Graduaat Digitale Vormgeving

Digitale Vormgeving
"Ben je een creatieve doener? En wil je je creatieve ideeën vertalen in verbluffende grafische ontwerpen, gebruiksvriendelijke websites, video’s en interactieve 3D?"

In de graduaatsopleiding Digitale Vormgeving groei je uit tot de digitaal vormgever van de toekomst die voor zijn opdrachtgevers digitale (multimediale) toepassingen uitwerkt van creatief tot technisch ontwerp. Tijdens deze 2 jaar durende opleiding verzamel je alle kennis en vaardigheden om front-end websites, social video’s, immersive content of online en offline grafische designs te bedenken, te ontwikkelen, vorm te geven en aan te passen aan het doelpubliek.

Om je te laten uitgroeien tot een breed inzetbare vormgever met tegelijk een sterke specialisatie vullen we de basisopleiding Digitale Vormgeving aan met vijf mogelijke keuzetrajecten:

De keuzetrajecten Online & Offline Graphic Design + Foto & Video Skills en Online & Offline Graphic Design + 3D Modeling Skills zijn voornamelijk designgericht, focussen op grafisch creatieve skills en gaan door in Brugge.

De keuzetrajecten 3D Augmented Reality, Front-end Web en Video Content Creation focussen op Web Development én Design en richten we in in Kortrijk.

Keuzetrajecten met focus op design (Brugge)

In de twee keuzetrajecten in Brugge (Online & Offline Graphic Design + 3D Modeling Skills en Online & Offline Graphic Design + Foto & Video Skills) leer je hoe je de ideeën in je hoofd feilloos omzet in bits en pixels. Je maakt daarvoor kennis met alle nodige programma’s en tools om je teksten, beelden en video’s moeiteloos te bewerken en online te zetten.

Jouw doel wordt daarbij ontwerpen te creëren die opvallen op grafische en digitale media door hun kwaliteit, functionaliteit en originaliteit. In onze ateliers kom je in een soort ontwerpbureau terecht waar je hands-on ontdekt hoe je ook offline communicatiedragers (logo’s, huisstijlen, flyers, brochures, magazines…), websites, beursstanden, 3D-models of video’s aantrekkelijk en functioneel ontwerpt.

Keuzetrajecten met focus op web development en design (Kortrijk)

Ben jij ook niet weg te slaan van je smartphone of sociale media? Vraag je je dan wel eens af hoe mooie, gebruiksvriendelijke websites, video’s en interactieve 3D tot stand komen? 

In de drie keuzetrajecten in Kortrijk (3D Augmented Reality, Front-end Web Design, Video Content Creation) komen zowel design als web development ruimschoots aan bod. Je leert hoe je een website creatief vorm kan geven voor elk scherm, hoe je visuele content kan bewerken, een social video kan monteren en alle media en teksten van een website online kan beheren.

In elk van deze drie keuzetrajecten leer je on-trend webontwerpen maken aan de hand van designflows in onder andere Photoshop, Illustrator, XD, Premiere en After Effects. Voor de technische uitwerking ga je aan de slag met onder andere HTML, (S)CSS, JavaScript, Bootstrap, BEM, WordPress, NPM, React en GitHub.

Waar heb ik les?

Campus Brugge Station – BST1

Campus Brugge Station bevindt zich vlak bij het station van Brugge en op wandelafstand van alles waar de stad zo bekend om is: de Reien, de Grote Markt, de Burg of de vele winkeltjes, cafeetjes en koffiebars. Op de campus zitten trouwens bedrijven die er een lokaal huren – het werkveld is dus letterlijk vlakbij!

Contact details:

Spoorwegstraat 4
8200 Brugge
+32 50 68 26 66
brugge@howest.be
Meer info en routeplan

Campus Kortrijk Weide - Gebouw A

De campus ligt op een boogscheut van het station en vlak bij het centrum van Kortrijk. Die ideale locatie combineren we met aangename leslokalen, persoonlijke begeleiding en hightechinfrastructuur op de campus. In Kortrijk biedt Howest innovatieve opleidingen. Die vibe, die creativiteit, die zoektocht naar innovatie, die voel je op alle campussen in de stad.

Contact details:

Sint-Martens-Latemlaan 2B
8500 Kortrijk
+32 56 24 12 11
kortrijk@howest.be
Meer info en routeplan

Your personal details

We will be happy to keep you updated via email. Simply enter your contact details below.

Please enter your postal address here.

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven