenieurs. Door het bouwen van PoC's van XR-technologie in verschillende domeinen, van gezondheidszorg tot industrie 4.0, onderzoekt HITlab nieuwe toepassingsgebieden van XR-technologie met een sterke focus op de eindgebruiker (patiënten, operatoren, studenten,...). Hij is ook medeoprichter van XRvalley, een netwerkorganisatie die de XR-sector ondersteunt.

Thomas van Cauwenberghe

Thomas is projectmanager in de informatietechnologie en dienstensector. Hij heeft ervaring in marketingmanagement, bedrijfsplanning, management, marketing en strategische planning. Momenteel is hij station chief bij <edtech/station>.

Keynote

Carl Boel - XR voor training en ontwikkeling

Carl onderzoekt voor Thomas More hogeschool en UGent hoe het gebruik van XR leer- en trainingservaringen kan verbeteren. Hij is betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten over XR, zowel nationaal als internationaal. Zo leidt hij het leernetwerk over XR in het onderwijs in Vlaanderen, was hij hoofdauteur van het beleidsadvies over XR in het onderwijs, is hij co-voorzitter van XR Valley, en richtte hij onlangs Virtual Learning is Reality en deXR op.

Testimonial marathon 

Maia Santens

Toelichting bevraging XR-technologie binnen KMO’s door Agoria – Business Development Manager

Diverse XR- toepassingen toegelicht door:

Evarest Schoofs

Evarest is medeoprichter van OneBonsai en werkt rond het aanbieden van Augmented en Virtual Reality aan bedrijven. Met behulp van bewezen methodologieën gebruikt Evarest strategische inzichten om ervoor te zorgen dat de innovatieve projecten effectief worden geïmplementeerd en geïntegreerd in de processen van de klant. OneBonsai heeft voor verschillende zorgverleners, ziekenhuizen en leveranciers gewerkt om met deze opkomende technologieën hun L&D processen te verbeteren. In zijn lezing zal Evarest het hebben over hoe je Virtual Reality kan gebruiken in je bedrijf en hoe je zo een project aanpakt.

Ben Mahy

Founder & Managing Director Supportsquare

Niko Verhaegen

Niko is verantwoordelijk voor Global Virtual Reality trainingen en de EMEA trainingscentra en maakt in zijn rol deel uit van de Georg Fischer Piping Systems Global Academy organisatie. Hij heeft 20 jaar ervaring in Sales & Marketing en was 7 jaar succesvol bij GF Belgium als Utility Sales Manager voorafgaand aan zijn huidige functie. Hij is gek van innovatie en heeft een passie voor kennisoverdracht. Niko houdt van AR/VR/XR-technologie en heeft het talent om deze te vertalen naar klantgerichte trainingen en ervaringen.

Ken Steyls

Ken is pedagoog, XR producer en zet bij AlterEyes mee de lijnen uit als creative director. AlterEyes is ontwikkelaar van immersieve toepassingen in zowel virtual, augmented als mixed reality. In zijn lezing zal Ken het hebben over een sensibiliserende VR experience die ontwikkeld werd voor Fost Plus (in samenwerking met IMPS/De Smurfen).

Simon Pinckers

General Manager Simulation Transurb

XR tasting

Iedereen wordt samen ondergedompeld in twee VR-trainingen die kort worden toegelicht door Niko Verhaegen (Technical Training Director Georg Fisher Piping Systems Academy) en Leonard Tam (Managing partner Rhinox):

  • Trainingsplatform Georg Fischer Piping Systems
  • Training Machinelijn VDAB POM i.s.m. Rhinox

Netwerkevent (20- 22 uur) 

  • Receptie
  • Walking dinner
  • Demo's (Soulmade i.s.m. Thomas More, delaware, Supportsquare and many more)

Praktisch

Dit event is een initiatief van de Hogeschool West-Vlaanderen en XR Valley in samenwerking met <edtech/station> en Agoria.

Inschrijven

Dit event is een initiatief van Hogeschool West-Vlaanderen en XR Valley in samenwerking met en Agoria.