Masterclass: ‘Restauratie van interieurs’

Masterclass: ‘restauratie van interieurs’
"Restaureren of renoveren? Hoe pak je interieurs met erfgoedwaarde aan?"

Ben je aan de slag als architect, aannemer of kom je tijdens je job in aanraking met erfgoed? Dan is de masterclass  'Restauratie van interieurs' - die vanaf het voorjaar 2023 van start gaat - zeker iets voor jou!

  • Tijdens deze lessen doe je kennis en ervaring op dankzij de vele cases die worden aangereikt uit de praktijk. Om je kennis te verruimen, wordt een stuk theorie meegegeven over historische interieurs, dat vervolgens wordt verduidelijkt met praktijkvoorbeelden.
     
  • Je komt tijdens deze opleiding in contact met experten in dit vakgebied. Sprekers, cursisten en andere deelnemers kunnen ervaringen delen en je krijgt de mogelijkheid om jouw sociaal en professioneel netwerk verder uit te bouwen.
     
  • Na het volgen van deze masterclass ken je de waarde van historische interieurs en heb je inzicht in de historische evolutie en de materiaaltechnische kenmerken. Je kan bovendien een schadebeeld en een restauratieaanpak bepalen. 

Goed om weten 

Deze masterclass is een onderdeel van het postgraduaat Renovatietechnieken en monumentenzorg. Ben je na de masterclass getriggerd om meer te weten en kies je ervoor om het postgraduaat (vanaf oktober 2023) te volgen? Dan wordt €200 inschrijvingsgeld in mindering gebracht. 

Meer info

delphine.vercruysse@howest.be

Ontdek de opleiding ‘restauratie van interieurs’

Praktisch

De masterclass restauratie van interieurs is tweeledig opgevat, maar de focus ligt op restauratie van interieurs binnen beschermd waardevol onroerend erfgoed.