Debatavond met minister Zakia Khattabi

Thursday 21/10

Debatavond met minister Zakia Khattabi

De impact van de klimaatuitdagingen op ons leefmilieu

Een debat-avond met minister Zakia Khattabi  op donderdag 21 oktober

Tijdens deze avond geeft Zakia Khattabi, federaal minister van Klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en de Green Deal, een inzage in haar beleidsplannen. 

Sinds het laatste klimaatrapport van de VN weten we dat de strijd tegen klimaatverandering belangrijker en urgenter is dan ooit. Maar ook ons leefmilieu, dat onlosmakelijk verbonden is met het klimaat, staat sterk onder druk. Daarom wil de minister graag het gesprek aangaan, om voldoende vinger aan de pols te houden. Deze debat-avond is meteen ook een uitgelezen kans om jouw klimaatboodschap mee te geven aan de minister voor de komende klimaattop (COP26) in Glasgow. 

Onze studenten Journalistiek, tevens moderatoren van de avond, kijken nu al uit naar jullie insteek. Stuur dus gerust nu je vragen voor de minister al door via journalistiek@howest.be.

Howest engageert zich, zowel binnen haar opleidingsportfolio, onderzoek en eigen bedrijfsvoering, voor maatschappelijke projecten die een duurzame meerwaarde bieden. We zijn dan ook uitermate opgetogen om over dit thema in dialoog te kunnen gaan met de minister.  

Programma

19.00u Onthaal in het nieuwe campusgebouw The Penta, een duurzame ontmoetingsplek naar een ontwerp van visionair architect Thomas Rau
19.25u Verwelkoming en introductie door de Howest-directie
19.30u Impact van de klimaatuitdagingen op ons leefmilieu door mevrouw Zakia Khattabi, federaal minister van Klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en de Green Deal
20.30u Dialoog met de minister aan de hand van vraagstelling, met moderatie door onze Howest-studenten Journalistiek
21.00u Kort netwerkmoment met een drink aangeboden door Howest

"Het is mijn stelligste overtuiging dat er een rechtvaardige oplossing bestaat voor elk probleem. Sociale rechtvaardigheid en de strijd tegen klimaatopwarming en voor een gezond milieu zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alleen samen en in onderlinge solidariteit kunnen we deze strijd aangaan en winnen.

Ik vind het dan ook cruciaal om de sociale, de economische en de ecologische uitdagingen maximaal op elkaar af te stemmen in plaats van tegen elkaar uit te spelen.”

Online inschrijven

Schrijf nu in voor dit event via onderstaand inschrijfformulier, en help mee om het toekomstig duurzaamheidsbeleid vorm te geven.