Web Development & Design + Video Content Creation (keuzetraject)

Associate Degree Digital Design

Video Content Creation (keuzetraject)

Verruim je kennis over online video

Ben je gek van stories, social video, vloggen, TikTok en greenkey? In het keuzetraject ‘Video Concent Creation’ (in Kortrijk) bekijk je de creatieve en technische aspecten van online videocreatie voor meerdere platformen vanuit het oogpunt van een webdesigner. Je leert alle kneepjes van video- en audiomontage met oa. Premiere, After Effects, Audition en leert ook livestreams casten.

Bij dit keuzetraject staan we heel nauw in contact met het werkveld en werk je vaak real-life projecten uit. Deze projecten bieden je de mogelijkheid om je bestaande kennis te versterken en nieuwe technologieën aan te leren. Zo kan je elk semester je showreel uitbreiden met nieuwe videoprojecten die je toekomstige werkgever een goed beeld geven van wat je allemaal in je mars hebt.

Wat na je studie?

Met je diploma op zak ben je klaar om als een volwaardige video content creator aan de slag te gaan in een web/video agency of als productieassistent in een marketing- of communicatiebureau. Je weet alles leuk te presenteren binnen een bedrijfswebsite en je voorziet de nodige visuele interacties. Op je werkplek kan je, door je technische kennis, vlot samenwerken met marketeer, grafisch ontwerpers, programmeurs en web developers.

De vraag naar goed geschoolde video content creators zit in stijgende lijn! In het vooruitstrevende keuzetraject Video Content  bieden we hier een antwoord op.
Veel bedrijven willen niet alleen een professioneel ontworpen website, maar ook een bijhorende online videostrategie. Dit kan gaan van een kleine social story tot het creëren van content voor een uitgebreide marketingcampagne. Heel wat bedrijven zijn daarom op zoek naar webdesigners met videocreatie skills.
 

Waar heb ik les?

Campus Kortrijk Weide - Gebouw A

De campus ligt op een boogscheut van het station en vlak bij het centrum van Kortrijk. Die ideale locatie combineren we met aangename leslokalen, persoonlijke begeleiding en hightechinfrastructuur op de campus. In Kortrijk biedt Howest innovatieve opleidingen. Die vibe, die creativiteit, die zoektocht naar innovatie, die voel je op alle campussen in de stad.

Contact details:

Sint-Martens-Latemlaan 2B
8500 Kortrijk
+32 56 24 12 11
kortrijk@howest.be
Meer info en routeplan

Your personal details

We will be happy to keep you updated via email. Simply enter your contact details below.

Please enter your postal address here.

Praktische info

Studentenvoorzieningen en Stuvo

De dienst studentenvoorzieningen (Stuvo) is een professionele dienst die alle studenten van Howest en UGent (campus Kortrijk) de kans geeft om in optimale omstandigheden te studeren en die het leven aan de hogeschool of universiteit boeiend, aangenaam en zorgeloos wil maken.

Studentensecretariaat

Voor informatie over je inschrijving aan Howest en je administratief dossier kan je het studentensecretariaat contacteren.
Meer info

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Volg de graduaatsopleiding Digitale Vormgeving in Kortrijk op sociale media