Graduaat Maatschappelijk Werk

"Iets betekenen voor anderen. Dat is je doel én je motivatie als maatschappelijk werker."

Heb je een hart voor anderen? Liggen gelijke kansen en sociale rechtvaardigheid je nauw aan het hart? Kan je mensen met je vlotte babbel op hun gemak stellen? En wil je graag individueel met ze werken om hun welzijn te verhogen en ze te helpen? Dan is de graduaatsopleiding Maatschappelijk Werk je op het lijf geschreven.

NIEUW in Brugge: Graduaat Maatschappelijk Werk

De graduaatsopleiding Maatschappelijk Werk richt zich tot sociaal bewogen studenten: geëngageerde jongeren met een passie voor hun medemensen. Wij leiden je op tot een kritische, betrokken maatschappelijk werker die de rechten van zijn individuele cliënten vooropstelt en via aangeleerde methoden en technieken hun welzijn verhoogt.

Maatschappelijk Werk aan Howest is een brede opleiding. Tegelijk plaatsen we twee specifieke profielen centraal die in de meeste jobs als maatschappelijk werker nodig zijn:

  • psychosociaal hulpverlener
  • sociaal-juridisch dienstverlener

In beide rollen is individueel werken met mensen het uitgangspunt. Je leert hoe je ze kan ondersteunen en in gesprekken snel hun vertrouwen kan winnen. Daarom besteden we ook veel aandacht aan het versterken van je sociale en communicatieve vaardigheden.

Praktijkgerichte graduaatsopleiding

In deze opleiding leer je al doende. Nog meer dan in de bachelor Sociaal Werk vormen de praktijk en concrete voorbeelden vormen altijd de aanzet voor de theorie. Meer dan de helft van het programma bestaat uit ‘werkplekleren’. Je leert dus van en met het werkveld. Je lost echte praktijkcasussen op, de lesgevers hebben veel praktijkervaring en op je stageplaats draai je actief mee. 

Begeleiding op maat

Deze opleiding staat voor een persoonlijke aanpak, kleine klasgroepen en bereikbare lesgevers die je bij naam kennen. Stap voor stap helpen we je om je plaats in de sector te vinden. In semester 1 verkennen we het werkveld en mogelijke stageplaatsen in het domein van welzijn en gezondheid, in semester 2 ga je een eerste keer op stage. In je tweede jaar draai je actief mee op je stageplaats die je kan kiezen op basis van je talenten en interesses. Na twee jaar ben je als afgestudeerd maatschappelijk werker helemaal klaar om het werkveld in te stappen.

Vragen over deze opleiding? Contacteer Chris Mestdagh

Information sessions

Infoavond opstarten in februari (Brugge & Oudenaarde)

Wednesday
27/01 17u-20u
Infoavond opstarten in februari (Brugge & Oudenaarde)

Infodag

Saturday
06/03 10u-16u
Infodag

Infodag

Saturday
08/05 10u-16u
Infodag

Infodag

Saturday
26/06 10u-16u
Infodag

Infodag

Saturday
28/08 10u-13u
Infodag

Infodag

Friday
10/09 17u-20u
Infodag
These courses may also be suited for you?