Bedrijfsmanagement tevreden over eerste jaar specialisatietraject ‘Real Estate Advisor’

Bij de start van het voorbije academiejaar werd het specialisatietraject ‘Real Estate Advisor’ toegevoegd binnen de afstudeerrichting Financie- en Verzekeringswezen van de opleiding Bedrijfsmanagement aan Howest Brugge. Zowel de studenten als Howest zelf en de werkveldpartners kijken met een positief gevoel terug op het eerste jaar van dit nieuwe traject.

“In het eerste jaar van de afstudeerrichting Financie- en Verzekeringswezen krijgen onze studenten Bedrijfsmanagement een grondige basis in zowel verzekeringen, financiën als vastgoed”, licht Veerle Wanzeele toe. “Vanaf het tweede jaar kunnen ze kiezen voor een van de drie specialisaties: Financial Advisor, Insurance Advisor en Real Estate Advisor. Dat dit laatste specialisatietraject er begin dit academiejaar bijkwam, was geen overbodige luxe, want de vastgoedsector boomt al enkele jaren.” De inhoudelijke invulling van het curriculum viel in ieder geval in de smaak bij de studenten. Interessant is ook dat het diploma beantwoordt aan de vereisten om een BIV-stage te lopen bij een vastgoedmakelaar.

Partnerships met werkveld

Voor de eerste lichting ‘Real Estate Advisors’ staan in het derde jaar naast de bachelorproef niet minder dan 65 dagen stage (in binnen- of buitenland) op het programma. Daarnaast krijgen ze ook real life challenges voorgeschoteld. Veerle Wanzeele: “De link met het werkveld is voor ons, en voor Howest in het algemeen, zeer belangrijk. We streven naar een kwalitatieve, praktijkgerichte opleiding waar werkplekleren centraal staat. Daarom komen onze studenten doorheen hun opleiding veelvuldig in contact met specialisten en professionele spelers op de markt.”

Een van de partners waar de afstudeerrichting Financie- en Verzekeringswezen mee samenwerkt is Centro Vastgoed. Valentin Vanryckeghem van Centro Vastgoed: “Toen we vernamen dat het nieuwe specialisatietraject er zou komen, zijn we meteen op de kar gesprongen. Deze specifieke opleiding bereidt de studenten namelijk voor op alle aspecten waar wij elke dag mee te maken krijgen. Daar dragen wij maar wat graag ons steentje toe bij met stagemogelijkheden, gastcolleges en informatie-uitwisseling. We kijken er nu al naar uit om vanaf september ook studenten te begeleiden tijdens hun stage.”