Howest-student kaapt hoofdprijs van 10.000 dollar weg op internationale REDIS hackaton

Howest-student kaapt hoofdprijs van 10.000 dollar weg op internationale REDIS hackaton

Niek Candaele, Howest-student Toegepaste Informatica en software engineer in spe, heeft aan zijn deelname aan de REDIS hackaton maar liefst 10.000 dollar overgehouden. Op basis van REDIS-databanktechnologie bouwde hij samen met TI-alumnus Emiel van Severen Feature Creep, dat de jury moeiteloos overtuigde om hem de hoofdprijs toe te kennen.

In de module Professional Networking van de bachelor Toegepaste Informatica worden studenten aangemoedigd deel te nemen aan hackathons en andere challenges, zodat ze de kans krijgen kennis te maken technologieën die niet of in mindere mate aan bod komen in de opleiding. Niek Candaele greep die kans met beide handen en nam deel aan de REDIS hackathon, samen met TI-alumnus Emiel van Severen. Prompt gingen ze met 10.000 dollar aan prijzengeld aan de haal. Des te indrukwekkender als je weet dat Niek de REDIS-technologie pas de maand ervoor had leren kennen en dus letterlijk een sprong in het onbekende waagde. In totaal spendeerde het team tussen de twee en vier weken aan het bouwen van Feature Creep, een applicatie waarmee online de gezondheid van teamleden kan worden gecheckt in een soort agile meeting.

“Ik vond het een heel boeiende ervaring”, vertelt Niek Candaele over zijn deelname, “vooral omdat REDIS een database is die we in de opleiding niet ten gronde hebben leren kennen. Dit gaf ons met andere woorden de kans nieuwe technologieën te leren kennen. Ook de gesprekken met de andere deelnemers waren heel leerrijk – de hackaton was een ideale manier om te netwerken.” Wat de winnaars met de 10.000 dollar gaan doen, is niet geweten. Misschien een eigen hackaton organiseren?