Web Development & Design + 3D Augmented Reality (keuzetraject)

Associate Degree Digital Design

3D Augmented Reality (keuzetraject)

Verrijk webervaringen met interactieve en realistische belevingen in 3D

Wil je graag een webervaring opsmukken met interactieve en realistische belevingen? In het keuzetraject 3D Augmented Reality (in Kortrijk) ga je aan de slag met 360° content, waarbij het beeld verrijkt wordt met virtuele informatie. Je leert een product, foto of marker tot leven komen en houdt de gebruiker geboeid met AR animaties of video. De marker dient als ankerpunt zodat de informatie op de werkelijke wereld ‘kleeft’. 

Je geeft ook vorm aan interactieve 3D-web content en bouwt mee aan de metaverse. Naast webontwikkeling leer je de creatieve aspecten van online 3D-content en augmented reality: AR & VR, Hololens, 3D bewegende beelden... Je leert alles over de tools om immersive web 3D-content te creëren: Adobe Aero, Snapchat Lens, Vectary en AR.JS.

Bij dit keuzetraject staan we heel nauw in contact met het werkveld en werk je vaak real-life projecten uit. Deze projecten bieden je de mogelijkheid om je bestaande kennis te versterken en nieuwe technologieën aan te leren. Zo kan je elk semester je virtuele portfolio uitbreiden met nieuwe AR-projecten die je toekomstige werkgever een goed beeld geven van wat je allemaal in je mars hebt.

Wat na je studie?

Met je diploma op zak ben je klaar om als een volwaardige immersive designer aan de slag te gaan in een crossmediaal agency of digitaal productiehuis. Je weet alles leuk te presenteren binnen een website en je voorziet het virtuele 3D-verlengstuk om de content digitaal met de werkelijkheid te verweven. Op je werkplek kan je, door je technische kennis, vlot samenwerken met marketeer, grafisch ontwerpers, programmeurs en web developers.

De vraag naar goed geschoolde 3D/AR creators is up and coming! In het toekomstgerichte keuzetraject 3D Augmented Reality bieden we hier een antwoord op. Veel bedrijven willen niet alleen een professioneel ontworpen website, maar ook uitdagende immersive content. Dit kan gaan van een virtuele tour met VR-bril tot het virtueel plaatsen van producten in je eigen woonkamer. Bedrijven zijn daarom op zoek naar webdesigners met 3D/AR skills.
 

Waar heb ik les?

Campus Kortrijk Weide - Gebouw A

De campus ligt op een boogscheut van het station en vlak bij het centrum van Kortrijk. Die ideale locatie combineren we met aangename leslokalen, persoonlijke begeleiding en hightechinfrastructuur op de campus. In Kortrijk biedt Howest innovatieve opleidingen. Die vibe, die creativiteit, die zoektocht naar innovatie, die voel je op alle campussen in de stad.

Contact details:

Sint-Martens-Latemlaan 2B
8500 Kortrijk
+32 56 24 12 11
kortrijk@howest.be
Meer info en routeplan

Your personal details

We will be happy to keep you updated via email. Simply enter your contact details below.

Please enter your postal address here.

Praktische info

Studentenvoorzieningen en Stuvo

De dienst studentenvoorzieningen (Stuvo) is een professionele dienst die alle studenten van Howest en UGent (campus Kortrijk) de kans geeft om in optimale omstandigheden te studeren en die het leven aan de hogeschool of universiteit boeiend, aangenaam en zorgeloos wil maken.

Studentensecretariaat

Voor informatie over je inschrijving aan Howest en je administratief dossier kan je het studentensecretariaat contacteren.
Meer info

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Volg de graduaatsopleiding Digitale Vormgeving in Kortrijk op sociale media