Graduaat Transport en Logistiek

Graduaat Transport en Logistiek
"Kiezen voor de graduaatsopleiding Transport en Logistiek is kiezen voor een praktijkgerichte opleiding waarin je wordt opgeleid tot een van de volgende drie knelpuntberoepen: douanedeclarant, dispatcher wegtransport of magazijnbeheerder."

Wil je later aan de slag in de boeiende wereld van transport en logistiek? Meesurfen op de populariteit van e-commerce? Of internationale zendingen vlot op hun bestemming doen geraken?

In de praktijkgerichte graduaatsopleiding Transport en Logistiek leggen we de focus op het stroomlijnen van logistieke processen. Je leert knelpunten in de logistieke keten signaleren, problemen analyseren en verbeteringen doorvoeren. Op basis van je interesses of toekomstplannen kies je een van de drie afstudeerrichtingen: dispatcher wegvervoer, douanedeclarant of magazijnbeheerder.

NIEUW in Brugge: Graduaat Transport en Logistiek

Zonder logistiek zijn er geen goederen in de winkels, worden geen online bestelde pakjes thuis bezorgd, liggen geen geneesmiddelen in de apotheek en kunnen productiebedrijven geen goederen maken.

Logistiek is echter meer dan alleen transport. Inkoop, voorraad, magazijn en distributie maken deel uit van het hele proces. 
Ben je benieuwd naar elk van deze facetten en wil je er ook praktisch mee aan de slag? Dan is de graduaatsopleiding Transport en Logistiek je op het lijf geschreven.

Transport en Logistiek aan Howest is een brede opleiding. Tegelijk plaatsen we drie profielen centraal die knelpuntberoepen zijn en in onze regio dus zeer gegeerd zijn: 

  • Dispatcher wegvervoer
  • Douanedeclarant 
  • Magazijnbeheerder

Praktijkgerichte graduaatsopleiding

In deze opleiding leer je al doende. Nog meer dan in de afstudeerrichting Logistiek Management van de bachelor Bedrijfsmanagement vormen de praktijk en concrete voorbeelden altijd de aanzet voor de theorie. Meer dan de helft van het programma bestaat uit ‘werkplekleren’. Je leert dus van en met het werkveld. Je lost echte praktijkcasussen op, de lesgevers hebben veel praktijkervaring en staan veelal ook nog deels in het werkveld.

Uniek stagetraject

Tijdens je opleiding leg je een uniek stagetraject af. Je loopt namelijk 3 keer stage verspreid over 2 jaar. In het eerste jaar ga je op stage in de tweede helft van het tweede semester. In het tweede jaar krijg je de mogelijkheid om via twee ingroeistages binnen hetzelfde stagebedrijf alle finesses van je gekozen afstudeerrichting te leren kennen.

Begeleiding op maat

Deze opleiding staat voor een persoonlijke aanpak, kleine klasgroepen en bereikbare lesgevers die je bij naam kennen. Stap voor stap helpen we je om je plaats in de sector te vinden. 

In semester 1 verkennen we de wereld van de logistiek en de mogelijke stageplaatsen en bedrijven waarin je kan terechtkomen. In semester 2 ga je een eerste keer op stage. In je tweede jaar draai je actief mee op je stageplaats die je kan kiezen op basis van je talenten en specialisatie (wegvervoer, douane of magazijnbeheer). Na twee jaar ben je als afgestudeerde helemaal klaar om het werkveld in te stappen.

Waar heb ik les?

Campus Brugge Station – BST1

Campus Brugge Station bevindt zich vlak bij het station van Brugge en op wandelafstand van alles waar de stad zo bekend om is: de Reien, de Grote Markt, de Burg of de vele winkeltjes, cafeetjes en koffiebars. Op de campus zitten trouwens bedrijven die er een lokaal huren – het werkveld is dus letterlijk vlakbij!

Contact details:

Rijselstraat 1, 8200 Brugge
+32 50 68 26 66
brugge@howest.be
Meer info en routeplan

Passie voor jouw toekomst​

Howest is veel meer dan een hogeschool met 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen. ​

Het is een hogeschool met passie voor jouw toekomst. Een hogeschool waar elke student centraal staat en waar we die via persoonlijke begeleiding op weg zetten naar een diploma dat voorsprong geeft op de arbeidsmarkt.​

Jouw toekomst

Je toekomst als dispatcher wegvervoer, magazijnbeheerder of douanedeclarant.

Onze troeven

Vanaf dag 1 leer en oefen je met concrete vraagstukken uit de praktijk. De focus ligt dus op de praktijk, net zoals later in je job.

Meet & greet

Maak kennis met onze opleiding!

Studentenvoorzieningen (Stuvo)

De dienst studentenvoorzieningen (Stuvo) is een professionele dienst die alle studenten van Howest en UGent, campus Kortrijk de kans geeft om in optimale omstandigheden te studeren en die het leven aan de hogeschool of universiteit boeiend, aangenaam en zorgeloos wil maken.

Studentensecretariaat

Voor informatie over je inschrijving aan Howest en je administratief dossier kan je het studentensecretariaat contacteren.

Laptopproject

Elke student aan Howest heeft een laptop nodig met legale software die door de opleiding aanbevolen wordt. Om de toekomstige Howest-studenten zoveel mogelijk te faciliteren onderhandelt Howest elk jaar via een intermediair de best mogelijke voorwaarden voor hardware en service. Dit resulteert in een gevoelig prijsvoordeel ten opzichte van gelijkaardige commerciële toestellen.

De opleiding in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Graag geven we je een sneakpreview van wat je te wachten staat.

Practical info

Ready to enroll? Apply now

Information sessions

Infodag

Friday till Saturday
07/05 - 08/05
Infodag

Infodag

Saturday
26/06 10u-16u
Infodag

Infodag

Saturday
28/08 10u-13u
Infodag

Infodag

Friday
10/09 17u-20u
Infodag
These courses may also be suited for you?

Volg de graduaatsopleiding Transport en Logistiek op sociale media