Howest trekt naar hoofdstad met unieke opleiding over financiële technologie

Howest trekt naar hoofdstad met unieke opleiding over financiële technologie

De bank- en verzekeringswereld evolueert razendsnel, ook voor professionals. Howest Academy pakt daarom uit met FinTech, een unieke opleiding over financiële technologie. De lessen vinden plaats in Brussel.

Cryptomunten, GDPR-wetgeving, chatbots, mobiele betaalmiddelen… De financiële sector is in volle verandering en dat brengt voor veel bedrijven nieuwe uitdagingen mee. Door de groeiende vraag vanuit het werkveld lanceert Howest Academy de eenjarige postgraduaatopleiding FinTech. “Het is de eerste opleiding in Vlaanderen die inspeelt op een veranderende financiële technologie”, zegt Randy Lamiere, opleidingsmanager bij Howest. “We richten ons hiermee op professionals: medewerkers uit de bank- of verzekeringswereld, ondernemers, bedrijfsleiders en start-ups.” De hogeschool ontwikkelde de opleiding in samenwerking met Febelfin (Belgische Federatie van de Financiële Sector) en Assuralia (Belgische beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen).  “Niet alleen vinden de sessies plaats op hun locaties in Brussel, ook geven de sprekers van Febelfin Academy en Assuralia het programma mee vorm.”

Kritische blik

Volgens Lamiere is het niet de bedoeling om programmeurs op te leiden. “We willen de deelnemers een breed overzicht geven van de bestaande en opkomende technologieën. Zo leren ze concrete toepassingen in de praktijk gebruiken, om daarna hun klanten te adviseren en een goede gesprekspartner te zijn voor aanbieders van financiële technologieën. Tijdens de opleiding leren de deelnemers ook kritisch kijken naar opkomende technologieën. Bijzonder is dat we naast onze Howestdocenten nog een reeks topsprekers uit de bedrijfswereld konden strikken”, besluit Lamiere.