Afstudeerrichting Healthcare Management van bacheloropleiding Office Management surft mee op ‘coronagolf’

Afstudeerrichting Healthcare Management van bacheloropleiding Office Management surft mee op ‘coronagolf’

Een van de (weinige) positieve gevolgen van de coronacrisis is de toenemende interesse voor de gezondheidszorg. Aan Howest zitten deze opleidingen (zoals ondermeer Sport & Bewegen, Toegepaste Gezondheidswetenschappen en Toegepaste Psychologie) dan ook duidelijk in de lift. Iets minder voor de hand liggend, maar zeker ook relevant in deze tijden is kiezen voor de afstudeerrichting Healthcare Management binnen de bacheloropleiding Office Management. Het profiel van officemanager met specialisatie in de medische sector is namelijk een zeer gegeerd profiel op de arbeidsmarkt.

Medical Management Assistant als ‘kwalitatief knelpuntberoep’

“In de afstudeerrichting Healthcare Management bereiden we onze studenten voor op een administratieve en coördinerende job in een ziekenhuis, een privépraktijk of een farmaceutisch bedrijf”, legt lector Lieselot Longueville uit. “We spelen volop in op de duidelijke vraag van de arbeidsmarkt naar patiëntgerichte, meertalige, flexibele, digitaal sterke en futureproof officemanagers die vlot kunnen plannen, coördineren en communiceren (in Nederlands, Frans en Engels). Door de praktijkgerichte invulling zijn onze afgestudeerden meteen inzetbaar op de arbeidsmarkt.”

Uniek in West-Vlaanderen

Howest biedt in Brugge als enige West-Vlaamse hogeschool een specifieke afstudeerrichting Healthcare Management aan. Die opleiding gaat veel verder dan het bijbrengen van administratieve skills. Zo krijgen studenten niet alleen de medische terminologie en de nieuwste digitale tools onder de knie, ze ontdekken ook de finesses van de beroepsdeontologie en verdiepen zich in anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie. Een praktijkgerichte opleiding dus voor wie een hart heeft voor de gezondheidszorg, communicatie en projectmanagement.

Springplank naar een job in de medische wereld

Lien Dumery ging na haar studies aan de slag als Medical Management Assistant in AZ Sint-Jan Brugge. “Ik heb mijn huidige job voor een groot deel te danken aan de manier waarop we in de afstudeerrichting Healthcare Management werden klaargestoomd voor de medische sector. De brede waaier medische vakken, de praktijkgerichte taallessen en de diverse digitale tools vormden de ideale voorbereiding voor het echte werk. De stages boden de mogelijkheid om de theorie om te zetten in de praktijk en mijn kwaliteiten aan te scherpen. Mondelinge en schriftelijke communicatie (in drie talen) waren daar een belangrijk onderdeel van, zowel in de omgang met patiënten als met artsen en verpleegkundigen.”

Nog meer getuigenissen van alumni en uit het werkveld? Blader dan even door de opleidingsbrochure.

Spreekt deze opleiding/afstudeerrichting je aan? Neem dan contact op met opleidingscoördinator diane.debruyne@howest.be of maak een afspraak om je in te schrijven op de campus.