Postgraduaat Fintech

Postgraduaat Fintech
"Deze opleiding over financiële technologie, ofwel FinTech, is voor professionals die willen leren over de manier waarop nieuwe technologieën een impact hebben op de financiële sector, in termen van producten, businessmodellen, applicaties en user interfaces."

De opleiding speelt in op de veranderende wereld in het bank- en verzekeringswezen, mede door de komst van Open financecryptocurrency, tokens, cyberverzekeringen, chatbots. Hoe kunnen bank- en verzekeringsmaatschappijen samenwerken met Fintechs en elkaar versterken? 

De opleiding is gericht op medewerkers uit de bank- of verzekeringswereld, en ook op ondernemers, bedrijfsleiders en start-ups die willen groeien in de financiële sector. Het is zeker niet de bedoeling om je op te leiden tot een programmeur, maar wel om je een breed overzicht te geven van de bestaande technologieën. Je leert concrete toepassingen in de praktijk gebruiken, waarna je je klanten kunt adviseren en een goede gesprekspartner kunt zijn voor aanbieders van financiële technologieën.

Aan het einde van de opleiding zal je een actuele kennis over FinTech hebben verworven over FinTech en een voorsprong hebben genomen ten opzichte van je co(ncu)llega’s. Je zal ook veel interessante mensen hebben ontmoet en vertrouwen hebben opgebouwd voor de volgende stap in je carrière. De opleiding wordt gegeven door docenten van Howest, aangevuld met experten uit de bedrijfswereld en met cases uit de praktijk.

Dit postgraduaat wordt georganiseerd door Howest Academy, in samenwerking met Febelfin Academy en met de steun van opleidingscentrum Insert - Assuralia. 

Voor dit postgraduaat worden volgende bijscholingspunten toegekend (erkend door Febelfin Academy):

  • 30 punten bank
  • 12 punten verzekeringen
Assuralia logo

Ontdek de opleiding Postgraduaat Fintech

Programma

De opleiding bestaat uit een 14 lesdagen (op zaterdag), die telkens een theoretische en een praktische component hebben. Het theoretische luik geeft uitleg over de key technologieën, de marktstructuur, de regulering en de trends. Het praktische luik is hands-on en omdat het veelal over softwaretechnologie gaat, zal er wat programmeerwerk aan te pas komen.

Praktisch

De opleiding vindt plaats in Febelfin Academy vzw, Koning Albert II-laan 19, 1210 Brussel.