Banaba e-health

Banaba e-health
"Ben jij een gezondheids- of welzijnsprofessional (net afgestudeerd of al aan het werk) die al enige ervaring heeft met coaching, gedragsondersteuning of hulpverlening? En wil je data en digitale gezondheidsinnovaties als een pionier meer integreren in je professionele activiteiten? Dan is deze unieke bachelor-na-bacheloropleiding in de e-health je op het lijf geschreven!"

NIEUW VANAF ACADEMIEJAAR 2022-2023

Unieke 1-jarige vervolgopleiding in de e-health

Deze bachelor-na-bachelor speelt in op de groeiende maatschappelijke aandacht voor gezondheid en welzijn en de hierbij aansluitende digitale innovaties. Je leert dan ook hoe je data en digitale gezondheidsinnovaties kan integreren in je professionele activiteiten als gezondheidscoach, diëtist, verpleegkundige, corporate wellbeing coach, sportcoach, psychologisch consulent, hulpverlener of HR-welzijnsmedewerker.

In één jaar leiden we je op tot een e-health professional die interdisciplinair samenwerkt met digitale ontwikkelaars, gezondheids- en welzijnsprofessionals om innovatieve digitale oplossingen te bedenken en/of te implementeren op het niveau van het individu of een organisatie. 

In België is deze eenjarige opleiding de enige die volledig gebouwd is rond e-health en waarin je data en digitale gezondheidsinnovaties écht leert integreren in je beroepspraktijk.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

Coaching of hulpverlening zelf komen niet meer aan bod (dat heb je gezien in je basisopleiding). Daardoor gaat de aandacht volledig naar het toevoegen van een extra laag ‘e-health’ bovenop je huidige job of de opleiding die je binnenkort afrondt (of net hebt afgerond). Je leert onder meer:

  • digitale gezondheidsinnovaties doordacht integreren in je bestaande beroepspraktijk om je cliënten/patiënten/teams zo nog beter te begeleiden naar hun vooropgestelde (fysieke of mentale) gezondheidsdoel. 
  • gezondheidsdata analyseren, visualiseren en inzetten om blended gezondheidstrajecten te ontwerpen en deze data gebruiken om real time en op afstand bij te sturen.
  • organisaties ondersteunen en adviseren bij de implementatie van een e-health beleid.
  • draagvlak voor e-health creëren bij verschillende stakeholders.
  • de noden en gebruikservaring van cliënten, gezondheids- en welzijnsprofessionals vertalen naar functionele vereisten van e-health applicaties (apps, platformen, games) en afstemmen met digitale ontwikkelaars.
  • een optimistische blik werpen op de toekomst van digitale gezondheidsinnovaties, maar je tegelijk ook kritisch opstellen over de wenselijkheid van digitale oplossingen.

Deze opleiding maakt van jou een unieke e-health professional. Een pionier die als innovatieve gezondheids- of welzijnsprofessional gewapend is voor de digitale toekomst.

Voor wie is deze banaba?

De banaba e-health richt zich tot iedereen die individuen of groepen via coaching wil aanzetten tot een aanpassing van hun levensstijl en hen wil begeleiden naar een bepaald gezondheidsdoel (zowel fysiek als mentaal).

Zowel werkende als net afgestudeerde gezondheids- en welzijnsprofessionals kunnen deze e-health opleiding volgen. Denk aan gezondheidscoaches, sportcoaches, diëtisten, verpleegkundigen, welzijnscoaches, psychologisch consulenten of HR-welzijnsmedewerkers.

Waar kom je later terecht?

Deze banaba is een uitbreiding bovenop je huidige job of opleiding. Je gaat of blijft dan ook aan de slag in de settings, bedrijven en organisaties van je basisopleiding

Maar binnen die settings word jij diegene die als pionier in e-health en als innovatieve gezondheids- en welzijnsprofessional patiënten en cliënten kan begeleiden in het verzamelen van gezondheidsdata, deze gezondheidsdata kan analyseren en visualiseren en op basis daarvan coachingstrategieën op basis van specifieke individuen/teams kan toepassen. Je zal ook advies kunnen geven bij de ontwikkeling van e-health applicaties en ondersteuning kunnen bieden bij de implementatie van e-health.

Praktijkgericht en projectmatig

De opleiding zet in op blended leren (een combinatie van on campus en online onderwijs) en kiest in het laatste semester voor een projectmatige aanpak.

We werken heel praktijkgericht waarbij je leert van en met het werkveld. In de verschillende opleidingsonderdelen los je concrete praktijkcasussen op. In het afsluitende E-health project werk je een authentiek interdisciplinair project uit. Dat kan op je eigen werkplek of op een werkplek voorgesteld door de opleiding.

1 dag per week les in Brugge, de rest zelfstandig online

Je hebt enkel op maandag les in Brugge, de rest verwerk je zelfstandig online (op een moment naar keuze). Op die manier maken we de combinatie van je studies met werken, gezin of andere verplichtingen haalbaar. Het neemt niet weg dat we voor voldoende (digitale) begeleiding zorgen. 

Standaard duurt deze opleiding 1 jaar, maar je kan ze ook spreiden over 2 academiejaren.

Wist je dat je jouw studietraject kan inkorten?

Via een EVC-procedure kan je je werkervaring laten erkennen.

Passie voor jouw toekomst

Jouw toekomst als e-health expert

Als e-health professional word je een pionier in het inzetten van data en digitale gezondheidsinnovaties bij de coaching en begeleiding van individuen of organisaties.

Voorwaarden en opleidingsprogramma

Bouw verder op je competenties die je tijdens je bachelor- of masteropleiding rond gezondheidscoaching, gedragsondersteuning of hulpverlening hebt verworven.

Meet & greet

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ze te stellen aan de opleidingscoördinator van de opleiding.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Waar heb ik les?

Campus Brugge Station – BST1

Campus Brugge Station bevindt zich vlak bij het station van Brugge en op wandelafstand van alles waar de stad zo bekend om is: de Reien, de Grote Markt, de Burg of de vele winkeltjes, cafeetjes en koffiebars. Op de campus zitten trouwens bedrijven die er een lokaal huren – het werkveld is dus letterlijk vlakbij!

Contact details:

Spoorwegstraat 4
8200 Brugge
+32 50 68 26 66
brugge@howest.be
Meer info en routeplan

Your personal details

We will be happy to keep you updated via email. Simply enter your contact details below.

Please enter your postal address here.

Veelgestelde vragen

Hoeveel bedraagt het studiegeld?

Raadpleeg het studiegeld voor deze opleiding. Voor een bachelor-na-bacheloropleiding kan je helaas geen studietoelage aanvragen.

Komen er nog extra kosten bij het studiegeld?

Specifiek aan de student doorgerekende kosten en jaarlicenties van het softwarepakket Basis worden op forfaitaire basis aangerekend als extra studiekost.

Voor bepaalde opleidingen wordt naast de forfaitaire kost een gemotiveerde, opleidingsspecifieke studiekost aangerekend.  

Het gaat hierbij om kosten gemaakt voor hetzij lidmaatschappen van beroepsverenigingen, hetzij voor extra opleidingsspecifieke software, het gebruik van specifiek materiaal of het bijwonen van events.

Hoeveel is de extra studiekost is voor jouw opleiding?

Kan ik betalen met KMO-portefeuille?

Werkende studenten kunnen betalen via KMO-portefeuille. Vermeld dit zeker bij inschrijving. De aanvraag moet binnen de 14 dagen na de kick-off gebeuren. 

Ons registratienummer is DV.O241438.

Wanneer krijg ik een studentenkaart en wat kan ik ermee doen?

De studentenkaart krijg je na je definitieve inschrijving bij de start van het academiejaar.

Met deze kaart geniet je van heel wat voordelen in het binnen- en buitenland.

De  studentenkaart wordt gebruikt om te kopiëren, printen, betalen aan de automaten en in de cafetaria, en om toegang te krijgen tot de parking. Je kan het saldo van de studentenkaart online opladen, maar ook aan het onthaal.

Is er een mogelijkheid om iets te eten op de campus?

Per campus is er een specifiek aanbod middagmalen (warme schotel, belegd broodje, pasta, koude schotel, warme snack, soep).

Wanneer start het academiejaar?

Het academiejaar start met de kick-offweek op 12 september. Tijdens de kick-off zijn er onthaaldagen en wordt er toelichting gegeven bij uurrooster, onderwijs- en examenreglement, studentenbegeleiding, leerplatform Leho en gebruik van je Howest e-mailaccount.

Je krijgt ook de kans om kennis te maken met je studiegenoten, de Howest-campus en Stuvo (dienst studentenvoorzieningen). Daarnaast worden een aantal praktische afspraken gemaakt om het jaar goed te starten.

Je aanwezigheid op deze kick-offdagen is een must. De gedetailleerde planning ervan vind je hier terug. 

Waar kan ik het lesrooster terugvinden?

Je hebt enkel les in Brugge op maandag. De rest kan je zelfstandig verwerken op een tijdstip en plaats naar keuze. De precieze uurroosters worden bekendgemaakt tijdens de kick-offweek. Vanaf dan zijn de lesroosters ook terug te vinden via lesroosters.howest.be.

Waar kan ik mijn boekenlijst vinden en waar kan ik mijn boeken aankopen?

Je persoonlijke boekenlijst op basis van jouw programma kan je vinden op iBamaflex (Mijn studiemateriaal).

Na je definitieve inschrijving ontvang je een bevestigingsmail op je privémailadres, samen met informatie over je nieuwe Howest-account. Daarmee kan je je aanmelden in iBamaflex. De boeken waarbij prijzen (studententarief) vermeld staan, kan je aankopen via Standaard Boekhandel. Dit kan vanaf 01/09 online met je Howest-login via https://howest.standaardstudentshop.be
 

Is er naast boeken nog ander cursusmateriaal voorzien?

Cursussen worden online aangeboden en kan je indien gewenst zelf afdrukken.

Ik ben werkstudent. Kom ik in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof?

Wie minstens 50 procent tewerkgesteld is in de privésector in het Vlaamse Gewest én ingeschreven staat in een opleiding geregistreerd op vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof, komt onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Controleer deze voorwaarden zeker op voorhand.

Bekijk nog tal van andere veelgestelde vragen