Sport Business Management (keuzetraject)

Bachelor Business Management

Sport Business Management (keuzetraject)
"Sport is vandaag big business. In dit keuzetraject ontdek je alle aspecten van bedrijfsmanagement en pas je deze toe op de sportwereld."
  • Heb je een hart voor sport én voor bedrijfsmanagement?
  • Heb je interesse in innovatieve data-analyse?
  • Zijn social media je ding?

Dan is het nieuwe keuzetraject Sport Business Management binnen de bacheloropleiding Bedrijfsmanagement helemaal je ding.

Iedereen lijkt tegenwoordig wel aan sport te doen: actief en passief, professioneel en als hobby. Sport is echt big business geworden. Het is een megasector met specifieke do’s & don’ts. In dit keuzetraject maak je kennis met alle aspecten van management in de ruime sportwereld: commercieel, marketing, financieel, juridisch, events…. 

Je leert hoe je ook buiten het terrein kan bijdragen aan het succes van een sportclub. Want in wezen zijn (grote) sportteams ook bedrijven die achter de schermen gerund worden door een professioneel team. We besteden veel aandacht aan data-analyse en social media, want die worden steeds belangrijker om supporters en consumenten te bereiken.

Waar kom je terecht?

De vraag uit de brede sportsector naar beter management, meer knowhow en meer professionaliteit is groot. Met je diploma Sport Business Management zal je dus echt gegeerd zijn op de arbeidsmarkt. Je kan aan de slag bij sportclubs, sportverenigingen en sportfederaties, maar ook bij producenten van sportartikelen, sponsors in de sportsector, mediabedrijven of sportmarketingbureaus.

Bekijk ook de andere afstudeerrichtingen:

Meer weten over deze afstudeerrichting? Contacteer Lieven Van Hyfte

Information sessions

Infodag

Friday till Saturday
07/05 - 08/05
Infodag

Infodag

Saturday
26/06 10u-16u
Infodag

Infodag

Saturday
28/08 10u-13u
Infodag

Infodag

Friday
10/09 17u-20u
Infodag

News & events

meer niuews