Onze troeven

Oog voor vormgeving

Ontwerpen staat in deze opleiding centraal. Je oefent je oog voor detail, en leert hoe je functioneel en doelgericht grafisch opmaakt.

Oefenen, experimenteren en toepassen.

Dit is een opleiding voor doeners. Geen examens, wel veel taken en projecten. Want ontwerpen leer je door vooral veel te … ontwerpen!

Een haalbare overstap van het secundair

Door de focus op praktijk en het feit dat we van nul starten, is dit voor veel studenten een behapbare opleiding. En al zeker voor wie een bachelor te zwaar vindt.
 

Een diploma hoger onderwijs in 2 jaar!

Omdat de focus ligt op de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om later een boeiende job uit te oefenen, kan je het diploma behalen in twee jaar.

Na deze twee jaar kan je de trotste eigenaar worden van een diploma hoger onderwijs (Associate Degree). Je zwaait af als een digitaal vormgever die zowel thuis is in de online- als offlinewereld. 

Contact met bedrijven

Doorheen de opleiding kom je intensief in contact met partners en werk je voor hen opdrachten uit. Je bouwt op die manier ook al snel een mooi portfolio op.

Bovendien sluit je de opleiding af met een stage van 3 maanden. Dit is een mooie kans om al je kennis en vaardigheden die je aanleerde, toe te passen in een echte werkomgeving.
 

Wat kan ik later worden?

Met dit graduaatsdiploma kan je heel wat kanten uit. Bedrijven zien je ook graag komen, omdat je heel wat praktische ervaring opdeed tijdens de opleiding. Zoals de naam van de opleiding al weggeeft, ga je aan de slag als digitaal vormgever met een passie voor grafisch ontwerp. Maar de omgeving die kies je zelf. Grafisch ontwerpbureau? Web agency, communicatie-, marketing- of evenementenbureau? Dienst communicatie? Het kan allemaal. En wie houdt je tegen om als zelfstandige aan de slag te gaan en je eigen bureau op te starten? 
Dankzij de combinatie van een brede blik, aantoonbare grafische skills en de nodige computervaardigheden, word je namelijk dé ondersteunende factor bij de uitvoering van de creatieve ideeën van je team.