Corona houdt studenten niet tegen om internationale beurs te organiseren

Howest wil zijn studenten een open blik op de wereld bieden en maakt daarom werk van internationale opportuniteiten in het opleidingsaanbod. Corona heeft dat misschien moeilijk, maar niet onmogelijk gemaakt. Dat bewijst het feit dat achtentwintig studentengroepen gisteren zowaar een handelsbeurs in Portugal organiseerden.

Op woensdag 10 maart vond de Trade Fair in Portugal plaats, in het kader van het studentenproject Remote International Trade Mission. Het betreft een samenwerking tussen maar liefst achtentwintig studentengroepen van acht hogescholen in binnen- en buitenland (onder de koepel van het internationale hogescholennetwerk Businet). Voor Howest waren tien studenten van het laatste jaar Toegepaste Bedrijfseconomie betrokken. Bedoeling van Remote International Trade Mission? Voor hun opdrachtgever een exportplan opmaken en prospecteren in Portugal.

Belgische ambassadeur

Voor één keer stak corona geen stok in de wielen van een internationaal project. Want de achtentwintig studentengroepen slaagden er via het platform Airmeet in om een volwaardige handelsbeurs met onlinestands op poten te zetten, die iedereen na eenvoudige registratie kon bijwonen. En die onder meer werd opgeluisterd met een woordje van de Belgische ambassadeur in Portugal en van een vertegenwoordiger van Flanders Investment & Trade (FIT).

“Het succes van de online beurs bewijst twee zaken”, aldus Lieven Theys, Internationaal Coördinator Business Management aan Howest. “Dat onze studenten er heel goed in geslaagd zijn van thuis uit prospectie te doen en hun opdrachtgevers contacten aan te leveren die echte partners kunnen worden. En dat wij er ondanks Covid-19 nog altijd in slagen goed samen te werken met andere hogescholen.”

Maar laten we misschien toch vooral concluderen het ondernemersvirus bij studenten gelukkig een pak sterker blijkt dan dat andere beestje!