Howest Communicatiemanagement organiseert coronaproof Awardshow ‘de Lotties’ in plaats van klassieke feedbacksessie

Howest Communicatiemanagement organiseert coronaproof Awardshow ‘de Lotties’ in plaats van klassieke feedbacksessie

De eerste editie van de Lotties zet jonge podcastmakers uit de opleiding Communicatiemanagement van Howest in de bloemetjes. In moeilijke tijden zijn de studenten erin geslaagd hun podcastprojecten tot een goed einde te brengen en dat willen de lectoren gaag in de kijker plaatsen. De awardshow  gaat – in klasverband en binnen veilige omstandigheden - door op  Howest Campus Kortrijk Weide, The Penta en wordt live uitgezonden op de Facebookpagina van de opleiding Communicatiemanagement.
 
De eerstejaarsstudenten Communicatiemanagement van Howest kregen bij aanvang van dit semester de opdracht om twee podcasts te maken. Een eerste reeks behelst een aantal interviews over en met professionals uit de communicatiesector. In een tweede reeks gingen de studenten aan de slag met een moeilijk bespreekbaar of gevoelig onderwerp, zoals bvb. sexting of bloeddonatie. Ze onderzochten hoe je met communicatie dergelijke onderwerpen beter bespreekbaar kan maken.

De geldende coronamaatregelen in het hoger onderwijs maakten het geheel er niet makkelijker op. Overschakelen naar online onderwijs, minder aanwezig op de campus en minder fysieke contacten met de medestudenten. Ondanks deze complexere omstandigheden slaagden de studenten erin om hun eerste communicatieprojecten met bravoure aan te pakken en af te werken. Het resulataat is een boeiende waaier aan podcasts, waar interessante verhalen werden neergezet. “En dat verdient erkenning” aldus opleidingscoördinator Jan Dauwe. “Want ons talent van morgen, dat moet in deze moeilijke tijden nog meer dan anders, aangemoedigd worden”.

Om de studenten in de bloemetjes te zetten bedachten de lectoren een hybride event in plaats van een klassieke feedbacksessie. De klassieke sessies maken plaats voor een Awardshow: de Lotties. De awardshow zal via Facebookpagina live gestreamd worden, een technisch huzarenstukje. Dankzij enkele sponsors kon een mooie prijzenpot worden samengesteld. Er zullen prijzen uitgereikt worden voor de beste Interviewpodcast en de beste Storytellingpodcast. Ook de mensen thuis kunnen meestemmen wie met de publieksprijs aan de haal gaat via volgende link. De voting sluit op 14 december om middernacht.
 
Benieuwd naar de podcasts? Beluister ze via volgende link.