Leontien Hostens, studente Toerisme & Recreatiemanagement, vertrekt met negen medestudenten naar de Wereldtentoonstelling in Dubai

Leontien Hostens, studente Toerisme & Recreatiemanagement, vertrekt met negen medestudenten naar de Wereldtentoonstelling in Dubai

In oktober start in Dubai de Wereldtentoonstelling, en daar zal ook Howest vertegenwoordigd zijn: op 19 september vertrekken tien afgestudeerde bachelors Toerisme en Recreatiemanagement richting Expo, waar ze zullen instaan voor onder meer onthaal en praktische organisatie in het Belgische paviljoen.

“Toen ik de kans kreeg om te solliciteren bij BelExpo, verantwoordelijk voor het Belgisch Paviljoen op de Expo, heb ik niet getwijfeld” aldus Leontien Hostens uit Kortemark, die een van de zes afreizende deelnemers is. “De opportuniteit om in Dubai te werken en wonen, een nieuwe cultuur en een heleboel nieuwe mensen leren kennen kon ik niet laten liggen.”

Perfecte match met de opleiding

Leontien en co zullen in het Belgisch paviljoen als hostess werken, iets wat we misschien niet meteen met de bachelor Toerisme en Recreatiemanagement associëren. “Klopt, men denkt dan eerder aan een job bij een reisbureau of in een hotel. Maar ook een functie als hostess op globale evenementen als de Wereldtentoonstelling – bezoekers ontvangen, vragen beantwoorden, alles in goede banen leiden en dus kortom een visitekaartje voor het Belgische paviljoen zijn – matcht perfect met de opleiding. Ik hoop dan ook alle kennis die ik heb meegekregen in de voorbije drie jaar in de praktijk te kunnen brengen.”

Toerisme in een nieuw jasje

De zes hopen na hun ervaring aan de slag te gaan in de door corona wereldwijd zeer zwaar getroffen toerismesector. “Maar gelukkig lijkt het ergste leed nu achter de rug”, aldus Vicky Van Den Heede, opleidingscoördinator Toerisme en Recreatiemanagement. “De zin om te reizen is groter dan ooit en overal zien we dat het toerisme weer op gang komt. Heel wat toeristische organisaties zijn dan ook volop op zoek naar nieuwe medewerkers. Daarnaast stelde minister Zuhal Demir met Reizen naar Morgen een ambitieus relanceplan voor dat goed is voor 150 miljoen euro.” 

Ook Leontien is optimistisch. “Mensen snakken naar vakantie en grote evenementen als de Wereldtentoonstelling mogen weer doorgaan. Wellicht zullen we massatoerisme sneller vermijden en vaker kiezen voor vakantie in eigen land, maar de toeristische sector komt zeker terug. Zij het alleen misschien in een nieuw jasje.”
Wie geïnteresseerd is in de bachelor Toerisme en Recreatiemanagement (Kortrijk), of in (een van) de andere opleidingen van Howest, is welkom op de infodag van zaterdag 28/8 (10-13u) of vrijdag 10/9 (17-20u).